Klatring på Kalymnos

Med utmerket fjellkvalitet og mange kløfter og spriker i berget er Kalymnos perfekt for klatring! På øya finnes ikke mindre enn 2 700 klatreruter, og her arrangeres også ulike klatrefestivaler.

Det tørre klimaet gjør at man kan klatre året rundt, men høsten er likevel den beste perioden, med mindre risiko for regn. I tillegg har den en behagelig temperatur som gjør at man kan klatre hele dagen. På høsten er også vannet fortsatt varmt slik at man kan ta seg et avslappende bad etter klatreturen.

Les mer og bestill din reise til Kalymnos

 oversikt over Kalymnos

Klatring på Kalymnos

Variert klatreterreng

Kvaliteten på øyas fjell er usedvanlig god for klatring da de består av mye kalkstein. Det kan være enkelte skarpe kanter noen steder, men det beste er at det ikke er så mye løs stein i fjellet. En klatretur på Kalymnos byr på variasjon, og du trenger ikke å bekymre deg for at det vil bli for monotont. Her kan du lese mer om klatring på Kalymnos. 

Alltid muligheter for klatring på Kalymnos

Hvilke steder er best for klatring?

Populære steder for klatring er Odyssey, Grande Grotta, Kasteli, Symplegades Arhi og Spartacus. I høysesong må du regne med at det vil være mye folk. Vil du klatre i ro og fred bruker Galatiani å være et bra valg. Bor du på badestedene Myrties og Massouri på Kalymnos vestkyst har du et bra utgangspunkt. Det finnes gode klatremuligheter rundt om hele øya. For å komme seg til de østre og nordre delene på øya tar det omtrent en halvtime med bil.