Fakta – Las Palmas

Mat og drikke:

Toretters middag ekskl. drikke, ca. kr 180,- pr. person.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen med buss til våre bosteder i Las Palmas, ca. 30 min. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

I Las Palmas ligger den legendariske stranden Las Canteras, hvor et rev demper bølgene.

Uteliv:

Stort utvalg av restauranter, klubber og barer i Las Palmas, som sammen med Playa del Inglés utgjør Gran Canarias to fornøyelsesmetropoler. Las Palmas har også et kasino.

Offentlig kommunikasjon:

Meget gode lokale bussforbindelser på øya. Godt taxitilbud. Bilutleie.

Aktiviteter:

Ulike vannsportmuligheter, f.eks. windsurfing og dykking. Tennis, squash og minigolf. Fotturer i fjellene, sportsfiske, paintball, fallskjermhopping og bowling. Gran Canaria har også flere gode 18-hulls golfbaner.

Betalingsmåter:

Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Flere minibanker i Las Palmas.

Nyttig informasjon:

Det årlige karnevalet i Las Palmas (15.02-08.03.17) er en stor folkefest, der karnevalstoget 28.02 og Sardinens begravelse 08.03 er de to høydepunktene. Gatene vil til tider være avstengt, slik at bussene ikke kommer frem til enkelte av hotellene. Gjestene må være forberedt på å gå den siste biten i denne perioden. Folkelivet kan føre til en del støy, også utover natten.

I tiden 19.11-6.1 2016/17 er det en utstilling av sandskulpturer på stranden.

Klima:
Kanariøyene: Sommeren domineres av høytrykk. I vinterhalvåret derimot er det en viss lavtrykksaktivitet. Dagtemperaturer på nærmere 30 grader på sommeren og for det meste tørt. Dagtemperaturer på ca. 20 grader på vinteren, regn forekommer mest i form av kortvarige skurer. Dager med overskyet vær som kan vare opptil en uke, forekommer på vinteren. På den sørlige delen av Gran Canaria er det så mye som ca. 300 soldager pr. år. (Kilde: SMHI).