Bilde av: Jandia strand

Fuerteventuras fineste strender

Hvordan foretrekker du strendene? Korte eller lange, livlige eller rolige? Uansett svar har Fuerteventura mange vakre sandstrender som tilfredsstiller dine ønsker og behov. Se våre tips her.

Bilde av: Stranden i Morro Jable

Playa Esmeralda

Playa Esmeralda på Jandíahalvøya er utnevnt til å være en av de ti vakreste strendene i hele verden. Både store og små elsker å leke i de herlige bølgene. Her kan du lett tilbringe en hel dag eller to.

Playa Blanca

Playa Blanca er, som navnet tilsier, en deilig hvit strand med fine bølger av blått, gnistrende vann. Strandens beliggenhet like sør for Puerto del Rosario gjør det perfekt å stoppe her med bilen før, eller etter, en liten shoppingtur!

Playa de Cofete

Den hvite og milelange stranden Playa de Cofete er utrolig populær for surfere. Vannet har litt strøm, noe som ikke passer så godt for bading. Du finner stranden på den sørvestlige delen av Jandía-halvøya. Det er ikke så lett å ta seg hit, men det er absolutt verdt strevet. Lei en firhjuling i Morro Jable og følg grusveien ned til stranden!

Playa de Morro Jable

Morro Jable er den gamle delen av byen Jandia på sørlige Fuerteventura. Stranden i Morro Jable er en fire kilometer lang fin sandstrand med turkisskinnende vannet. At stranden kalles for Europas Hawaii er lett å forstå.

Les mer og bestill utflukt til Playa de Morro Jable

Playa de Sotavento

En imponerende bred strand langs Jandía-halvøyas østkyst, der verdenscupen i windsurfing holdes hvert år. Stranden er perfekt for sol, bad og vannsport og det kryr av windsurfere som utøver sin favorittsport i det langgrunne, krystallklare vannet. På den 60 meter brede stranden finnes det plass for alle og ved lavvann dannes det små vanndammer, ideelle for barna å leke i.

Gran Tarajal

På den lange, hyggelige stranden finnes (utenom god plass å slappe av på) fotballmål, beachvolleynett, en lekeplass og en lang og trivelig strandpromenade med herlige restauranter på rekke og rad. Gran Tarajal er Fuerteventuras nest største by og ettersom Playitas Resort er det eneste hotellet i nærområdet kommer du garantert til å se flere kanariere enn turister.

Bilde av: Playa de Sotavento
Bilde av: La Pared

Caleta de Fuste

Midt på østkysten ligger Caleta de Fuste med sine hvite strender. Her kan du virkelig nyte en hel stranddag. Like ved stranden ligger mengder av restauranter, butikker og til og med et kjøpesenter. Dessuten kan du kjøpe kjempegod is her! Ta buss 3, 10 eller 16 for å komme deg hit.

La Pared

En bortgjemt strand på vestkysten som er et paradis for surfere! La Pared er perfekt med sine store, herlige bølger. Stranden er lang med plass til alle og her gjør du det lurt i å kjøpe med deg proviant for dagen som du kan ta frem når du kjenner sulten komme. Bli her gjerne utover kvelden og se solens siste stråler som går ned bak klippene. En magisk opplevelse! Vær oppmerksom på at bølger og undervannsstrømmer kan gjøre det vanskelig å bade her. Har du lyst til å lære deg å surfe så tilbyr surfesenteret Wellenkind Surf School daglig surfekurs for nybegynner nivå og middels nivå på La Pared.

Nudistbad

Nudistbad er vanlig på øya, bli derfor ikke overrasket om du ser noen uten badeklær. Det finnes ingen spesifikke naturiststrender, generelt er det strendene på Las Dunas i nord og deler av Jandíastranden i sør som er de mest populære områdene.

El Cotillo

Denne koselige stranden er en perle du bare må besøke! Med innbydende smaragdgrønt vann og en laguneformet strand er det umulig å ikke elske El Cotillo. Når du begynner å bli sulten kan du ta deg til noen av fiskebyens fantastiske restauranter som byr på dagsfersk fisk. El Cotillo ligger nordvest på Fuerteventura, ca. 1,5 mil fra Corralejo.