Reisetips Kalamata

Kalamata – by og strand

Kalamata på den greske halvøya Peloponnes lokker med en behagelig kombinasjon av by og bad. Har du vært i Barcelona eller Palma og liker følelsen av trendy byliv med stranden rett rundt hjørnet kommer du helt sikkert til å elske Kalamata.

Bar i Kalamata

Fra den langstrakte rullesteinstranden i Kalamata med klart, klart vann er du aldri langt unna folkelivet på kaféene og torget. For en euro tar du bussen fra stranden rett opp til gamlebyen med koselige gågater, vakre bygninger og små butikker. Gamlebyen, som også kalles Historical Center, gir et bra bilde av det som er så karakteristisk for den livlige havnebyen ved Messiniabuktas klarblåe hav – miksen av gammelt og nytt, tradisjoner og nytt. Den lille 1300-tallskirken St. Apostles og Det arkeologiske muséet oser av historie er det like lett å bli blendet av den gamle bydelens moderne innredet butikker og kaféer.

Her ligger også mange gode spisesteder og barer. To av våre favoritter er den koselige restauranten Chouliara på Nedontos 61 med god meze og egenprodusert vin og instedet Bar bar på Amfias 29. Langs stranden ligger tavernaene og barene, hvilket kan være greit om du ønsker kort vei fra solsengen til en matbit i løpet av dagen.

Rett sør for den gamle bydelen ligger Kalamatas kommersielle sentrum, der det ligger utallige kaféer og trendy moteforretninger samt design- og smykkebutikker. Fremfor alt er det på og omkring shoppinggaten Aristomenous de holder til. Omtrent midtveis i gaten ligger kultursenteret Pantazopoulei, der du kan se de siste utstillingene og oppleve gresk kulturliv på nært hold.

Moderne spisesteder i Kalamta

Når solen går ned bak de mektige Taygetosfjellene og badegjestene forlater stranden våkner den andre siden av byen til. I skumringen er det myldrende liv og røre i Kalamata. Nå fylles strandpromenaden og byens gater av fastboende og besøkende fra nær og fjern, som søker seg ut i sommernatten for å spise og drikke godt, omgås og kanskje avslutte på en av byens nattklubber.

Tips! I helgen må du regne med åt dele bystranden i Kalamata med badelystne athenere. Vil du ha mer plass på stranden bør du sørge for å planlegge en søndagsutflukt til de nærliggende kystbyene Kardamili og Stoupa, ca. 4 mil fra Kalamata, der finner du små badebukter og sandstrender.