Kroatias strender

Zlatni Rat – Det gylne horn – er en av Europas fineste strender. Den ligger på øya Brač utenfor Split og ser ut som akkurat dét – et gyllent horn som strekker seg ut i Adriaterhavet. Den er en av våre favorittstrender på Makarskas riviera. Les om alle favorittene våre.

Apollo Magazine

Bacvice

Splits fine bystrand er det perfekte pustehullet etter en dag med sightseeing. Stranden passer like bra til en oppkvikkende morgendukkert som til et herlig kveldsbad eller aftenens første drink.

Zlatni rat

Det gylne hornet

Zlatni Rat – Det gylne hornet – er en av Europas fineste strender. Den ligger på øya Bra utenfor Split og ser ut som akkurat det: et gyllent horn – som strekker seg ut i Adriaterhavet. Stranden består av hvite, varme og runde småsteiner, omgitt av verdens klareste vann. Formen bestemmes av vær og vind – og kommer man til rett tid, kan man bade i et naturlig formet basseng ytterst på odden. Dette er bare en av flere favorittstrender langs Den makarske rivieraen. 

Apollo Magazine

Podgora

I badebyen Podgora venter en kilometerlang steinstrand med en spektakulær beliggenhet ved foten av Biokovofjellene. Her er Adriaterhavet krystallklart og langs stranden går det en fin, palmekantet strandpromenade.

Apollo Magazine

Tucepi

Kilometerlang klappersteinsstrand i badebyen Tucepi. Her finnes det brygger, solstoler og flere restauranter, isbarer og kafeer å velge mellom. Her er det også lett å finne naturlig skygge under pinjetrærne.

Apollo Magazine

Osejava

Liten og koselig steinstrand rett bak hotell Osejava ved den ene enden av havnepromenaden i Makarska. Her finnes det naturlige solstoler i form av klippeavsatser og en bar som er sprengt inn i fjellet. På nattestid forvandles den til en av byens heteste nattklubber.