Fakta – Havanna

Valuta:

CUC = Pesos Convertibles
100 NOK = 11,54 CUC (jan. 2017)

Transport t/r hotell:

Du reiser på egenhånd.

Strender:

Playa del Este ligger ca. 25 minutters kjøring fra Havanna.

Uteliv:

I Havanna er det mange barer, klubber, ballett og teater. Store deler av fornøyelsestilbudet foregår på hotellene som har barer og nattklubber med underholdning.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser mellom de større byene. Bussene er luftkondisjonerte og har faste avganger. Taxi er relativt rimelig i Havanna. Muligheter for å leie bil, men utvalget av utleiefirmaer er begrenset.

Betalingsmåter:

De fleste kredittkort aksepteres, men ikke American Express eller andre amerikanske kredittkort. VISA-kort kan brukes i minibanker og på de fleste hoteller som tilbyr veksling. MasterCard kan bare brukes i minibank eller på hoteller.

Mulighetene for bruk av kredittkort er begrenset i Havanna. Minibankene fungerer ikke alltid. Vær oppmerksom på at avgiften for uttak er høy, og det lønner seg derfor å ta med euro og veksle på flyplassen eller på hotellet ved ankomst. Alle Apollos utflukter må betales kontant i Pesos Convertibles (CUC).

Nyttig informasjon:

I henhold til kubansk lov kreves det at reisende til Cuba ved ankomst skal kunne framvise bevis på gyldig reiseforsikring som dekker kostnader for medisin, legehjelp, syketransport og sykehusbesøk som kan oppstå ved eventuell sykdom.

Internettilgangen er fortsatt meget begrenset på Cuba. Så vel oppkobling med kabel som WiFi går meget langsomt (og faller tidvis helt ut). Det finnes heller ikke 3G-nett.

Hotellene i Havanna er gamle og sjarmerende, som resten av byen. Det skjer ikke ofte renoveringer, så standarden er for det meste lavere enn hotellene i badebyene.

Areal og innbyggertall:

Havanna har ca. 2,3 millioner innbyggere.