Freddo espresso & freddo cappuccino
En annen gresk kaffedrink er freddoen, som du kan få som en espresso eller en cappuccino. Freddo espresso er helt enkelt Hellas avkjølende versjon av den italienske kaffen. Men i stedet for å servere det varmt og i en liten kopp har grekerne gjort drikken på sin egen måte – frisk og god! Forskjellen denne og frappéen er at den er laget på ekte espresso.
Det var midt på 1950-tallet, da de italienske kaffevariantene allerede fantes i Hellas, at den første freddo espressoen så dagens lys. Med sin forkjærlighet for iskald kaffe ble den avkjølende freddo espressoen skapt– som besto av en dobbel espresso som ble blandet med masse isbiter. Når du bestiller en freddo espresso får du, slik som med frappéen, bestemme om du vil ha den søt, medium eller uten sukker.
Av alle greske kaffevarianter er freddo cappuccino den som er aller mest trendy! Drikke kan du bestille på de fleste kaféer og barer og er som frappé og freddo espresso både avkjølende og god.
Freddo cappuccino er lager på samme måte som freddo espresso, forskjellen er helt enkelt at du får den servert med litt melkeskum på toppen, som skaper et ekstra lag. Du må selv røre rundt og blande kaffen med melken og isbitene. Akkurat på samme måte som når du bestiller en frappé og freddo espresso bestemmer du selv vil ha den.