Fakta – Berlin

Lokal tid:

Ingen tidsforskjell fra Norge.

Språk:

Tysk.

Valuta:

Euro

Religion:

Den tyske nasjonaldagen kalles Tag der Deutschen Einheit, og feires 3. oktober til minne om den tyske gjenforeningen på denne datoen i 1990. Med unntak av nasjonaldagen bestemmes alle andre helligdager på delstatsnivå. Ni andre helligdager feires i alle 16 delstater. Disse er langfredag, første og andre påskedag, 1. mai, Kristi himmelfartsdag, første og andre pinsedag, og første og andre juledag.

De andre tyske helligdagene avgjøres i hovedsak av delstatenes tradisjonelle, religiøse tilknytning. For eksempel feires reformasjonsdagen (31. oktober) i de protestantiske delstatene i nord, mens allehelgensdag (1. november) er helligdag i det katolske Sør-Tyskland.

Pass og visum:

Som norsk statsborger trenger du kun å ha med gyldig legitimasjon (pass). Se forøvrig Pass og visum

Elektrisitet:

230 Volt

Transport t/r hotell:

Du reiser på egenhånd og arrangerer din egen transport.

Det er, inntil videre, to store flyplasser for Berlin: Tegel (TXL) og Schönefeld (SXF).

Fra Tegel går det buss eller t-bane, det tar cirka 20-30 minutter.

Fra Schönefeld går det flybuss, som tar cirka 30 minutter.

Offentlig kommunikasjon:

Berlin har god offentlig transport. T-banen kalles U-bahn og lokaltog for S-bahn. Trikk finner du først og fremst øst i byen, mens t-bane dominerer i vest.

Nyttig informasjon:

I Berlin må alle turister betale en lokal skatt for overnatting (kommunal turistskatt). Den betales ved utsjekking, og kan variere noe etter type overnatting/hotell, men er maks. 5% av hotellkostnaden, ofte ca 5-8 EUR per person per natt.