Lisboa og Douro

Det er få reisemål som har så mye å by på som Portugal. For å gjøre oppholdet i Portugal til en fullendt opplevelse, starter reisen med tre netter i Lisboa – sjøfartens vugge. Byen har en imponerende historie, og kontrastene mellom gammelt og nytt er med på å skape en levende by med sjarm og stil. Den gode maten og den særegne kulturen gjør oppholdet i Lisboa til en uforglemmelig opplevelse. Deretter venter et komfortabelt elvecruise i den vakre Dourodalen.

Reiserute
Lisboa - Porto – Régua (Vila Real) – Vega de Teron – Barca d’Alva (Salamanca) – Ferradosa – Pinhâo (Lamegos) – Porto

Avreisedato
MS Miguel Torga 20.10

Inkludert i reisens pris
Rutefly Oslo–Lisboa/Porto-Oslo t/r, innsjekket bagasje, transport flyplass-hotell/Lisboa-Porto/Porto-flyplass, alle flyplasskatter og avgifter. Tre netter Mundial (4*) i sentrum av Lisboa inkl. frokost og velkomstmiddag. Byrundtur i Lisboa inkl. lunsj.  Utflukt/transport fra Lisboa til Porto inkl. lunsj. Sju netter cruise i utvendig lugar. Helpensjon på cruiset  fom. middag første dag tom. frokost siste dag. Drikke om bord på båten (med unntak av champagne og enkelte viner), gratis WiFi og høretelefoner på utfluktene. Skandinavisktalende reiseleder fra Apollo.

Det betales tillegg for
Serviceavgift/tips. Utflukter på cruiset. Måltider og drikke utover det som er beskrevet i programmet. Flyreise fra andre byer på forespørsel.

Serviceavgift/tips
Tips til personalet om bord (anbefalt ca. 50 euro pr. person). Tips til lokale guider og sjåfører (1-2 euro pr. person). Tips utover dette forventes ikke.

Turistskatt
I Lisboa må du betale en turistskatt på 2 euro pr. person og natt, uavhengig av hotellkategori. Skatten betales direkte til hotellet. Maksprisen er 7 euro pr. person, uansett antall overnattinger.

Informasjon om bord
Språket om bord er fransk og engelsk. Apollos reiseleder er med og informerer under hele reisen.

Utflukter
Alle utflukter hvor ikke annet er nevnt, er mot tillegg. De går i rederiets regi med lokale engelsktalende guider. Utfluktene bestilles samlet som en pakke til spesialpris senest 30 dager før avreise, alternativt enkeltvis om bord til en høyere pris. Minimum/maksimum antall deltakere på utfluktene kan forekomme. Forbehold om endringer i program og priser.

Utfluktspakke
Pr. person kr 2 750

Pris på utflukter som kjøpes om bord
Kveldsutflukt Porto by Night €29
Byrundtur i Porto €51
Utflukt til Guimaraes €48
Solar de Mateus i Régua €59
Salamanca (inkl. lunsj) €91
Vintur til Salvator do Mundo €51
Middelalderbyen Lamego €44