Bilde av: Hvar i Kroatia

Severdigheter på Brač og Hvar

En ferie på en av øyene Brač eller Hvar betyr sol og herlige bad i krystallklart vann. Vil du gjøre mer enn å tilbringe dagene på de fine strendene er det nok av ting å gjøre og severdigheter å se både på Brač og Hvar. Øyene er populære utfluktsmål fra feriebyene på Makarskas riviera.

Severdigheter på Hvar

Sveta Nedjelja

Denne lille byen ligger på sørkysten av øya Hvar – hit kommer det ikke mange turister. Man kan komme hit med bil eller båt. Området ved Sveta Nedjelja er kjent for sine fine viner og vi kan absolutt anbefale et besøk ned i vinkjelleren på restauranten som ligger i havna.

Bilde av: Vidova Gora på Brac

De blå grottene på Biševo

Bare en fin båtreise fra Hvar ligger de berømte blå grottene som har fått sitt navn pga. den vakre fargen som oppstår når solen skinner inn gjennom taket. Nasjonalparken på den gamle militær øya Vis er også verdt et besøk.

Napoleons fort

Er du i form så kan ta turen opp til Napoleons fort fra begynnelsen av 1800-tallet. Du belønnes med en fantastisk utsikt over Hvar by og øyene utenfor. Det er en god idé å ha med seg en guidebok og lese byens fasinerende historie mens du speider ut over øya.

Severdigheter på Brač

Bolska Kruna

Fra Bol og Supetar kan du dra opp til fjellkjeden Bolska Kruna, der det høyeste punktet Vidova Gora ligger, 778 meter over havet. Dette er en av de mest besøkte stedene på Brac og utsikten er fantastisk – i klarvær ser man helt til Italia!

Kalksteinsbrottet

Begi deg til det berømte kalksteinsbrottet i den lille byen Pucišca som ligger på Brač. Her ser du hvordan man i dag fremdeles bryter kalkstein og hvordan håndverkerne tar håndterer den på den på tradisjonelt vis. Det er en hyggelig utflukt for hele familien.

Eremitaget Blaca

Blaca ligger på den sørlige kysten og er en fantastisk naturopplevelse i rolige omgivelser. Det tar omtrent en halv time å gå opp til det gamle klostret fra 1500-tallet.