Bilde av: Tenerifes mektige fjell Teide

Utflukter Premiumreise Puerto de la Cruz

Rundtur på Tenerife

I dag skal vi gjøre oss godt kjent med Tenerife på vår helt egne lille minirundreise på øya. Første stopp blir på østkysten i den lille byen Güimar hvor vi får høre mer om Guanchene som levde isolert på Tenerife frem til erobringen av øya på 1400-tallet. Her finner vi også de kjente pyramidene som ble en viktig faktor i Thor Heyerdals teori om at Kanariøyene i fjern fortid utgjorde en mellomstasjon mellom Amerika og områdene rundt Middelhavet. Den raskeste veien mellom kontinentene går via Kanariøyene, og Heyerdahl ville vise med ekspedisjonen med papyrusbåten Ra II at overfarten var mulig med fortidas farkoster. I 1998 ble et 65 000 kvadratmeter stort område omkring pyramidene gjort om til en etnologisk park med informasjonssenter. Senteret informerer i dag om Heyerdahls teorier og hans ekspedisjoner.

Vi fortsetter ferden nordover til de vakre grønne områdene rundt San Cristóbal La Laguna, Kanariøyenes gamle hovedstad, grunnlagt i 1496 og tatt med på Unescos verdensarvliste rett før millenniumskiftet. I La Laguna besøker vi også det lokale markedet og prøvesmaker kanarisk tapas med lokal vin. Vi stopper også ved det mektige draketreet El Dragon Milenario, i den lille byen Icod de Los Vinos. Treet skal ifølge navnet sitt ha stått her i over 1 000 år – og er i dag symbolet i byvåpenet til den lille byen.

Etter Icod tar vi turen opp i fjellene for å se Los Gigantes majestetiske klipper som stuper ned i havet. Vi stopper ved utsiktsplassen Mirador de Garachico der vi får en helt makeløs utsikt over fjellene og havet.

Bilde av: Guimar

Kveldsutflukt til mektige Teide

Teide er med sine 3718 meter over havnivå og anslåtte 7000 meter over havbunnen det høyeste fjellet i Spania og det høyeste fjellet på noen øy i Atlanterhavet. I tillegg er Teide den tredje største vulkanen i verden. Nå for tiden er vulkanen sovende, og hadde sitt siste utbrudd i 1909. Første stopp på kveldens tur er i La Centinela for å nyte panoramautsikten over Tenerife og den vakre solnedgangen. Så er det tid for en smakelig middag, etterfulgt av kveldens høydepunkt – stjernekikking ved Teide.

Flamencoshow med middag

Litt ovenfor La Paz, bydelen hvor vi bor, ligger et eldre herskapshus fra 1700-tallet (Casa Abaco) med en vakker park utenfor. Inne i velholdte huset får man et godt inntrykk av fortidens luksus, og i husets egen restaurant skal vi nyte et godt måltid før vi vandrer inn i konsertsalen hvor et forrykende og helspansk Flamencoshow venter oss. Konsertsalen er ikke stor og rommer ikke mer en et 60-talls gjester, så her føler alle at de sitter rett foran scenen i et intimt og underholdende show.

Apollo tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise, likevel kan endringer forekomme tett opp til avreisen grunnet lokale forhold som gjør endringer nødvendige.