Plakias

Apollo service

Her jobber Apollos dyktige reiseledere som alltid er tilgjengelige for å gi deg informasjon, tips, og evt. hjelp ved behov. Du møter reiselederne på flyplassen og de kan nås døgnet rundt på servicetelefonen. Du kan også besøke de på kontoret.

Et par mil utenfor Rethymnon ligger Plakias, en hyggelig og rolig by med genuin atmosfære. Her er det en fin, stor sandstrand og krystallklart vann – perfekt for snorkling og dykking. I Plakias sentrum finner du et godt utvalg av restauranter og kaféer, der hovedgaten er perfekt for koselige kveldsturer. Plakias er også et passende reisemål for deg som vil oppleve mer av Kretas natur. Det henrivende landskapet karakteriseres av høye fjellvegger og smale pass, med mye å oppdage på egen hånd.

Populære hoteller – Plakias

Skisse av bassengområdet

Alegria Beach Resort

Fra 4 651 NOK

Fakta om Plakias

Mat og drikke

Det er flere restauranter med et stort utvalg, men typisk for tavernaene som ligger ved sjøen er fersk fisk og skalldyr, samt tradisjonell gresk mat. De fleste restaurantene ligger langs byens hovedgate ved sjøen. Prisene er Plakias er fortsatt ganske lave sammenliknet med større turiststeder på Kreta.

Transport t/r hotell

Busstransfer fra Chania til Rethymnon tar ca. 1 t og 15 min. Deretter taxitransfer til Plakias, som tar ca. 40 min. Transfertiden kan varierer kraftig i høysesongen, avhengig av trafikken. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender

Stranden i Plakias er ca. en kilometer lang med vakker, grovkornet sand. Den er relativt langgrunn, og passer altså også godt for barn. Det er ingen vannsportstilbud på stranden. Prevellistranden ligger ca. 30 minutter unna med båt (avgang daglig t/r Plakias). I Damnonivika, som ligger ca. 20 minutters spasertur unna, er det mulighet for vannsport som vannski og windsurfing.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Mer fakta

Været

jan 14°c
feb 14°c
mar 15°c
apr 17°c
mai 21°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 25°c
okt 22°c
nov 19°c
des 16°c