Kreta – hvilket reisemål passer for deg?

Hvilket reisemål på Kreta passer best for deg? Vil du til et barnevennlig sted med mange aktiviteter, er du på utkikk etter et sjarmerende og rolig område, eller leter du etter herlige strender? Eller kanskje litt av alt? Vi har mange herlige reisemål på Kreta, fra Kolymbari i vest til Sitia i øst. Her hjelper vi deg med å finne det rette reisemålet ut i fra dine interesser og hvem du reiser med.


Noe for alle og enhver

Noen steder passer for alle. Her finnes det hoteller for alle anledninger, vakre strender og et hyggelig sentrum med restauranter og barer.

Hersonissos, Stalis & Malia

Området passer både for deg som er ute etter rolige dager på stranden med familien eller kjæresten, og for deg som vil ha mange alternativer til en hyggelig kveld ute. Ønsker du liv og røre skal du velge Hersonissos. Der finnes det flere restauranter, barer, et aktivt uteliv og strandhoteller. I Stalis er det et avslappende tempo og langgrunne, familievennlige strender. Også i Stalis finner du små barer og kaféer.

Reis hit direkte fra Stavanger eller Oslo. Du lander på flyplassen i Heraklion.

Les mer og bestill reise til Hersonissos, Stalis & Malia

Platanias

I Platanias finner du alt du kan ønske deg i ferien; vakre strender, et aktivt uteliv og både luksushoteller og små, private, leilighetshoteller. Enten du vil ta det med ro, være ute og farte, er på ferie sammen med kjæresten din eller vil leke med barna i strandkanten, så finner du et hotell som passer for deg. Du finner flere av våre Mondo Local-hoteller i Platanias, alle med høy standard samtidig som de har en lokal touch.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Platanias

By & strand

Liker du blandingen av by & strand når du er på ferie bør du sjekke disse stedene. Der solfylte dager på stranden kan kombineres med shopping, turer og utekvelder.

Chania by

Her i "Østens Venezia" ligger det mange hyggelige barer og restauranter langs havnepromenaden, der fornøyelseslivet fortsetter langt ut i de sene nattetimer. Fra hotellene har du kort vei til stranden, og etter en dag i solen er det bare å hoppe i danseskoene og sette kursen mot byen. 

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser.

Les mer og bestill reise til Chania by

Rethymnon by

I Rethymnon by starter den milelange sandstranden midt i byen, og den hyggelige strandpromenaden fører deg til gamlebyens trange smug. Langs promenaden ligger det flere restauranter og utesteder som byr på et herlig uteliv.

Fly til Chania eller Heraklion. Reis til Chania direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Eller til Heraklion direkte fra Stavanger og Oslo.

Les mer og bestill reise til Rethymnon by

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos er kjent for å være den mest trendy byen på øya, hvor man gjerne samles for å gå langs den lille sjøen, shoppe, bare være sammen eller ta et glass i det som anses være byens hjerte. Alle våre hoteller ligger nærme strendene, som gjør det er enkelt å få det beste fra to verdener.

Reis hit direkte fra Stavanger eller Oslo. Du lander på flyplassen i Heraklion.

Les mer og bestill reise til Agios Nikolaos

Genuine byer

Pittoreske omgivelser med fiskebåter som dupper i havna, tavernaer som serverer tradisjonelle retter og urørte strender dit de store turiststrømmene ennå ikke har funnet frem. Den genuine greske atmosfæren er noe som må oppleves!

Sitia

Sitia er en koselig kystby, uten de store turiststrømmene. Langs havnepromenaden ligger hyggelige restauranter og kaféer med utsikt over det krystallklart vannet. Her råder en herlig småbystemning og rett nedenfor byen finner du en to kilometer lang strand.

Reis hit direkte fra Bergen og Oslo. Du lander på flyplassen i Sitia.

Les mer og bestill reise til Sitia

Almyrida & Kalives

Almyrida og Kalives gir deg den umiddelbare følelsen av å være i Hellas. Kalives byr på frodige omgivelser, der stranden har fått EUs Blått Flagg på grunn av det rene vannet. I Almyrida sies det at det kun bor 75 kretinere, og her serverer restaurantene langs vannet hjemmelaget, kretinske måltider.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Almyrida & Kalives

Ierapetra & Koutsounaris

Til tross for det rolige tempoet i Ierapetra, er det mye liv og røre i her med markeder, yrende liv i gatene og kaféer. Strendene omkring er kjente for sitt turkise vann og vakre mørke sand. En halv mil utenfor finner du byen Koutsounaris og stranden Long Beach, med relativt grunt vann.

Reis hit direkte fra Oslo eller Bergen. Du lander på flyplassen i Sitia.

Les mer og bestill reise til Ierapetra & Koutsounaris

Barnevennlig

På Kreta er det mange steder som passer perfekt for barnefamilier – men noen passer naturligvis ekstra bra.

Agii Apostoli

Barnefamilier trives godt i Agii Apostoli på grunn av de vakre små badevikene med langgrunne sandstrender, de sjarmerende tavernaer og den avslappende atmosfære. Er du ute etter litt mer liv er det enkelt å komme seg til Chania med lokalbussen.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Agii Apostoli

Georgioupolis

Vil du ha en smak av det landlige og ekte Kreta skal du reise til Georgioupolis. De koselige tavernaene og butikkene er omgitt av frodige eukalyptustrær som bidrar til en herlig atmosfære. Stranden er dessuten langgrunn og passer perfekt for barn.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Georgioupolis

Her kan du ta det helt med ro

For mange handler ferie om å lade batteriene og komme bort fra hverdagen. Vil du helst ligge på stranden i ferien, finnes det flere herlige steder å velge mellom.

