Livet på Naxos

Livet på Naxos

En liten gresk øy som Naxos har alt som trengs for en vellykket ferie. Du blir snart kjent med både øya og innbyggerne. Du blir invitert inn og omfavnet, med sitt krystallklare vann og varme sol.

Det lille genuine og så typisk gresk finnes fremdeles på Naxos. Det er sjelen på disse små øyene. Forestill deg en tidlig morgen i havna. Øyas gjester har ikke våknet ennå. Øyboerne og tavernaene, som ligger som et perlekjede langs havnepromenaden, er derimot våkne og i full sving. Her fylles kjerrer med is og fersk fisk. Blekksprut henges til tørk i solen. Det er en behagelig morgenstund og du er der.

Deilige dager på stranden

En av de vakreste strendene på Naxos er den mellom Agia Anna og Plaka. Her er sanden ikke sand men små, små gullgule rund slipte steiner. Langs stranden er det flere tavernaer å velge blant.

En annen fin strand er den i Agios Georgios. Der havna og byen slutter tar stranden over om du går sørover. Det er langgrunt og sanden er finkornet. En helt perfekt strand for barnefamilien. Her finner du all den servicen du kan tenke deg med ulike vannsportsaktiviteter, solsenger, beach-barer og tavernaer. Se flere strandtips for Naxos.

Ettermiddag og kveld på Naxos

Når solen begynner å varme skikkelig i havna er det fremdeles litt kjøligere i de små trange gatene i den gamle byen. Fortsett promenaden din, lenger inn og lenger opp. Det er påfallende rolig også her. Små butikker med suvenirer, sandaler, vesker eller ulike strandartikler ligger vegg i vegg med grønnsakhandleren og den lille matbutikken. Her inne i smugene går hverdagslivet som vante gang hele dagen. Først om kvelden blander byens befolkning seg med de besøkende som gjør et sandalkupp og leter etter den lille perfekte kveldsrestauranten. Det er en hel del å velge i, like pittoreske som postkort med vinranker til tak i de drøyt en meter brede smugene.

En klassisk restaurant er det lille ouzeriet Baletta. Den lille restauranten er blitt drevet av samme familie i tre generasjoner. Eieren er stolt over både sin restaurant og sin vakre øy. Her har de alt du kan ønske deg – havet og fjellene. Her dyrker de sine egne grønnsaker og før opp både kyr og sau. Øya er så å si selvforsynt når det kommer til råvarer. På Baletta samles ofte lokalbefolkningen for å ta et glass ouzo, hvorfor ikke prøve denne skikken du også?

Livet på Naxos er bare herlig.

Plaka Beach på Naxos
Strandpromenaden på Naxos