Utflukter – Platanias

Opplev mer i ferien – bli med på utflukt! Vil du være sikker på å få plass på akkurat den utflukten du ønsker, så kan du bestille her og nå. Eller du kan vente til du er vel fremme på reisemålet og bestille via reiseapp'en.

Alle kan bestille utflukter hos oss – det er ingen forutsetning at du reiser med oss.

Last ned app'en


Elafonissi

Elafonissi Beach er et must på Kreta-turen! Stranden ligger ca. 7 mil sørøst for Chania og er en av Kretas absolutt vakreste strender. Elafonissi kalles også for ”Den rosa stranden”, på grunn av det rosa skimmeret av finmalte sneglehus i strandkanten. Stranden er langgrunn og barnevennlig, og på flere steder ligger spisesteder og utleie av solsenger som er åpne i høysesong.

Ikke inkludert: Mat, drikke, solsenger og parasoller. Parasollene er fremme kun i høysesong. To solsenger og en parasoll koster ca. 7 euro på Elafonissi.

Voksne (12+ år): 440 NOK
Barn (2-11 år): 215 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Skandinavisk
Varighet: Heldag
Dag(er): Mandag, Onsdag, Torsdag
Bestill

Mitt elskede Kreta

Bli med på et dypdykk i Kretas natur og historie. Du får se deler av det genuine Kreta som fortsatt finnes høyt oppe i fjellene, og du kommer tett på den vakre naturen. Det blir besøk i flere landsbyer der vi kommer litt nærmere inn på hverdagslivet. Vi besøker en vinprodusent og får bl.a. en innføring i den lokale vinproduksjonen og lære litt om raki og ouzo.

Vi fortsetter til Jomfru Maria-kirken fra 1100-tallet. Den ligger i et tidligere kloster og er kjent for sine vakre veggmalerier. Så blir det litt fin natur – Kournas, Kretas største innsjø – og arkitektur i form av venetianske byggverk og romersk mosaikk fra antikken.

Ikke inkludert: Lunsj og drikke.

Voksne (12+ år): 527 NOK
Barn (2-11 år): 264 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Finsk, Skandinavisk
Varighet: Heldag
Dag(er): Onsdag, Torsdag
Bestill

Knossos

Bli med på en reise gjennom tid og rom til den tiden da minoene levde på Kreta. Det var her Europas første høykultur oppsto med hovedsete i Knossos utenfor Heraklion. Se det imponerende palasset mens guiden forteller om den berømte tronsalen, om verdens første vannklosett og om noen av teoriene om hvorfor denne kulturen forsvant så plutselig ca. 1450 f.Kr. Vi drar også til Kretas hovedstad Heraklion, hvor du får tid på egen hånd – det være seg til shopping, en matbit eller en rusletur.


Lunsj og entréer er ikke inkludert.
Knossos og Arkeologisk museum: Voksne €16,- (betales direkte)

Voksne (12+ år): 566 NOK
Barn (2-11 år): 283 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Skandinavisk
Varighet: Heldag
Dag(er): Tirsdag
Bestill

Fottur gjennom Samaria-ravinen

En av de mest populære måtene å utforske Kretas fantastiske natur er på, er å ta en fottur. Øya har mange høye fjell og mellom dem ligger ravinene; utmerkede for spennende fotturer.

Den mest kjente av dem er Samariaravinen – med sine 18 kilometer er den også Europas lengste. Turen starter på toppen, på 1 250 meter, og slutter ved strendene nede ved Det libyske hav på Kretas sørkyst. Nyt den vakre naturen underveis; har du litt flaks får du også se den utrydningstruede krikri-geita.

Gode sko/fjellsko kreves på utflukten. Turen krever at du er i god fysisk form.


Inngangsbillett og båtbillett betales direkte til reiselederen:
Ravinen: € 5 for voksne og barn/unge under 15 år er gratis
Båtbilletter: € 11 for voksne og 6 voksen for barn under 12 år
Mat og/eller drikke er ikke inkludert.

