Bilde av: Kroatia

Kroatia – reisetips

Kroatia er kjent for sitt vakre, frodig landskap, fine strender og severdigheter som bymuren i Dubrovnik og Diocletianus palasset i Split. Her deler vi noen av våre beste reisetips og artikler om Kroatia med deg.

Bestille reise til Kroatia »

Bilde av: Istria

Oppdag Istria

Bølgende grønne åser, vingårder, et romersk amfiteater og vakre middelalderbyer – Istria i nordre Kroatia minner mye om nabolandet Italia, men med lavere priser og færre turister.

 

Se våre tips
Bilde av: Biokovo-fjellene i Kroatia

Fantastisk natur i Kroatia

Vakre sjøer, dramatiske fjelltopper og grønne daler – naturen i Kroatia er ofte nydelig, også i innlandet. Her gir vi deg tips fem herlige naturopplevelser, så pass på å se mer av Kroatia i ferien!

Se vår tips
Bilde av: Mostar i Bosnia

Opplev Bosnia

Se to land i løpet av ferien i Kroatia – pass på å ta turen til nabolandet Bosnia og noen av landets fremste severdigheter. Ferierer du på du på Makarskas Riviera eller i Dubrovnik er det bare noen få mil til grensen mot Bosnia.

Les mer
Bilde av: Trogir i Kroatia

Steder å besøke

Det er mange vakre steder og byer å utforske på ferien i Kroatia. Mange av stedene har historiske aner og godt bevarte bykjerner fra middelalderen som er en fryd å oppleve. Vi tipser om noen høydepunkter!

Se våre tips
Bilde av: Hvar i Kroatia

Severdigheter på Brač og Hvar

En ferie på en av øyene Brač eller Hvar byr på sol og herlige bad i krystallklart vann. Vil du gjøre mer enn å sole deg på de fine strendene er det nok å gjøre og se både på Brač og Hvar.

Les mer
Bilde av: Brac i Kroatia

Krystallklart Kroatia

Koselige badebyer og små fiskehavner. Kilometerlange strender, hemmelige badeviker og krystallklart vann. Fine storbyer og søvnige fjellandsbyer. Velkommen til Kroatia og Makarskas Riviera, en av Europas vakreste kyststriper.

Les mer
Bilde av: Fersken fra Kroatia

Kulinariske Kroatia

Markedsshopping og kaffe i Split, smak på vinen i Makarska og fiskegryten på Hvar – Kroatia flyter over av matopplevelser. Her kommer fire tips før reisen til Kroatia for deg som er interessert i opplevelser for ganen.

Les mer
Bilde av: Kroatisk mat

Restauranter på Brač og Hvar

Om du har valgt å tilbringe ferien på en av øyene Brač eller Hvar har du mange gode restauranter å velge mellom. Vi forslår fem av de beste restaurantene på øyene som setter en kulinarisk spiss på ferien.

Les våre tips
Bilde av: Zlatni Rat

Kroatias strender

Zlatni Rat er en av Europas fineste strender. Den ligger på øya Brač utenfor Split og ser ut som et gyllent horn som strekker seg ut i Adriaterhavet. Den er en av våre favorittstrender på Makarskas Riviera. Les om alle våre favoritter!

Les om våre favorittstrender
Bilde av: Vannpolo-bane i Kroatia

Sport i Kroatia

Kroatia har mye for deg som ønsker å være aktiv i ferien. Her er det fantastisk dykking og mange turstier. Fotball, tennis og det litt mer spesielle vannpolo er også populære sporter i Kroatia.

Les våre tips