Guide: Fotballreiser til Tottenhams nye Stadion i London
Guide: Fotballreiser til Tottenhams nye Stadion i London

Etter mer enn 100 år med White Hart Lane som hjemmebane, så har endelig Tottenham fått nytt gress under føttene. Tottenham Hotspurs Stadium ble innviet forrige sesong og har kapasitet til mer enn 60.000 tilskuere. Absolutt en stor forbedring! Ikke bare for lokale fans, men også for fotballgjester fra hele verden. Det er helt enkelt en stadion som skal oppleves.

Av Søren SorgenfriAlle Tottenhams kamper

Tottenham

 

En ting er selve kampopplevelsen, men hva medfør og etter kampen? Kamper i Premier League avvikles – spesielt for lag som Tottenham, som skal spille i Champions League – og på ulike tidspunkter, så her følger en guide til hvor det er bra å spise før eller etter kampen på Tottenham Hotspurs gigantstadion. Tilbudet av mat på stadioen setter også nye standarder. Sjekk matmarkedet under South Stand for et imponerende bra utvalg av Street Food, som rir Londons kulinariske nerve og rytme akkurat nå.

La det være sagt med det samme. Bydelen Tottenham er ikke Londons rikeste. Så langt der ifra. Så har du lyst på en kebab, kyllingburger eller noe annet godt fra fritererens gylne brønn, ja da er det bare å ta en tur nedover High Road.

Den typen mat har sin egen sjarme, men i nærområdet vil jeg heller anbefale puben The Bricklayers Arms. En ekte Spurs-pub for fans og ideell som oppvarmingsted til kampen eller for å evaluere kampen, om det er en av de sene. Eller rett og slett bare for å ta en pint.

The Bricklayers Arms
Puben ligger skrått overfor stadion på High Road 803, få minutters gange fra Tottenhams nye hjemmebane.

Hvis smaksløkene er giret for noe annet enn junkfood, så er det mange gode muligheter innenfor en kjøreavstand på 20-30 minutter. I taxi vel og merke. Den avstanden er ikke noe å snakke om i London-sammenheng, og det gir en ekstra opplevelse å se kvartalene skifter karakter når man passerer forbi i en black cab.

Dessuten bor de aller fleste som er på en langhelg i London på hoteller mer sentralt i byen enn Tottenhams overnattingsmuligheter. Så gjør et stopp på veien til eller fra – det gjør magen glad.

Tapasbaren Escocesa

I Stoke Newington på Stoke Newington Church Street 67 hører tapasbaren Escocesa hjemme. De dyktige katalanerne i det åpne kjøkkenet byr på en av Londons beste fusion av det spanske og det britiske kjøkken. Alt over disk av alt det gode fra havet, kjøtt, grønt og ost. På søndager er det lunsjtilbud på 1 pund pr. østers eller annet skaldyr. Det høres kanskje mer mer fornemt enn hva som er tilfellet. Det er en folkelig stemning over Escocesa, og på solskinnsdager åpnes det opp for at du kan henge på gaten med maten og glasset.

Om kvelden suppleres kjøkkenet med solide cocktails i baren, i en bydel som har et godt natteliv å by på da den kreative klasse har flyttet inn her.

Når kampkalenderen byr på kveldskamper, så kan dagen brukes bedre enn i selve Tottenham-området. Hva med å ta lunsjen på restaurant Brat i trendy Shoreditch på Redchurch Street 4? Det er røykfylt på kjøkkenet, når hele kjøttstykker og fisk svir på grillen hos den Michelin-belønnede restauranten, som åpnet for et par år siden. Prisen er godt under norske, så la ikke Michelin-stjernen skremme deg.

Rett ved Brat står den gode kaffen klar hos Ozone i Leonard Street 11, som har vunnet VM for kaffebryggere. Og ja. Kaffen er virkelig god. Er du mer etter pint's så er The Barley Mow et steinkast fra Brat en time eller to verdt.
The Barley Mow

En mer dempet Spurs-pub nærmere sentrum finner du i Hackney, hvor Duke of Wellington holder til på Balls Pond Road 119. Det er storskjerm, god stemning uten det koker over og har et godt utvalg av øl, som i godt vær kan nytes utenfor.

La oss se for oss, at du etter kampen tar en pint eller to på Bricklayers Arms. Deretter ønsker du å ta deg i retning sør for å komme nærmere sentrum, men på veien plutselig har lyst å kaste anker. Da er Exmouth Market i Clerkenwell en fortryllende bar- og restaurantgate med bokstavelig talt noe for enhver smak. Det er kanskje byens beste kebab på Berber, prisbelønnede Moro, populære Panzo Pizza noen få eksempler av de mange mulighetene. Og har skjegget grodd for langt, så har barbereren ’Barber Streisand’ alltid plass i stolen.

Men når alt kommer til alt, så handler opplevelsen om selve kampen på banen, og kan man ikke vente, så har Tottenhams nye stadion et overbevisende bredt utvalg til de sultne og tørste.