Bilde av: Sveti Jure Biokovofjellene i Kroatia

Fantastisk natur i Kroatia

Vakre sjøer, dramatiske fjelltopper og grønne daler – naturen i Kroatia er underbart også i innlandet. Vi tipser om fem herlige naturopplevelser, så pass på å se mer av det naturskjønne Kroatia i ferien! 

På tur i blant sjøer og fjell

Den høyeste toppen i Biokovo-fjellene heter Sveti Jure og troner stolt med sine 1 762 meter over havet. Du kan kjøre bil hel opp til toppen der du far en enestående utsikt over skjærgården og nabolandet Bosnia. Tar du turen opp i april eller mai kan det godt hende at det fremdeles ligger snø her.

Bilde av: Plitvice-sjøene nasjonalpark

Nasjonalparken Plitvice-sjøene, Plitvicka Jezera, består av 16 sammenhengende sjøer mellom fjellene Mala Kapela og Plješevica. Takk være sin skjønnhet ble sjøene med de omkringliggende skogene nasjonalpark i 1949. Parken står på Unescos liste over verdens kulturarv, og er noe av det vakreste Kroatias natur har å by på.

Rett sør for Makarskas Riviera, på vei mot Dubrovnik, ligger Bacina-sjøene. Her er naturen fantastisk vakker og vannet frisk og godt. Når du allikevel er her bør du prøve på områdets kulinariske spesialitet – frosk!

Den botaniske hagen i Trsteno

Den botaniske hagen i Trsteno ble anlagt av en sjømann som tok med seg vekster hit fra hele verden. Her er det trær som er over 500 år gamle og det største er elva meter i omkrets. Dessverre har en del av hagen brent ned men det er allikevel vel verdt et besøk.

Neretva-deltaet

Området ved Neretva-elven har en interessant og fasinerende historie som strekker seg helt tilbake til romertiden. Her ligger det et helt nytt museum om den betydningsfulle romerske byen Narona. Du kan også ta en båttur i deltaet og oppleve den flotte naturen med mange ulike fuglearter.