Meteora

Program for Premiumreisen til Parga

På Premiumreisen til Parga får du mulighet å se og oppleve fantastisk natur, kultur og avkoblende båtturer: alt bakt inn i programmet. Nedenfor kan du lese mer om utfluktene på reisen.

Butrint i Albania

Klosterkomplekset Meteora

Vi starter med å dra til det mektige Meteora ved byen Kalambaka. Dette er noe helt spesielt og at det er blitt kalt Europas Grand Canyon er ikke vanskelig å forstå. Her strekker nemlig unike klippeformasjoner seg opp og på toppen av de spisse fjellene ligger de flere hundre år gamle klostrene.

Det eldste klosteret er fra 1340-tallet etter at munker søkte seg hit i forbindelse med tyrkernes fremferd. Deretter fortsatte de å bygge kloster, totalt er det 24 av dem! Klosterlivet fortsatte å blomstre her frem til 1600-tallet. Fremdeles i dag er seks av klostrene aktive og noen av dem har museum. For å komme opp til klostrene måtte munkene og nonnene heises opp i nett eller klatre opp på taustiger. I dag er det litt enklere og det er trappetrinn hugget inn i fjellet. Meteora står på Unescos verdensarvliste.
 

Albanias høydepunkter

Reisens andre utflukt går over landegrensen til feriebyen Saranda i Albania. Her får vi se den vakre kystlinjen, det yrende folkelivet og landets rike historie. 

Gaio på øya Paxos

I løpet av dagen kommer vil til å besøke Butrinti, som er et imponerende arkeologisk funnsted fra blant annet bysantinerne. Byen har vært bebodd i nesten 3000 år og rommer blant annet et godt bevart amfiteater, et antikt badehus og flere kirker, hvorav den eldste er fra 800-tallet f.Kr.

Vakre Paxos

Reisens siste utflukt er en rolig båtutflukt til den vakre øya Paxos. I følge gresk mytologi ble øya skapt av havguden Poseidon da han hugde av den vakreste delen av Korfu med sin trefork for å skape et kjærlighetsrede for seg selv og Amfitrite.

På Paxos får du tid til å undersøke øya på egen hånd. Båten ligger til i den lille byen Gaios, gå langs den hyggelige havnepromenaden der uteserveringene ligger på rekke og rad eller gå på oppdagelsesferd blant de pastellfargede husene i de trange gatene. Etter noen timer møtes vi igjen og spiser lunsj sammen på en lokal restaurant.

Ukeprogram for Premiumreise til Parga

Dag 1 Ankomst til hotellet samt innsjekking.
Dag 2 Velkomstmøte og felles middag på en lokal restaurant.
Dag 3 Heldagsutflukt til Meteora, inkl. lunsj.
Dag 4 Heldagsutflukt til Albania, inkl. lunsj.
Dag 5 Denne dagen er til egen disposisjon. Felles middag på en lokal restaurant.
Dag 6 Denne dagen er til egen disposisjon. Felles middag på en lokal restaurant.
Dag 7 Båtutflukt til Paxos, inkl. lunsj.
Dag 8 Utsjekking og hjemreise til Norge.

 


Apollo tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise, likevel kan endringer forekomme tett opp til avreisen grunnet lokale forhold som gjør endringer nødvendige.