Voksne (12+ år): 469 NOK
Barn (2-11 år): 235 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Tirsdag
Bestill

Gramvousa og Baloslagunen

Vi starter dagen i den vakre Baloslagunen for å bade og sole oss, før vi setter kurs mot klippeøya Gramvousa. På 137 meters høyde ligger ruinene av en venetiansk festning. For den som orker å gå trappene venter en storslått utsikt, og vel nede igjen venter en velfortjent dukkert.

Gode sko/fjellsko kreves på utflukten.

Lunsj og/eller drikke kan kjøpes om bord, og solstoler/parasoller kan leies. Det betales en avgift på 1 euro pr. person til naturvernforeningen Gramvousa, samles inn av reiselederen.

Voksne (12+ år): 557 NOK
Barn (2-11 år): 274 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Torsdag, Mandag
Bestill

Fottur gjennom Imbros-ravinen

Imbros-ravinen er Kretas mest populære ravine nest etter den noe større Samaria-ravinen, som løper parallelt. Bli med på den åtte kilometer lange fotturen gjennom det som under 2. verdenskrig ble brukt som evakueringsrute for tusentalls britiske soldater på vei til Egypt.

På det smaleste er ravinen knapt to meter bred, mens klippeveggene rager seg 300 meter rett opp.

Etter en dag i storslått natur kommer vi fram til landsbyen Komitades der bussen venter på oss. Vi gjør et siste stopp ved Frangokastello som er et venetiansk fort som ligger rett ovenfor en vakker strand.

Gode sko/fjellsko kreves på utflukten. Turen krever at du er i god fysisk form.

Ikke inkludert: Lunsj og drikke
Inngangsbillett til ravinen €2 for voksne og barn/unge under 18 år er gratis. 

Voksne (12+ år): 469 NOK
Barn (2-11 år): 235 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Onsdag
Bestill

Kveldstur til Elafonissi

Ta med kjæresten din på denne utflukten til romantiske Elafonissi Beach på det sørlige Kreta. Rett etter lunsj forlater vi Kretas nordre kyst og kjører med buss sørover gjennom den vakre naturen. Vi kommer til å kjøre gjennom flere små byer, blant annet Potamida, Topolia og Koutsomatados. 

Når vi er oppe i fjellet tar vi første stopp i byen Vlatos. Her ligger husene blant bratte åskammer med oliven- og kastanjetrær. Ta en kopp gresk kaffe eller en avkjølende frappé! Vi fortsetter sørover, via den hyggelige lille byen Elos, innen vi til slutt kommer frem målet vårt – Elafonissi Beach.

Elafonissi, som også kalles både Kretas svar på Maldivene og Den rose stranden, er fantastisk vakker på grunn av de rosaskimrende sneglehusene som ligger i vannkanten. Vi kommer til å stoppe på Elafonissi Beach i ca. 2,5 timer før det er på tide å returnere til hotellet. På veien tilbake stopper vi i Amygdalokefalo hvor du kan oppleve Kretas vakreste solnedgang. Her blir det tid og mulighet til å spise kveldsmat på tavernaen.

Ikke inkludert: Mat og drikke, solsenger og parasoller
Parasoller på stranden kun i høysesong. To solsenger og én parasoll kan leies på stranden for ca. 7 €.


Voksne (12+ år): 440 NOK
Barn (2-11 år): 215 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Mandag, Torsdag
Bestill

Sjørøvercruise – En familiedag til sjøs

Vil du ha avveksling fra strandlivet, så ligger Souda-bukta bare et steinkast unna. Bli med på sjørøverskuta The Black Pearl langs kysten, forbi lille Souda Island med sitt venetianske fort og til Almyrida for dagens første badestopp.

Så settes kursen mot Marathi-stranden som også er svært populær blant de fastboende. Den som vil, kan leie både solstol og parasoll. På returen blir det et siste badestopp i Souda. Turen passer for både store og små. De yngste vil nok trives sammen med andre småpirater på skattejakt om bord!

