Tenerifes beste strender

Topp 7 strender på Tenerife

Tenerife er Kanariøyenes største og grønneste øy, og et paradis for deg som liker strand, sol og hav. Her kan du bade på noen av Spanias absolutt vakreste strender! Nedenfor ser du våre 7 favoritter. Hvorfor ikke prøve en ny strand hver dag?

1. Las Teresitas – Tenerifes svar på Copacabana

Øyas vakreste strand er tilrettelagt med gylden sand fløyet fra Sahara. Symmetriske palmer vaier forfriskende i den fuktige havvinden, og vi må bare konstatere at i blant blir fantasien til virkelighet. Stranden er øyas bredeste, og beliggenheten i forhold til øyas hovedstad Santa Cruz, gjør den til innbyggernes favoritt. Et folkeliv som kjennes mer genuin enn på andre plasser. At den er både langgrunn og har bølgebrytere gjør den populær blant barnefamiliene. Stranden ligger inntil den lille fiskebyen San Andrés, som har flere gode fiskerestauranter.

Hvordan tar man seg hit? Las Teresitas ligger ca. 7 kilometer nord for Santa Cruz. Kjører du bil kan du følge kystveien mot nordøst, eller ta buss 910 fra Santa Cruz.

Playa de las Teresitas

2. Playa Jardin – Black Beauty med brusende bølger

Har du sett bilder av noen av øyas sorte sandstrender, så er det trolig Playa Jardin du har sett. Stranda ligger i Puerto de la Cruz, og består egentlig av tre strender som skilles av sorte lavasteiner. I bakgrunnen skimter Teides snøkledde topp. Langs fjellveggen klatrer palmer og bananplantasjer rammet inn av fargerike blomster- og kaktusplanter som bærer César Manriques kjennetegn. Den vakre innrammingen i kontrast til den sorte lavasanden gir Playa Jardin et spektakulært uttrykk. Bølgene er ofte høye og kan være dramatiske, så her bør du være obs på hvilket flagg som er oppe på stranden.

Hvordan tar man seg hit? Stranden ligger i utkanten av Puerto de la Cruz, i retning mot natur- og dyreparken Loro Parque. Ta buss 381 fra Av. Colon midt i Puerto de la Cruz.

Playa de las Vistas på Tenerife

3. Playa de las Vistas – drømmestrand for barna

Den kilometerlange, gylne stranden, Playa de Las Vistas, ligger mellom Los Cristianos og Playa del las Americas i sør. Stranden er en av øyas mest populære med klart vann og sand som er hentet fra Sahara. Bølgebrytere hindrer de store bølgene fra å komme inn der det er langgrunt – et paradis for barnefamilier med andre ord. Er man litt for rastløs for å ligge stille kan man alltids prøve seg på parasailing eller leie en jetski. På stranden finnes solsenger og parasoller å leie, og langs strandpromenaden finnes det flere barer, restauranter og kafeer.

Hvordan tar man seg hit? Stranden ligger ved den lange promenaden mellom strendene i Los Cristianos og Playa de las Américas. Fra stranden i Los Cristianos er det bare 150 meter til Playa de la Vistas – en kort spasertur, så er du fremme.

4. Playa de los Cristianos - langgrunn og barnevennlig

En hyggelig, 350 meter lang strand med deilig badevann. Her kan man leie trampbåt om man vil. Det finnes også en lekeplass i nærheten av stranden og den bilfrie strandpromenaden har restauranter, kafeer og barer liggende på rekke og rad.

Hvordan tar man seg hit? Fra sentrum av Los Cristianos kan man gå direkte ut til stranden.

5. Playa San Juan – en av øyas 13 blåflaggede strender

Enda en av Tenerifes unike lavastrender med sort, myk sand og klukkende hav. En bølgebryter setter stopper for store bølger, så her trives både barnefamilier og par som vil ha en rolig dag på stranden. Lekeplass og uteserveringer langs den lille strandpromenaden gjør at man gjerne blir her hele dagen.

Hvordan tar man seg hit? Kjør to mil nordvest fra Playa de las Américas mot Los Gigantes.

El Camisón

6. Playa del Médano – surfernes strand

Dette er favorittstranden hos beboerne på Tenerife! Den konstante vinden gjør stranden til et surfeparadis, og det er også her verdensmesterskapet i kitesurf holdes hvert år. I den ene enden av stranden surfer adrenalinjegerne for fullt, mens i den andre enden nærmere byen, der det er roligere med mindre bølger, holder barnefamiliene til. Alle kan nye av den fine, gylne sanden og den majestetiske utsikten over den vulkanen Montaña Roja som er formet som en topp.

Hvordan tar man seg hit? Playa del Médan ligger sørøst på Tenerifes kyst, i Granadilla de Abona. Du kan ta lokalbussen hit fra de fleste steder på øya.

7. Playa de la Arena – skjønt og behagelig

150 meter lang, med myk, mørk lavasand byr Playa de la Arena på mange timer med sol og bad. Vannet blir fort dypt, men på bølgefrie dager kan barna leke i strandkanten. Omgivelsene er vakre, og det råder en rolig og behagelig atmosfære på stranden.

Hvordan tar man seg hit? Stranden ligger ved havnen nedenfor byen Puerto de Santiago på Tenerifes vestkyst.