Premiumreiser Kypros – en skreddersydd fellesreise

Dette er Premium:

 • • Sosiale fellesreiser med reiseleder
 • • Flyreise, hotell og halvpensjon
 • • Håndplukkede opplevelser

Apollo service

Her jobber Apollos dyktige reiseledere som alltid er tilgjengelige for å gi deg informasjon, tips, og evt. hjelp ved behov. Du møter reiselederne på flyplassen og de kan nås døgnet rundt på servicetelefonen. Du kan også besøke de på kontoret.

Bli med til Kypros og vår premiumreise til det varme og solsikre landet! I løpet av en uke skal vi utforske hva landet kan tilby i form av opplevelser, vakker natur, god mat og spennende historie. Kypros er ei nydelig øy, så her blir de færreste skuffet. I reisen er flyreise, et bra hotell, måltider og utflukter med reiseleder inkludert.

En øy full av historie og severdigheter

De første sporene av permanent bosetning på Kypros kan dateres helt tilbake til 4 500 f.Kr. Opp gjennom historien har fønikere, assyrere og persere hatt herredømme på øya. Alexander den store erobret øya i 333 f. Kr og i år 58 f. Kr meldte romerne sin ankomst og Kypros forble en del av Romerriket frem til det ble delt i år 395. Med en beliggenhet i øst falt Kypros inn i det Bysantinske riket, men det stopper ikke her. I middelalderen ble Kypros erobret av engelske korsfarere, for deretter å bli overtatt av venetianerne for deretter å bli innlemmet i Det osmanske riket. På slutten av 1800-tallet var britene tilbake igjen og inngikk en avtale om å leie øya av osmannerne. Kypros ble senere formelt annektert av Storbritannia og ble en kronkoloni i 1925.

Våre premiumreiser til Kypros har avganger i mai, september og oktober. Du bor på hyggelige Sunrise Oasis i Protaras, Fig Tree Bay.

Populære hoteller – Premiumreiser Kypros

Dette er inkludert i reisen:

 • Direktefly fra Oslo.
 • Transport mellom flyplass og hotell.
 • 7 netter i delt rom på hyggelig hotell.
 • 7 frokoster, 2 lunsjer og 7 middager.
 • Drikke til måltidene (halv flaske vin, øl, mineralvann).
 • Nøye utvalgt program med 3 utflukter.
 • Skandinavisktalende guider og reiseledere.

Avreisedatoer Premiumreise Kypros

 • 18. til 25. mai
 • 21. til 28. september
 • 5. til 12. oktober

Kypros i dag

I moderne tid kjenner mange historien om Kypros fra 1950-tallet, som endte med at kypriotene fikk sin selvstendighet i 1960. Øya hadde gresk president og tyrkisk visepresident, men det var ingen fredelig løsning og øya ble etter hvert delt i to mellom gresk-kyprioter og tyrkisk-kyprioter. Det var etnisk uenigheter som endte med krig mellom de to leirene. Det er en trist og vond historie og den dag i dag er Kypros todelt. Hovedstaden Nicosia er fortsatt den eneste todelte hovedstaden av sitt slag i verden.

Spennende, nyere historie i solsikre omgivelser

Kypros har utover 300 soldager i året svært mye å by sine besøkende. For eksempel er et besøk i Famagusta, denne spøkelsesbyen der alt har stått stille siden den tyrkiske invasjonen, som fulge nasjonalgardens kupp i 1974, vel verdt et besøk. Høyt oppe på en bratt klippe utenfor Limassol ligger Kourion – en av øyas viktigste arkeologiske utgravninger. Festningene i Larnaca og Pafos er også vel verdt et besøk. Klostre, muséer og antikke kulturskatter – den historieinteresserte vil ikke ha problemer med å fylle dagene.

I kjærlighetsgudinnens fotspor på Kypros

De fleste av oss har nok hørt om Afrodite, kjærlighetsgudinnen i gresk mytologi. Afrodite var usedvanlig vakker og forførende og vi kjenner henne igjen fra andre myter om Venus eller Frøya i romersk og norrøn mytologi. Det færre nok vet, er at hun også kalles Kypris, gudinnen fra Kypros.

Kjærlighet er jo roten til så mangt, og Afrodite hadde en finger med i mange spill. Det mest kjente er nok slaget om Troja, og trojanerkrigen startet nettopp på grunn av Afrodite. Afrodite lovet bort vakre Helena fra Sparta til Paris, sønn av Kong Priamos fra Troja. Problemet var bare at Helena var gift med kongen av Sparta, og bortføringen av kongens kone falt i usedvanlig dårlig lys. Resten av historien er kjent.

Et spennende kulturelt møtested

Den geografiske beliggenheten gjør at Kypros opp gjennom tidene har fått impulser både fra Europa, Midtøsten og Afrika. Dette gjenspeiler seg blant annet i maten, der måltidene som oftest består av en mengde småretter – Meze – som i sin tur består av alt fra pitabrød og humus til sardiner, blekksprut, grillet halloumiost og moussaka.