Lunsj og/eller drikke kan kjøpes om bord eller på ett av stoppene underveis.
Spinalonga – De spedalskes øy

Vi tar turen langs Kretas vakre nordkyst med buss til Øst-Kreta og deretter med båt til øya Spinalonga, som ligger i den vakre bukten i Mira. Fram til 1957 var øya koloni for spedalske. Tidligere var det butikker, restauranter, en skole og kino her. Øya er også kjent fra Victoria Hislops interessante roman "Øya". På øya får vi en omvisning til fots i de trange og lite tilgjengelige gatene.

Inkludert i prisen: BBQ på båten.
Ikke inkludert: Inngangsbilletten til øya. Den betales på plass, direkte til reiselederen. Prisen er 8 euro for voksne og 4 euro for barn.

Smaken av Kreta

Denne utflukten er for deg som vil lære kjenne Kretas lokalproduserte olivenoljer og viner. Vi starter dagen med et besøk i Vouves, der vi finner noen av Kretas eldste oliventrær. Deretter drar vi videre til Anoskeli Olive Mill & Winery, der vi får lære om de ulike typene oliven og produksjonsprosessen. Vi avslutter besøket med å prøvesmake oljene.

Neste stopp blir på en hyggelig kretisk vingård der vi får en presentasjon av Anoskeli-druen og hvordan produksjonen av de fem ulike Anoskeli-vinene foregår. Også her blir det prøvesmaking. På veien tilbake stopper vi på en taverna.

Inkludert: Oliven- og vinsmaking med snacks. Reiseleder fra Apollo er med på turen.
Ikke inkludert: Mat og drikke

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet og er vær- og sesongavhengig.

Santorini (med transfer)

Benytt anledningen til å ta en dagstur til naboøya Santorini. Øya er en av Hellas' mest fotograferte og viden kjent skjønnhet med et fargespekter som går fra svarte strender til hvitkalkede hus via rødskimrende klippevegger og klarblått hav.

På Santorini får vi en omvisning til øyas kulturelle sentrum Oia, den lille byen Firostefani og i hovedstedet Fira får du ca. 2,5 timer på egen hånd. Du kan velge å bli i Fira eller reise ut til den fine Perissastranden. I høysesong er det også mulig å ta en båttur til naboøya Nea Kameni i Calderan, som har et fasinerende månelandskap der du kjenner varmen fra lavasteinene og det damper av små hull i bakken.

Ikke inkludert: Mat og drikke

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet. Utflukten tilpasses båttrafikken mellom øyene og er derfor sesongavhengig.

OBS! Opphenting er kun fra Kalives.

Santorini (uten transfer)

Benytt  anledningen til å ta en dagstur til naboøya Santorini. Øya er en av Hellas' mest fotograferte og viden kjent skjønnhet med et fargespekter  som går fra svarte strender til hvitkalkede hus via rødskimrende  klippevegger og klarblått hav.

På Santorini får vi en omvisning  til øyas kulturelle sentrum Oia, den lille byen Firostefani og i  hovedstedet Fira får du ca. 2,5 timer på egen hånd. Du kan velge å bli i  Fira eller reise ut til den fine Perissastranden. I høysesong er det  også mulig å ta en båttur til naboøya Nea Kameni i Calderan, som har et  fasinerende månelandskap der du kjenner varmen fra lavasteinene og det  damper av små hull i bakken.

Ikke inkludert: Mat og drikke

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet. Utflukten er tilpasset båttrafikken mellom øyene og er derfor sesongavhengig.

Kajakkpadling i Kretas vakre natur

Bli med på en kajakktur i Kretas vakre natur! Vi starter dagen med å kjøre til Akrotiri Peninsula som ligger utenfor Chania. Her får vi utstyret vårt og en rask gjennomgang i hvordan man padler kajakk før vi er klare til å sette oss i kajakkene. Vi stopper på flere vakre steder i løpet av padleturen. Det blir bortgjemte viker og på slutten av turen nyter vi en enkel lunsj sammen innen vi drar hjemover.

