Utflukter – Kypros

Opplev mer i ferien – bli med på utflukt! Vil du være sikker på å få plass på akkurat den utflukten du ønsker, så kan du bestille her og nå. Eller du kan vente til du er vel fremme på reisemålet og bestille via reiseapp'en.

Alle kan bestille utflukter hos oss – det er ingen forutsetning at du reiser med oss.

Last ned app'en


Katamaran i Middelhavet

Går fra: 

En behagelig tur for hele familien hvor vi seiler med katamaran på Middelhavets klare blå vann. Vi stopper for bad og snorkling og om bord blir det lunsjbuffé og sesongens friske frukter. Underveis er det servering i baren og du kan du nyte det vakre Protaras fra sjøsiden.

Inkludert: Lunsjbuffé, frisk frukt og snorkleutstyr

Voksne (12+ år): 554 NOK
Barn (2-11 år): 214 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Torsdag
Bestill

Det ekte Kypros

Går fra: 

På denne utflukten drar vi opp i Trodosfjellene, til små byer med sjarmerende gamle hus, trange gater og tavernaer med tradisjonell mat. Vårt første stopp er i den lille byen Kampia der det blir et kortere opphold for kaffe/te og frukt. Vi fortsetter til den nå for tiden nesten forlatte UNESCO-listede byen Fikardou der vi går gjennom byens godt bevart middelalderske, trange gater.

Vi drar videre opp til en av fjelltoppene i Trodosfjellene for å besøke det høyt beliggende Macherasklosteret. Klosteret er tilegnet jomfru Maria og er kjent for sine imponerende ikoner og veggmalerier. Etter klosterbesøket er det på tide med lunsj i byen Vavatsinia på en familieeid taverna. Her ønskes vi velkommen av Takis og familien hans som inviterer på en tradisjonell mezelunsj. Det blir også tid til å se seg om i byen på egen hånd før vi fortsetter ferden vår.

Dagens siste stopp gjør vi i byen Lefkara som er kjent for det fine sølvet og broderiene. Distriktet Lefkara er også kjent for sine mange vingårder, og vi avslutter dagen med en vinsmaking.

Inkludert: Kaffe/te, mezelunsj og vinsmaking.

Voksne (12+ år): 660 NOK
Barn (2-11 år): 389 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Svensk
Varighet: Heldag
Dag(er): Tirsdag
Bestill

Kypros' høydepunkter – Famagusta og Nicosia

Går fra: 

Denne spennende utflukten tar deg med til Kypros' mest kjente byer – spøkelsesbyen Famagusta og hovedstaden Nicosia, som er verden eneste todelte hovedstad.

Vi starter dagen med å dra over til den tyrkiske delen av Kypros og stopper i Famagusta. Grunnen til at den kalles spøkelsesbyen er at tiden omtrent har stått stille her siden den tyrkiske invasjonen i 1974. Først blir det et stopp i den gamle bydelen der vi blant annet passerer Othello Tower. Etterpå blir det tid til å gå omkring i byen på egen hånd før vi går om bord i bussen og drar til øyas hovedstad.

Nicosia skal vi oppdage til fots og starter vi i den tyrkiske delen og besøker blant annet hotellet Buyuk Hane og den tidligere katedralen, som nå fungerer som moské, Agia Sofia. Vi tar også en tur innom et marked før vi drar over til den gresk-kypriotiske siden. Her blir det lunsj før du får tid til å se deg om kring på egen hånd. Blant annet kan du se erkebiskop-palasset og St. Johannes-katedralen.

Husk passet! Turen gjennom Nicosia er ca. 3 kilometer lang, men det er lett å gå.

Inkludert: Grenseavgiften

Ikke inkludert: Lunsj og drikke


Voksne (12+ år): 534 NOK
Barn (2-11 år): 262 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Svensk
Varighet: Heldag
Dag(er): Onsdag
Bestill

Jeepsafari i Troodos-fjellene

Går fra: 

Nyt naturen og utsikten på en fin jeepsafari til steder som ikke er så lett tilgjengelig med andre fremkomstmidler. Vi tar en pause i landsbyen Lefkara, som er kjent for sine sølvsmeder og vakre broderier, før vi fortsetter opp i Troodos-fjellene og stopper ved en av de mange fossene. Vi spiser lunsj (meze) oppe i fjellene, og kjører så til Commandaria-regionen å smake dessertvinen som området er kjent for.

Inkludert meze-lunsj med lokal vin, vann og limonade.

Havfiske

Går fra: 

Benytt anledningen til å prøve fiskelykken når du er her – bli med på havfiske. Om sommeren er det tunfisksesong, og det biter godt i farvannene rundt Kypros.

Inkludert sandwich, vann og mineralvann.
Utflukten kan ikke forhåndsbestilles.

Magic Dancing Waters i Fig Tree Bay

Går fra: 

Bli med og se dette spektakulære fonteneshowet i Fig Tree Bay. Når mørket faller på så starter vannshowet akkompagnert av ild og røyk i takt med klassisk musikkverker og popmusikk. Showet varer i ca. 1 time og mens det står på benyttes over 1 000 lyspærer.

Ikke inkludert: Transport, mat og drikke

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

Prøv et test-dykk

Går fra: 

Har du lyst til å prøve å dykke mens du er på Kypros? På denne utflukten har du mulighet til å teste å dykke med flasker.
Med erfarne dykkeinstruktører går du gjennom en grunnleggende PADI-opplæring som tar ca. 3 timer. Deretter dykkes det på grunt vann blant fargerrike fisker.

Inkludert: Dykkeutstyr
Ikke inkludet: Mat og drikke

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.