Kulinariske Kroatia

Kroatia har mange kulinariske spesialiteter. Her er fire tips:

 

Apollo Magazine

Handle på markedet i Split

Skinnende fersken, søte vindruer og ferske nøtter. På frukt- og grønnsaksmarkedet i Split finner man alt man trenger for en dag på stranden. Hit kommer kvinner og menn fra landsbygden for å selge nyhøstete frukter og grønnsaker hver dag. Tips: Glem ikke å kjøpe ferske fiken hvis det er sesong for dem. Bedre enn snop!

Apollo Magazine

Nyfisket på Hvar

Hvars fremste kulinariske spesialitet er fiskegryten Gregada; klassisk bondekost som er blitt servert på øya i århundrer. Nesten alle restauranter på øya har den på menyen. Oppskriften varierer, men basisen er alltid dagens fangst, som kokes sammen med poteter, svartpepper, selleri og løk. Det er enkelt, godt og billig. Men kom ikke skrubbsulten hvis du vil prøve Gregada – det tar drøyt 40 minutter å lage retten. Tips: Prøv den tradisjonelle restauranten Luviji som ligger bortgjemt i en sidegate bak kirken.

Apollo Magazine

Vinsmaking i Makarska

Kroatia er et undervurdert vinland. Lær deg mer om de kroatiske vinene på vinbaren Grabova ved torget i Makarska, den største byen på Den makarske rivieraen. Her serveres det også lokale oster, skinker og andre delikatesser. Har du vekket appetitten, skal du fortsette til Kalalarga, gågaten som snor seg gjennom gamlebyen, og Konoba Stari Grad, byens beste restaurant.

Apollo Magazine

Kaffepause i Split

Splits havnepromenade, Riva på folkemunne, er det beste stedet for et koffeinkick. Hit går folket i Split for å se og bli sett. Kafeene ligger på rekke og rad, det er bare å slå seg ned på den første og beste og bestille en kaffe eller limonade.