Inkludert: Enkel lunsj samt en flaske vann.
Ta med solkrem, solbriller og badeklær. Utflukten anbefales ikke for barn under 5 år.

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.  For at utflukten skal gå må det minst være 6 deltagere.

SUP – Stand up Paddleboard

Den krystallklare og rolige sjøen ved Loutraki skaper perfekte forhold for SUP. SUP passer alle, uansett alder og nivå. Nybegynnerne får tid til å gjøre seg kjent med brettet inne i bukta, før vi padler ut mot en vakker grotte. Dette er en enestående anledning for hele familien til å bli kjent med det siste innen brettseiling, hvor du står på brettet og tar deg fram med en lang padleåre.

Snacks og vann er inkludert.

Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Fjellvandring i de Hvite fjellene

Denne halvdagsutflukten tar oss med opp i fjellene rett utenfor Chania, der vår vakre fjelltur i de Hvite fjellene foregår. Utflukten starter i Chania der vi går gjennom appelsinlunder og smaker på den herlige frukten. Når vi kommer til Zourva starter fjellvandringen. Her blir det en lettere tur gjennom en skog av sypresser og pinjetrær. Jo høyere opp vi kommer, desto mer spektakulære blir omgivelsene og utsikten. Vi spiser lunsj i det grønne innen vi starter tilbaketuren. På veien hjem går vi forbi den historiske Therissos-kløfta og beundrer de høye klippene.

Inkludert: Lunsj og en flaske vann

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet. For at utflukten skal gå må det minst være 6 deltagere.

Limnoupolis badeland

Ta med familie og venner til Limnoupolis badeland og tilbring en dag med fart og moro! Her er det noe for alle – basseng med kjempestore vannsklier, lazy river, barnebasseng og jaciuzzi. Det er også en lekeplass for de aller minste.

Ikke inkludert: Mat og drikke, men det er mat å kjøpe i parken. Parkens åpningstider er væravhengig.

Prøvesnorkling

Man må kunne svømme og puste gjennom snorkel for å kunne delta på denne utflukten.

Å oppleve fisk og koraller i sitt naturlige miljø gjennom dykkemaske er en populær aktivitet. Forkunnskaper er unødvendig, så lenge du kan svømme og puste gjennom snorkelen. Etter en kjapp gjennomgang av hvordan utstyret fungerer og beste teknikk, drar man i motorbåt ut til to gode snorklesteder. Snorkleutstyr kan lånes.

Mat og/eller drikke er ikke inkludert. Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.


Sykkeltur for hele familien

Lett heldagsutflukt for hele familien.

Bli med på vår familievennlige sykkeltur som henvender seg til alle aldre. Vi får en herlig dag sammen i Kretas herlige natur. Turen går hovedsakelig på flat vei med noen få, lette bakker. Vi starter ved en fin liten kirke i den frodige Meskla-dalen og sykler i ro og mak forbi morbær- og fikentrær, kiwi og avokado og gjennom sitronlunder og små landsbyer. Vi kommer til å stoppe i en tradisjonell kafenion der du i tillegg til kaffe kan bestille deilig mezes.

Mat og/eller drikke er ikke inkludert. Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Sykkeltur til Deres

Lett tur for hele familien med noen nedoverbakker.

Turen går gjennom kastanjelunder, den en frodige landsbyen Nea Roumata og til den lille landsbyen Deres. Her tar vi et stopp på en tradisjonell kafenion. Her kan du bestille en kaffe eller noen deilige mezes mens vi får et innblikk i hverdagslivet på Kreta.

Vi sykler videre til vi havner i en annen tidsalder i et gammelt, bortgjemt slott og får servert historier om bysantinske aristokrater, venetianske erobrere og tyrkiske harem. Så går det nedover mot kysten igjen og vi passerer gårder med høns og griser, sauer og esler. Videre sykler vi gjennom olivenavlinger og appelsinlunder til Tavronitis, hvor det er transport tilbake til møteplassene.

