Strasbourg, Frankrike
Reiserute Amsterdam - Strasbourg

Reiserute

Amsterdam – Nijmegen – Krefeld – Köln – Königswinter – Rhindalen – Rüdesheim – Speyer/Mannheim (Heidelberg) – Strasbourg

Om du ønsker å kombinere cruiset med et ekstraopphold i Amsterdam før avreise, kan du kontakte oss for mer informasjon/pris.


Dag 1: Norge–Amsterdam

Flyreise til Amsterdam og transport til båten. Etter innsjekking serveres en velkomstdrink, og mannskapet blir presentert for gjestene. Sett deg tilbake og nyt utsikten og servicen fra den vennlige besetningen. Vi spiser middag om bord. Resten av kvelden er til egen disposisjon, eller båttur på Amsterdams sjarmerende nett av kanaler.

Elvecruise fra Amsterdam

Dag 2: Amsterdam

Etter frokost er det satt opp en rundtur i Amsterdam for de som har lyst. Amsterdam er en herlig by med en rik og fengslende historie. Vi får oppleve de fascinerende kanalene og kjenne byens puls gjennom en god miks av historisk og moderne arkitektur og livsstil. Vi returnerer til båten for å spise lunsj. På vårcruiset er det en valgfri utflukt til den enestående blomsterparken Keukenhof. Parken er åpen i perioden 21. mars - 19. mai 2019 og er et uforglemmelig skue med kunstferdige blomsterbed i alle mulige farger og temaer. På høstcruiset går turen til Volendam eller Zaanse Schans. Her opplever vi Holland på ekte. Vi spiser middag om bord og i løpet av natten seiler vi mot Nijmegen.
 

Dag 3: Nijmegen – Krefeld

Vi ankommer grensebyen Nijmegen i løpet av natten. Den kunstinteresserte vil kanskje sette pris på utflukten «The Netherlands Open Air Museum» - et spennende friluftsmuseum i Arnhem. Parken er full av Nederlands historie og viser selve livet og tradisjonen gjennom tidene. Her finnes bl.a. ulike typer hus og møller. Ved lunsjtider fortsetter ferden, og ut på ettermiddagen er vi inne i Tyskland og legger til for natten i byen Krefeld. Middag og aktiviteter om bord.
 

Dag 4: Krefeld – Köln – Königswinter

Etter en avslappende morgenseilas ankommer vi Köln. Byen har lyktes i å bevare sin viktige rolle som livlig handelsby og et kulturelt og religiøst sentrum; en posisjon den har hatt siden middelalderen. Under byvandringen ser vi bl.a. den vakre Kölnerdomen – katedralen som det tok mer enn 500 år å ferdigstille. Om ettermiddagen setter båten kurs for Königswinter hvor det er ankomst om kvelden. Etter middag om bord anbefaler vi å bruke egen tid til å rusle gjennom de hyggelige gatene. Kvelden er til egen disposisjon.

Kølnerdommen i Köln

Dag 5: Rhindalen – Rüdesheim

Dette er dagen hvor vi seiler gjennom selveste "indrefileten" i Rhindalen – den mest pittoreske og romantiske strekningen. Den har fått sin rettmessige plass på UNESCOs kulturarvliste, og det er her vi passerer Loreleiklippen, før det ankres opp i vakre Rüdesheim. Det blir tur med minitog gjennom byen og vinmarkene i omegnen, med vinsmaking selvsagt, og besøk til Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum. Etter middag om bord er kvelden til egen disposisjon.

Rhindalen

Dag 6: Rüdesheim – Speyer/Mannheim (Heidelberg) - Strasbourg

Morgencruise mot Speyer/Mannheim. Etter lunsj kan du følge med på en valgfri bussutflukt til Heidelberg, den tyske romantikkens høyborg. Cruiset avsluttes med gallamiddag og underholdning, og i løpet av natten ankres det opp i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Alsace.

Heidelberg, Tyskland

Dag 7: Strasbourg

Vi sjekker ut av båten etter frokost og får med oss en byrundtur med buss og til fots før vi deretter sjekker inn på hotell for siste natt. Lunsj er på egen hånd (ikke inkl.). Den sjarmerende gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petite France, består av den flotte katedralen, bindingsverkshus og smale kanaler. Om kvelden møtes vi for en hyggelig avskjedsmiddag.
 

Dag 8: Strasbourg - Norge

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost. Det blir tid på egen hånd og lunsj (ikke inkl.) innen bussavgang til flyplassen og videre retur til Norge.


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.