Utflukter – Rhodos By

Opplev mer i ferien – bli med på utflukt! Vil du være sikker på å få plass på akkurat den utflukten du ønsker, så kan du bestille her og nå. Eller du kan vente til du er vel fremme på reisemålet og bestille via reiseapp'en.

Alle kan bestille utflukter hos oss – det er ingen forutsetning at du reiser med oss.

Last ned app'en


Sommerfugldalen & Tsambikastranden

Bli med til to idylliske steder – bli med oss til Sommerfugldalen og Tsambikastranden. Vi begynner i dalen med alle sommerfuglene som i løpet av sensommeren fylles av tusenvis av sommerfugler som parrer seg, og når våren kommer kryper nye sommerfugler ut av puppene og ut i det fri. Etter noen timer drar vi til Tsambikistranden, som anses være Rhodos' fineste strand.

Ikke inkludert: Mat og drikke og heller ikke inngang til Sommerfugldalen.

Lindos under stjernene

Bli med på en kveldstur til vakre Lindos. Vi starter med en guidet tur i Akropolis som ligger vakkert på en høyde ca. 116 meter over havet. Tempelet ble bygd for mer enn 2 500 år siden til ære for Zeus datter Pallas Athena. Etter omvisningen blir det tid på egen hånd i Lindos by med et utvalg av butikker, kaféer og tavernaer.

Ikke inkludert: Mat og drikke, ei heller inngang til Lindos Akropolis, denne koster 12 euro/voksen.

Rhodos høydepunkter

Grip sjansen og bli med oss til noen av de stedene vi mener er Rhodos høydepunkter - alt på en og samme dag!

Vi starter dagen med et besøk i klosteret Filerimos og en av tre antikke stedene på Rhodos. Her har vi mulighet til å gå langs veien som kalles Golgata. Der veien slutter ligger et massivt kors og det er en imponerende utsikt. Mulighet for å besøke klosteret mot ekstra avgift.

Neste stopp er Kamiros, den andre av de tre antikke stedene på Rhodos og populært blant historieelskere. Kamiros er meget godt bevart og er et imponerende eksempel på antikkens kultur, handel og arkitektur.

I utkanten av Kritinia stopper vi for å ta bilder av middelalderslottet som ligger ovenfor byen. Vi spiser lunsj i byen Embona der vi også får mulighet til å smake på lokalprodusert honning og souma, som er det kjente, lokale brennvinet. Herfra kjører vi inn i landet til fjellet Profitis Elias.

Inkludert: Transport og lokalguide

Ikke inkludert: Lunsj og kaffe

Båttur til Lindos

Benytt anledningen til å oppleve både den vakre østkysten fra sjøsiden og bli kjent med vakre Lindos. Du får cirka tre timer på egen hånd i Lindos før båten går tilbake. Vi anbefaler at du besøker Maria-kirken eller tar fatt på trappene opp til Akropolishøyden. På returen blir det et lite badestopp. Båten går fra Mandraki-havna i Rhodos by.

Mat og/eller drikke er ikke inkludert.

Entré  til Lindos Akropolis er ikke inkludert i prisen. Det koster 12 euro/voksen. Rabatter for studenter og pensjonister. Barn under 18 år har gratis éntre.

Lindos

En herlig utflukt til idylliske Lindos! Vi tar oss opp til Akropolis 116 meter over havet for å se på borgen og å nyte den eventyrlige utsikten. Etter omvisningen går man ned igjen til lille Lindos, hvor det blir tid på egen hånd for en rusletur i smale smug mellom hvitkalkede hus, litt shopping eller en matbit på en av de fine takterrassene. Utflukten anbefales ikke for deg som har småbarn i vogn, eller som er svært dårlig til bens.

Ikke inkludert: Mat og drikke, ei heller inngang til Akropolis, men betales på plass 12 euro pr. person (redusert pris for studenter, pensjonister og gratis for barn under 18 år).

Denne utflukten kan bestilles i perioden 1. april til 30. mai samt 1. oktober til 31. oktober.

Båttur til Rhodos' fineste strender

Bli med på en båttur som tar deg med til noen av Rhodos' aller fineste strender! Vi seiler ut fra Mandrakihavnen og dagens første stopp blir utenfor stranden i Afandou. Her diskes det opp med lunsjbuffé om bord på båten. Etter lunsj stopper vi utenfor den vakre Tsambikastranden for å bade fra båten  før vi returnerer hjem stopper vi også utenfor Antony Quinn Bay. Alle badestoppene innebærer stopp på vannet utenfor strendene og man bader fra båten.

Inkludert: Lunsj men drikke betales utenom.

Dykking

Enten du er en erfaren dykker eller du skal prøve deg for første gang, så er denne utflukten med Waterhoppers noe for deg.

Ikke inkludert: Mat og drikke
Minimumsalder: 8 år.

Utflukten må bestilles på reisemålet.

Dykking (medfølger)

Skal reisefølget på dykke-utflukt mens du foretrekker livet over overflaten? Bli med likevel og nyt sol og sjø mens de andre dykker.

Ikke inkludert: Mat og drikke
Utflukten må bestilles på reisemålet.

Kveldstur i Rhodos by

Opplev den vakre gamlebyen i Rhodos by, en av Europas best bevarte middelalderbyer. Vi spaserer gjennom gater og smug, titter på severdighetene og hører om byens historie. Før vi spiser middag sammen på en av de beste restaurantene i området blir det tid til shopping på egen hånd. Som en avslutning, tar vi oss ut på sjøen i ca. 30-minutters båttur for å se solnedgangen fra havet.