Ikke inkludert: Mat og drikke.
Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Prøvedykking

Vil du prøve å dykke? På denne utflukten får du dykke med tank, men først får du en grunnleggende innføring, etterfulgt av en film. Så er det prøvedykk i svømmebassenget. Så snart alle føler seg trygge, drar man ned til sjøen for et dykk på cirka en halvtime.

Mat og/eller drikke er ikke inkludert. Minimumsalder 10 år.

Denne utflukten kan bare bestilles på reisemålet.

Sykkeltur til Paleochora

Lett heldagsutflukt for hele familien.

Dette er en lett heldagstur som passer hele familien. Turen går hovedsaklig på flat vei med noen få, lette bakker, og vi starter nedover bakke gjennom en trang dal som går hele veien ned til kysten. Er det klarvær, kan man se Gavdos, øya som er sørligst i Europa. I Paleochora tar vi spise- og badepause, før vi fortsetter vi gjennom avsidesliggende landsbyer i Sassalos-dalen ned til nordkysten og Kissamos.

Mat og/eller drikke er ikke inkludert. Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Villmarkseventyr – formiddagstur

Middels vanskelig halvdagsutflukt som passer for barn og voksne i god form.

Vi sykler på smale stier, grusveier og opp og ned noen bratte bakker.

Sykkelturen starter ca. 750 meter over havet, så dagen begynner med vakker utsikt over nordkysten og de høyeste toppene i Lefka Ori-fjellene. Første etappe er en kort, men fartsfylt tur nedover bakke til starten på The Jungle Trail. Nå begynner en halvannen times fottur gjennom subtropisk natur. Vi tar oss fram på smale stier langs bekker og bratte høydedrag, og får virkelig en ny opplevelse av naturen på Kreta! Utflukten avsluttes på sykkelen på svingete grusvei og asfalterte småveier.

Ikke inkludert: Mat og drikke.
Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Dykkerutflukt (heldag)

Heldagsutflukt for sertifiserte dykkere.

To dykk for sertifiserte dykkere: når alle papirer er utfylt følger en kort gjennomgang med instruktørene, før draktene deles ut og vi drar ut med racerbåt.

Snacks er inkludert. Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun  bestilles på reisemålet.

Sykkeltur til Cretorama

Middels vanskelig halvdagsutflukt som passer for både voksne og barn i god form.

Turen går på grusveier og smale landeveier gjennom vakker natur til Noxia – den eneste småbyen i Chania-provinsen hvor tradisjonelle krukkemakere ennå holder håndverket i hevd. Det aller meste av leirgods og keramikk fremstilles jo maskinelt i våre dager. Master Panaiottis lærer gjerne bort dreiingens kunst til den som vil prøve seg. Fra Noxia sykler vi videre gjennom bl.a. lille Kefenion ned til pittoreske Kolymbari.

Mat og/eller drikke er ikke inkludert. Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Sykkeltur til Skines

Halvdagsutflukt som passer for deg over 15 år som er veltrent og aktiv. Distanse ca. 4,4 mil.

Turen går på asfalterte veier og små stier gjennom den frodige dalen langs elven Mavris. Målet er Kretas største appelsinplantasje i Skines. Underveis passerer vi tradisjonelle landsbyer og gamle bysantinske kapell. Og hvis du er heldig kan du få prøvesmake appelsiner, avokado eller kiwi rett fra trærne.

Før vi sykler opp til turens høyeste punkt, stopper vi for forfriskninger i en tradisjonell kafenion (inkludert). Videre sykler vi gjennom gamle olivenlunder tilbake ned til kysten og Agia Marina.

Mat og/eller drikke er ikke inkludert. Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Sykkelutflukt til Sougia & Agia Irini

Heldagsutflukt for deg over 15 år som er i god form.

