Fotballturen går til Arsenal - Emirates stadium
Fotballturen går til Arsenal - Emirates stadium

Etter en solid frokost på hotellet i London, starter dagen for min kollega Kim og jeg i fotballens tegn. Det er kick off kl. 20.00, og det er Arsenal – Manchester United som møtes i FA Cupen. Men før det skal vi oppleve den fantastiske engelske fotballkulturen. Les videre og få tips til din egen fotballreise.

Av Ronnie Persson og Kim Johansen, fotballspesialister hos Apollo ReiserAlle Arsenals kamper

Arsenal

 

Vi setter kurs med undergrunnen, eller "The Tube" som Londonere kaller den, og ”Arsenal Station” - ja, de har sin egen - kl 11.00. Først skal vi innom fanshoppen og et besøk på deres museum for å få fotballhistorien inn under huden.

Arsenal er en Premier League klubb med røtter helt tilbake til 1886 og med det velkjente kjælenavnet ”The Gunners”.

Spillere som David Seaman, Ian Wright, Dennis Bergkamp og ikke minst Thierry Henry, er noen av de mange klubblegendene som har sørget for seiere til laget. Av nordmenn som har spilt for Arsenal, er det kun Pål Lydersen (92-94) som har kommet seg inn. Danmark har hatt to, John Faxe Jensen og Nicklas Bendtner.

Emirates Stadium på fotballreise til London

Fram til 2006 spilte Arsenal på den kjente Highbury stadion, med plass til 38 500. Dette lå i omgivelser av private rekkehus og leiligheter – så her var det ikke mulig å utvide da behovet meldte seg.

Derfor valgte de å bygge Emirates Stadium, ikke langt fra den gamle – med en kapasitet på 60 260. En utrolig vakker og moderne stadion.

Til tross for flyttingen til det nye Emirates Stadium lykkes det og beholde den gamle pubkulturen og stemningen som oser av følelser til klubben, noe vi godt merket rundt den nye stadion før kampstart.

Pubbesøk på fotballturer er et must

For det er det fotball handler om, klubbfølelser og samhold.

Fra kl. 12.00 kunne vi hente billettene våre til kveldens kamp, etter at vi hadde tatt en kort tur Tube'n for å føle litt på stemningen ved Oxford Street og alt det der som London byr på.  Utlevering av billetter foregår enkelt og smidig på Hotel AMBA i den lille kiosken til venstre.

Her henter du fotballbillettene i London på fotballreiser

Vi kjente at sulten nærmet seg, og rett ved Hotel AMBA ligger puben ”The Three Tuns” som er et besøk verdt. Klassisk stemning, kalde fatøl og en meny med blant annet fish &chips og burgere – noe som passet oss glimrende, da 95% av pubgjestene var menn.

Det er 3 timer før kick off, og vi tar oss videre mot stadion, og puben ”The Gunners”, som ligger rett ved gamle Highbury, som nå er bygd om til leiligheter. The Gunners er absolutt et besøk verdt. Super stemning – her merker du den store lidenskapen, som alle Arsenalfans har for klubben sin.

Etter en times tid med allsang og festlige fans beveger vi oss stille og rolig med strømmen mot stadion – ca. 20 minutters gange. Jo nærmere vi kommer, dess mer kjenner vi på stemningen, som langsomt vokser for hvert skritt vi tar.

De billettene vi har hos Apollo, heter Club Level, noe som gir oss adgang til lounge/cafe-området. Her får vi kjøpt mat og drikke før kampstart og i pausen. Vi tar rulletrappen opp på vei til vår plass og BOOM!, det treffes vi av det vakre synet av en lekker grønn plen, og spillere som Peter Cech, Koscielny, Ramsey og Lacazette som løper med armene i været, og som skal sørge for en fet opplevelse. Plassene er bak målet, men et nivå over – som gir oss en super utsikt over banen – teppet går opp, vi er så klare...