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

Marmaris i Tyrkia

Bli med til østens perle Marmaris! Vi tar båt fra Rhodos by til Marmaris i TYrkia.  Vi besøker basaren og titter inn til en en gullsmed og en lærvarebutikk, før du kan ta en tur på egen hånd om du vil. Sjansene for å gjøre noen gode kupp er gode; her finner du både lærvarer, gull, keramikk og vakre tepper. Båtreisen tar ca. 55 minutter.

Ikke inkludert: Havneavgift, som betales kontant før båten går. 15 euro pr. person/2 euro pr. barn under 5 år.
Mat og drikke er heller ikke inkludert.

Sagaøya Symi

Bare noen timers båttur fra Rhodos ligger en av de vakreste øyene i Dodekanesene. Lille Symi, kjent for sine pastellfargede hus som klamrer seg fast i skråningene rundt havna, er fortsatt relativt uberørt av turismen. Vandre en tur langs havnen og nyt atmosfære på denne unike øya. Du får også tid til å rusle på egen hånd i småbutikkene og å teste Symi-reker, som står på menyen i alle restaurantene på øya.

Ikke inkludert: Mat og drikke, men kan kjøpes på plass.

Snorkling

Enten du allerede er fortrolig med bruken av dykkemaske og snorkel, eller du skal prøve deg for første gang, så er denne utflukten med Waterhoppers noe for deg.

Ikke inkludert: Mat og drikke
Utflukten kan bare bestilles på reisemålet.

Trucksafari på Rhodos

Forbered deg på en fartsfylt dag, i nær kontakt med vakker natur, vinmarker, fjell og frodig grønnsvær. Husk badetøy – turen avsluttes med badestopp.

Ikke inkludert: Mat og drikke
Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

Windsurfing

Sammen med Surfers Paradise tilbyr vi kurs i windsurfing. Uansett om du er 7 eller 60 år, nybegynner eller klar for nye utfordringer, har vi kurset for dig.

Snakk med reiseleder for mer informasjon.
Denne utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

Båtutflukt til Halki

Utflukten starter med en biltur langs vestkysten til Kamiros Scala, der båten venter. En time og ti minutter senere er vi fremme på den nesten urørte øya Halki. Halki er den minste øya som er bebodd i den Dodekanesiske øy-verden.

Når vi ankommer pittoreske øya Halki får du noen tips om hvordan du kan tilbringe tiden på øya. Utforsk den koselige fiskerlandsbyen vi befinner oss i, ta et bad i den vakre viken Pantamos, som ligger ti minutter unna, eller lei en liten båt og ta en båttur på egen hand.

Halki er også kjent for sin hjemmelagde pasta. Pastaen toppes med karamellisert løk med lokalprodusert smør. Om du foretrekker å bli i havnen for lunsj er det mange koselige tavernaer som serverer klassiske, greske retter. Kl. 16.00 returnerer båten til Kamiros Scala.

Fjelltur – Akramitsis

Vi kjører buss til den vakre byen Monolithos, der vi starter oppstigningen til Akramitsisfjellet, Rhodos' nest høyeste fjell. Den vakre utsikten over Apolakiasbukten gir oss flere muligheter til å ta fantastiske bilder. Etter en krevende første etappe går vi over gressletter med velduftende urter til vi når kapellet St. John. Her tar vi en velfortjent pause innen vi fortsetter oppover fjellsiden. Vel oppe på toppen har vi en fantastisk utsikt over innlandet, øyene Halki, Alimia og Tilos. Kanskje ser vi til og med Karpathos. På veien ned følger vi en tursti gjennom pinjeskogen som fører oss til byen Siana.

Vanskelighetsgrad: Noe krevende
Vi går i ca. 5-6 timer
Aldersgrense: 10 år

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

Padle i soloppgangen

Bli med på en harmonisk morgenpadling i det solen stiger opp over Middelhavet. Vi sjøsetter retter før solen står opp for å utforske kysten. Vi utfordrer oss selv med nybegynner SUP-Yoga, besøker en havgrotte og er tilbake til hotellet i passe tid før frokost.

Inkludert: Alt utstyr, erfaren guide, snacks og frukt, transfer til og fra.
Aldersgrense 13 år.

Utflukten starter klokka 06.00

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

På sykkel gjennom vakre Rhodos by

Å sykle på terrengsykkel gjennom Rhodos by er en opplevelse som virkelig gir deg mulighet til å lære kjenne byen og oppleve middelalder atmosfæren. Vi kommer blant annet til å sykle opp til utsiktspunktet Monte Smith der Rhodos Akropolis ligger og vi sykler gjennom den gamle bydelen og se den mektige ringmuren. Vi sykler også til den livlige Mandrakihavna og Stormesterens palass, som er som hentet ut fra en saga fra riddertiden.

Stand Up Paddleboard

Bli med på et 3 timer langt SUP (Stand up paddle) eventyr! Du trenger ikke ha gjort det før og innen vi starter får vi en introduksjon på land av erfarne instruktører. Når vi føler at vi er klare padler vi i vei sammen langs Rhodos vakre kyst. Vi stopper for å bade og snorkle ved en strand, utforsker en grotte og de som tør kan hoppe fra klippene.

Inkludert: Enkel snacks og frukt.
Snorklingsutstyr til utlån.

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.