Premiumreise til Albania

Program for Premiumreise til Albania

Våre Premiumreiser til Albania er sosiale fellesreiser hvor flyreise, opphold på et godt hotell, nøye planlagte utflukter med reiseleder og velsmakende måltider er inkludert. Programmet er satt sammen slik at du skal få oppleve Albania, mens du får bo i hyggelige Durres Riviera.

 


 

Durres Riviera

Albansk aften

På vår Premiumreise til Albania gir vi et innblikk i landets fortid og nåtid. Vi starter uken med en sosial Albansk aften med lokale spesialiteter og underholdning. Det albanske kjøkkenet er inspirert av italienerne og grekerne, og tilgangen på ferske råvarer er stor.

 

Durres – oldtidens Dyrrhacion

Deretter skal vi besøke havnebyen Durres, eller oldtidens Dyrrhacion, som den ble kalt av romerne. Durres var hovedhavn for sjøtrafikken fra Italia og startpunktet for gamle Via Egnatia, den romerske hovedveien østover. I Durres besøker vi det arkeologiske museet, et romersk amfiteater  og ser nærmere på den bysantinske muren. Vi får også smake Skanderbegs Brandy, som Albanerne stolt serverer sine besøkende gjester. 

Pyramiden i Tirana

Ohrid - Makedonia

Vi reiser også på en heldagstur over grensen til Ohrid i nabolandet Makedonia. Ohrid står på UNESCO sin verdensarvliste, og byen er kjent for den vakre innsjøen og alle sine mange kirker. Vi tar turen innom noen av dem på vår rundtur i Ohrids gamle bydel og resten av byen. For eksempel besøker vi St. Sophia-kirken, som ble bygget en gang mellom 1000 og 1400-tallet, og den lille kirken St. Jovan, som står i ensom majestet på en klippe i sjøen. Vi ser også et gammelt teater, Ohrids festning og bymuseet. Felles lunsj er inkludert.
 

Hovedstaden Tirana

En dagstur til hovedstaden Tirana er også inkludert i reisen. Byen har vært Albanias hovedstad siden første verdenskrig, og var kommunistregimets hovedsete gjennom de hermetisk lukkede årene. I Tirana vil vi få se tydelige spor etter kommunismen og turen starter med et besøk i regimets enorme atombunker rett på utsiden av sentrum. Bunkeren kaster et lys over både brutaliteten og paranoiaen som herjet regimets ledere. Vi får også en rundtur med guide som starter på Skanderbeg-torget ved nasjonalteateret, det historiske muséet og kulturpalasset. Vi ser også Ethem Bey-moskéen fra 1789. Lunsj er inkludert.


Apollo tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise, likevel kan endringer forekomme tett opp til avreisen grunnet lokale forhold som gjør endringer nødvendige.

Ukeprogram

Dag 1 Ankomst til Albania, transport til Durres riviera og innsjekking på hotellet. Felles middag på hotellet.
Dag 2 Albansk aften 
Dag 3 Durres – oldtidens Dyrrhacion
Dag 4 Denne dagen er til egen disposisjon
Dag 5 Hovedstaden Tirana
Dag 6 Denne dagen er til egen disposisjon
Dag 7 Ohrid i Nord-Makedonia
Dag 8 Utsjekking og hjemreise til Norge.