Fakta – Varadero

Valuta:

CUC = Pesos Convertibles 100 NOK = 11,54 CUC (jan. 2017)

Transport t/r hotell:

Du reiser på egenhånd.

Strender:

Ved Varadero ligger noen av Karibiens beste strender, med kritthvit sand og et turkis hav.

Uteliv:

Mye av aktivitetstilbudet foregår på hotellene som har barer og ofte nattklubber som arrangerer show. I Varadero er det også flere diskotek.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser mellom de større byene. Bussene har luftkondisjonering og kjører regelmessig. Taxi er relativt rimelig i Havana. Noe dyrere i Varadero. Muligheter for å leie bil, men antall bilutleiefirmaer er meget begrenset.

Aktiviteter:

En rekke vannsportsaktiviteter som windsurfing, kite, dykking og sportsfiske.

Nyttig informasjon:

I henhold til kubansk lov kreves det at reisende til Cuba ved ankomst skal kunne framvise bevis på gyldig reiseforsikring som dekker kostnader for medisin, legehjelp, syketransport og sykehusbesøk som kan oppstå ved eventuell sykdom.

Internettilgangen er fortsatt meget begrenset på Cuba. Så vel oppkobling med kabel som WiFi går meget langsomt, og faller tidvis helt ut. Det finnes heller ikke 3G-nett.

Ettersom cubanerne får så lave lønninger av staten, forventes det at man gir tips, dette gjelder også ved All Inclusive. Dette er en vanlig del av lønnen til de som arbeider innen turisme og service. Spør gjerne din reiseleder hva som er vanlig å gi i tips.