Elvecruise fra Porto til Salamanca
Reiserute Porto - Salamanca

Reiserute

Porto – Régua (Vila Real) – Vega de Teron – Barca d’Alva (Salamanca) – Ferradosa – Pinhâo (Lamegos) – Porto  

Du vil kanskje se mer av Porto eller Lisboa (ca. 4 timer med tog), så benytt anledningen til å plusse på med et ekstraopphold med hjemreise fra Porto eller Lisboa. I så fall fortsetter du til valgt hotell etter utsjekking fra båten. Kontakt oss gjerne for mer informasjon og prisforslag.


Dag 1: Norge – Porto

Flyreise til Porto. Transfer til båten og innsjekk. Velkomstcocktail og nydelig middag om bord på cruiset. Etter middag kan du følge med på Porto by Night med buss.
 

Dag 2: Porto

Porto, en av Europas eldste byer, er kjent for sin godt bevarte gamleby, for sin labyrint av smale og bratte brosteinsgater og sine vakre kirker. Så står den da også på Unescos liste over verdens verneverdige byer. Men for de fleste av oss er Porto synonymt med portvin – og det blir besøk ett av de gamle portvinshusene i bydelen Vila Nova de Gaia. På kvelden en musikalsk aften med fado om bord.

Porto – en av Portugals eldste havnebyer
 

Dag 3: Porto – Régua

Båten har begynt på reisen mot Spania, mens det er formiddagsutflukt med buss til Braga – kjent for sine vakre kirkebygg. Turen avsluttes i Leverinho ved lunsjtid. Ettermiddagen tilbringes best på dekk for å nyte det enestående landskapet og oppstigningen i den første slusen ved Carrapatelo; Europas høyeste med sine 36 meter. Båten legger til kai i Régua på kvelden. Etter middag så vil være anledning til å bli med på en liten spasertur, eller en svingom på dansegulvet i salongen.
 

Dag 4: Régua – Vega de Terron

I dag er det utflukt til Vila Réal. Byen er kjent for sine kirker og klostre fra ulike epoker, men før dét tar vi en spasertur i hagene på Solar de Mateus – godset som er avbildet på de karakteristiske vinflaskene med Mateus. Slottskapellet regnes for å være ett av Portugals vakreste kirkebygg fra barokken. Vi går om bord igjen i Pinhão, og er nå på vei inn i hjertet av Doruos vindistrikt – forbi enestående åssider der vinranker i rad og rekke stuper fra 700 meter ned mot elva. To nye sluser i dag, ved Valeira og Pochino, før vi ankrer opp i Vega de Terron. Etter middag kan du glede deg til et forrykende flamencoshow.

Dag 5: Barca d'Alva (Salamanca)

Dagen er satt av til en heldagstur til vakre Salamanca i Spania. Byen, som står på verdensarvlisten, er kjent for sine usedvanlig vakre bygninger fra så vel romersk, som arabisk og kristen tid. Lunsj i Salamanca. Retur til båten for middag og underholdning om bord.

UNESCO-byen Salamanca

Dag 6: Barca d'Alva – Ferradosa – Pinhâo

Tidlig om morgenen settes kursen mot vest igjen. Vi passerer slusene i Pocinho og Valeria og spiser lunsj, før vi klapper til kai i Ferradosa. Ettermiddagen er viet en utflukt til vinmarkene, med besøk på en ”quinta” for prøvesmaking av produktene. Utflukten ender i Pinhâo i 18-tiden. Den som vil, rekker en titt på byens jernbanestasjon, som er utsmykket med de vakre keramikkflisene, ”azulejos”, som er så typisk for Portugal. Denne kvelden må du for øvrig gjerne pynte deg litt ekstra – det er avskjedsmiddag!

Dourodalen er et kjent vindistrikt i Portugal
 

Dag 7: Pinhâo – Porto

I dag er det formiddagstur til sjarmerende Lamego med valfartskirken Nossa Senhora Dos Remedios og katedralen. Vi går om bord igjen i Régua og spiser lunsj mens seilasen fortsetter mot Porto. Folkloreshow om bord.
 

Dag 8: Porto – Norge

Utsjekking og flyreise tilbake til Norge.


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.