Rethymnonkysten

På Rethymnonkysten velger du selv om du vil bo i en moderne badeby eller i en sjarmerende liten by. Noe som er helt sikkert er at du her kan nyte late dager på stranden og at du kommer litt unna pulsen i turistbyene. For den som har lyst på litt mer liv er Platenes eller Adele populære alternativer. Vil du være i fred bør du besøke Scaleta, hvor strandlivet står i sentrum.

Fly til Chania eller Heraklion. Reis til Chania direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Eller til Heraklion direkte fra Stavanger eller Oslo.

Les mer og bestill reise til Rethymnonkysten

Kolymbari

De som vil komme seg bort fra de større turistbyene bør legge ferien til rolige Kolymbari. Herfra er det enkelt å komme seg til mange av Kretas flotte strender, for eksempel Falassarna som er klassifisert, som én av Kretas beste. Vil du ha litt liv og røre er det gode bussforbindelser til de nærmeste byene.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Kolymbari

Gouves

Den lille byen Gouves ligger vakkert til og her er det flere blå laguner som du kan bade i. Byen består av én by ved havet og én eldre by i innlandet, der badebyen kalles "Kato Gouves". Her er det en lang sandstrand, men også mindre steinstrender for de som vil nyte sola og bade i fred.

Reis hit direkte fra Stavanger eller Oslo. Du lander på flyplassen i Heraklion.

Les mer og bestill reise til Gouves

Maleme

Maleme preges av strandliv og en rolig atmosfære. Her er det noen få tavernaer og kaféer der du kan slå deg ned sammen med lokalbefolkningen. Her kan du velge å bo på fine Louis Creta Princess, eller på det litt enklere hotellet Alexandros M, der du bor i leiligheter og kan ordne det meste selv.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Maleme

Bali

Feriebyen Bali på nordre Kreta har blitt mer og mer populær. Her er naturen vakker og de fine strendene har en rolig atmosfære. 

Reis hit direkte fra Oslo. Du lander på flyplassen i Heraklion.

Les mer og bestill reise til Bali

Pulserende uteliv

Er du en danseglad nattsvermer er det flere steder på Kreta som passer bra for deg. Noen av de mest populære er Platanias, Hersonissos og Rethymnon by.

Platanias

Populære Platanias er et herlig sted å feriere for deg som er ute etter fartsfylte kvelder. Når sommeren er på sitt varmeste og ”alle” har ferie er byens restauranter, barer og klubber fylt av partyglade mennesker. Her er det et stort tilbud av strandhoteller, hvor du kan ta det helt med ro dagen derpå.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Platanias

Hersonissos

Er du ute etter litt mer fart i ferien er Hersonissos et godt alternativ. I hovedgaten ligger det flere hyggelige restauranter rett ved vannet og utpå kvelden åpner barene og klubbene. Dagene tilbringes på en finkornet strand og her finnes det et stort tilbud av vannsportaktiviteter.

Reis hit direkte fra Stavanger eller Oslo. Du lander på flyplassen i Heraklion.

Les mer og bestill reise til Hersonissos

Rethymnon by

Rethymnon by har en herlig småbyfølelse, samtidig som det er et stort utvalg av barer og utesteder som holder åpent til lang utpå natten. Det ligger flere utesteder langs strandpromenaden og inne i gamlebyens trange gater. De fleste av Apollos hoteller ligger i gangavstand til både stranden og byen, noe som gjør det enkelt å kombinere strandliv og festligheter.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Rethymnon by

Naturopplevelser

Kreta er en naturskjønn øy med mye å utforske. Oppdag øya til fots, på sykkeltur, test wind- eller kitesurfing, eller hva med dykking?

Paleochora

I Paleochora er naturen storslått og det er litt færre utenlandske turister enn på andre deler av øya. Det er hit kretinerne selv reiser på ferie. På østsiden ligger en beskyttet klippestrand der det alltid er en liten bris. Forholdene ligger derfor til rette for windsurfing og seiling. Vannski er også populært her.

Reis hit direkte fra alle våre avreiseflyplasser. Du lander på flyplassen i Chania.

Les mer og bestill reise til Paleochora

Palekastro

Palekastro er en nykommer i øst, og byr på vakkert landskap som er som skapt for fotturer og utflukter på terrengsykkel. Stranden, Kouremenos Beach, er windsurferens favorittsted, men vil du holde deg på land er det flere fantastiske turstier rundt fjelltopper og imponerende raviner.

Reis hit direkte fra Stavanger eller Oslo. Du lander på flyplassen i Sitia.

Les mer og bestill reise til Palekastro

Anissaras

Den lille feriebyen Anissaras ligger åpent ut mot havet, noe som gir høye bølger og perfekte forhold for wind- eller kitesurfing. Langs stranden er det mulighet for å leie vannsportutstyr. Naturen rundt byen er vakker og du bør ta en tur langs de frodige markene som omgir den lille byen.

Reis hit direkte fra Stavanger eller Oslo. Du lander på flyplassen i Heraklion.

Les mer og bestill reise til Anissaras