Dagen byr på vekslende sykkelutfordringer på fast underlag, grusveier og bratte, raske utforkjøringer. Fra Omalossletta, 1 200 meter over havet, starter vi turen gjennom isolerte daler rundt de hvite fjellene. Ved inngangen til Agia Irini-ravinen setter vi fra oss sykkelen og fortsetter til fots. Omgitt av lukten av salvie går vi ca. 2.5 timer gjennom denne imponerende ravinen. Benytt anledningen til å ta en svømmetur i det libyske havet i Sougia, før vi bruker ettermiddagen til å sykle gjennom en av Kretas grønneste daler.

Ikke inkludert: Mat og drikke.
Utflukten gjennomføres med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Båttur til Agioi Thodoroi

Bli med på en herlig båttur rundt øya Agioi Theodoroi. Fra båten ser du den venetianske borgen, kretiske villgeiter og sjelden fugler. Det blir også mulig å svømme og snorkle fra båten for å oppdage Kretas vakre undervannsverden.

Inkludert: Snorklingsutstyr

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

Den botaniske hagen

Bli med på en herlig dag i den botaniske hagen Askordalos! Vi starter med en kort introduksjon om parkens historie før vi får en innføring om hvordan man bruker lokale kretiske råvarer i matlagingen. Vi får også en presentasjon om hvilke urter på øya som er spiselige og prøvesmaker frukt og te. Dagens lunsj består av flere ulike småretter slik vi får smake på så mye som mulig. Til dessert er det på hjemmelagde søtsaker og frukt. For å se mer av den vakre parken går vi en tur i de frodige omgivelsene. På veien tilbake til Chania blir det et kort stopp ved sjøen Agia.

Inkludert: Enkel lunsj, vannflaske til spaserturen i parken samt guiding av engelsktalende guide.

Utflukten kan kun bestilles på reisemålet.

Jeeptur gjennom Lefka Oris fjellandsbyer

Bli med å se genuine kretiske fjellandsbyer og mektige vyer sammen med en erfaren engelsktalende sjåfør, som loser deg frem mellom avokado- og appelsinlunder. I en av byene drikker vi kaffe og smaker på Kretas egne fjell-te. Turen går opp i Chanias fjellmassiv, Lefka Ori (De hvite fjellene), der firehjulsdrevne jeeper fører oss opp på en høyde på 1350 meter over havet. Vi kjører delvis off road der bare denne typen bil kommer frem. Her får vi se en fantastisk utsikt over Chania by og har vi hellet med oss ser vi ville geiter eller rovfugl som seiler over landskapet. Vi får også se en gjeterhytte og lærer om hvordan den lokale osten lages.

På veien hjem stopper vi i den lille byen Therisso, der vi blir invitert på lunsj i en familiedrevet taverna innen vi kjører gjennom ravinen ved samme navn som byen.

Utflukten er en heldagstur der du lærer mye om det Kreta som befinner seg utenfor turisttråkket, det blir vakre panoramavyer som du sent glemmer.

Inkludert: Kaffe eller te, samt lunsj.
Gode sko anbefales. Turen passer ikke for barn under 8 år.
Utflukten er med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.

Kretas vin og oliven

En heldagstur gjennom storslagen natur og flere fjellandsbyer, sammen med en erfaren engelsktalende sjåfør. Vi besøker det som sies å være et av verdens eldste oliventrær og en utstilling om oliventreets historie. Under vårt besøk på en olivenoljefabrikk får vi teste ulike olivenoljer.

De firehjulsdrevne jeepene setter så kurs mot en av traktens mest kjente vingårder der vi får en informativ rundtur og smaker selvsagt på de ulike vinene. Dagens lunsj inntar vi på en taverna og blir bedre kjente med det kretiske kjøkkenet.

Inkludert: Lunsj.
Gode sko anbefales. Turen passer ikke for barn under 8 år. For å være med på vinsmakingen må du ha fylt 18 år.

Utflukten er med engelsktalende guide og kan kun bestilles på reisemålet.