Amsterdam
Reiserute Amsterdam - Rüdesheim

Reiserute

Amsterdam – Kinderdijk – Rotterdam – Nijmegen – Köln – Koblenz – Rüdesheim – Boppard – Düsseldorf – Amsterdam

Om du ønsker å kombinere cruiset med et ekstraopphold i Amsterdam før avreise, kan du kontakte oss for mer informasjon/pris.


Dag 1: Norge–Amsterdam

Flyreise til Amsterdam, og transport til båten som ligger ved kai i sentrum av Amsterdam. Innsjekking og ombordstigning. Kvelden til egen disposisjon, eller så kan man bli med på en båttur på Amsterdams sjarmerende nett av kanaler.
 

Dag 2: Kinderdijk – Rotterdam – Nijmegen

Ankomst i Kinderdijk på morgenkvisten, i byen der vindmøllene er så mange og står så tett, at området har kommet inn på verdensarvlisten. Det arrangeres en utflukt (til fots) for dem som vil ha en nærmere titt på fenomenet. Avhengig av tidevannet kommer vi gjennom Europas største havn, Rotterdam, på vår vei mot grensebyen Nijmegen, som vi når i løpet av natten.
 

Dag 3: Nijmegen – Köln

Den kunstinteresserte vil kanskje sette pris på utflukten til kunstmuseet Kröller-Müller, som har den nest største van Gogh-samlingen i verden, i tillegg til flere verk av Picasso. Ved lunsjtider fortsetter ferden, og ut på ettermiddagen er vi inne i Tyskland. Vi passerer bl.a. hansabyen Wesel og Duisburg, som er Europas største innlandshavn.

 

Köln
 

Dag 4: Köln – Koblenz

I løpet av natten har vi nådd fram til Köln. Det arrangeres byvandring – stikkord er den vakre Kölnerdomen, Altstadt med det jødiske kvarter, rådhuset, fiskemarkedet og en av byens tolv romanske kirker – Gross St. Martin. Vi forlater Köln og passerer bl.a. Bonn, Königswinter og Drachenberg før ankomsten i Koblenz. Kvelden til egen disposisjon.

Dag 5: Koblenz – Rüdesheim – Boppard

Denne dagen reiser vi gjennom hjertet av Rhindalen – en fargerik og romantiske strekning som også har blitt en del av UNESCOs kulturarvliste. Den kjente Loreleiklippen passeres på veien til sjarmerende Rüdesheim.

Boppard

Dag 6: Boppard – Düsseldorf

Formiddagen tilbringes på dekk for å nyte det vakre Rhin-landskapet. Tidlig på ettermiddagen er det ankomst i Düsseldorf, hvor det arrangeres en guidet fottur både gjennom den fornemme shoppinggaten Köningsallee og trivelige Altstadt med sitt utall av kroer og kneiper med godt, lokalt øl.

Düsseldorf

Dag 7: Düsseldorf – Amsterdam

Det holdes stø kurs gjennom natten mot Amsterdam. Seilasen går sakte og pent, og tidlig på ettermiddagen ankres det opp i Amsterdam. På vårcruiset 12. mai har du anledning til å oppleve den enestående blomsterparken Keukenhof. Parken er åpen i perioden 21. mars - 19. mai 2019 og er et uforglemmelig skue med kunstferdige blomsterbed i alle mulige farger. På øvrige avreiser arrangeres det bysightseeing i denne sjarmerende byen som først og fremst kjent for alle sine kanaler, men også for sin vakre 1600- og 1700-tallsarkitektur. Cruiset avsluttes med gallamiddag og underholdning.
 

Dag 8: Amsterdam – Norge

Utsjekking etter frokost og transfer til flyplassen for retur til Norge.


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.