Stranden Playa Grande på Lanzarote

Lanzarotes fineste strender

Til tross for det vulkanske landskapet er Lanzarote et perfekt sted for sol- og badeferien med sine makeløse sandstrender. På Lanzarote er det over 100 strender, og du finner alt fra silkemyke sandstrender til svarte strender med lavasand omgitt av karrige klipper. Her kan du lese mer om noen av Lanzarotes fineste strender som du kan teste i ferien!

7 vakre strender på Lanzarote


Papagayo-strendene

De mest populære strendene på Lanzarote er Playas Papagayos, også kjent som “Papagayo-strendene”. Playas Papagayos består av fem strender som ligger i naturreservatet Los Ajaches. Alle strendene har det samme krystallklare vannet og er populære både blant lokalbefolkningen og turistene. Du bør ikke være redd for at det skal være trangt om plassen – som regel vil du finne en vik der du kan sole deg og bade mer privat.

Siden strendene ligger i en nasjonalpark koster det et par euro å komme inn med bil.

Playa Dorada

Stranden i feriebyen Playa Blanca på Lanzarote heter Playa Dorada, også her venter krystallklart vann. Stranden ligger rett ved sentrum så det er mange restauranter og butikker i nærheten, samt vannsport ved stranden. Vil du trene med utsikt over Atlanterhavet ligger det et utendørs treningsstudio her.

Papagayostrendene
Stranden Playa Flamingo på Lanzarote

Playa Grande

Som navnet antyder er Playa Grande en av de større strendene på Lanzarote og den ligger i populære Puerto del Carmen. Stranden består for det meste av sand og vannet er grunt – hvilket er perfekt for små barn. Solsenger, parasoller og pedalbåter kan leies og det er også to barer der du kan kjøpe mat og drikke.

Playa Flamingo

I nærheten av Playa Blanca ligger også den barnevennlige stranden Playa Flamingo. Stranden er 200 meter lang og her er det en avslappet atmosfære. Bølgebrytere sørger for at det ikke er store bølger og den artsrike undervannsverden er perfekt for snorkling. På strandpromenaden er det mange steder å slå seg ned for mat og drikke.

Playa del Reducto og Playa Cable

Hvorfor ikke tilbringe en herlig ettermiddag på Playa del Reducto eller Playa del Cable? Begge strendene ligger i Arrecife på veien mot flyplassen, og kan smykke seg med miljømerket Blått Flagg for det rene og klare vannet. Her har du muligheten til å kombinere deilig strandliv med hyggelig formiddagsshopping i Arrecife.

Playa De Caleton Blanco

På Lanzarotes nordlige kyst finner du stranden Playa de Caletón Blanc. Stranden har fått sitt navn fra den hvite sanden og her er det flere viker som ligger fint i mellom svarte lavasteiner. Steinene skaper små laguner i landskapet der vannet blir både varmt og grunt ved lavvann – perfekt for barnefamilier! Det er dog knapt restauranter eller kiosker i nærheten, så det er lurt å ta med seg vann og matpakke.

Caleta de Famara

Den store stranden Caleta de Famara er et interessant bekjentskap. Den ligger på Lanzarotes nordvestre kyst og er kjent i hele verden som et paradis for surfere. Her kan du surfe med Lavasurf være seg du er nybegynner eller en mer erfaren surfer. De tilbyr også surfekurs for de som vil bli skikkelig stødige på brettet.

Famara-stranden er en passende nybegynnerstrand – stor og variert når det gjelder dybde og bølgehøyde. Men det er alltid en god idé å snakke med en erfaren surfer før du begir deg ut på eventyr i bølgene. På grunn av de sterke undervannsstrømmene har Famara-stranden rødt flagg hver dag, så vær forsiktig om du vil bade.

Playa De Caleton Blanco på Lanzarote