Elvecruiset starter i Paris
Reiseruta fra Paris til Normandie

Reiserute

Paris – Vernon  – Duclair  – Honfleur  –  Rouen  –  Les Andelys – Paris

Om du ønsker å kombinere cruiset med et ekstraopphold i Frankrike, kan du kontakte oss for mer informasjon/pris.


Dag 1: Norge – Paris

Flyreise til Paris og transfer til båten, som ligger til kai nær Eiffeltårnet. Etter innsjekking og velkomstmiddag tar båten med oss på ”Paris by Night” – en glitrende og vakker seilas og en fin start på det som ligger foran.
 

Dag 2: Paris

Paris har vært en inspirasjonskilde for kunstnere opp gjennom tidene, og dagens besøkende kan fryde seg over enestående muséer, storslåtte katedraler og monumenter, brede avenyer og vakre parker. Vi får sett noe av dette på formiddagens byrundtur før lunsjen om bord.

Ettermiddagen er til egen disposisjon. Du kan også oppleve Paris sjarmerende bydeler på ekte fransk vis - i en komfortabel oppusset 2CV og med egen sjåfør. Paris er jo også motens mekka med kreasjoner for enhver stil og lommebok, men vil du heller se mer av byen enn å shoppe, så anbefaler vi en tur opp til Montmartre og den vakre Sacré Coeur-kirken. Utsikten over Paris fra toppen av kirketrappen er vel verdt anstrengelsen. For de som ikke er like glad i høyder, så kan man også sette seg på en fortausrestaurant på Champs Elysées og titte på folkelivet.
 

Dag 3: Paris – Vernon

Tidlig om morgenen går båten fra kai og seiler gjennom forstedene, gjennom seks sluser og forbi vakre byer og landsbyer. Dagens mål er Vernon, en sjarmerende provinsby med brosteinsgater og gamle trehus. Etter lunsj er det utflukt til Giverny og huset hvor Claude Monet bodde og arbeidet frem til han døde i 1926. Gå ikke glipp av den praktfulle hagen som motivet til de berømte vannlilje-maleriene er hentet fra.

Claude Monets hus i Giverny

Dag 4: Duclair

Formiddagens cruise byr på vakker natur og spredt bebyggelse etter hvert som vi nærmer oss Normandie-kysten. I byen Caudebec-en-Caux arrangeres en utflukt langs den gamle pilegrimsleden som går fra middelalderkirken i Caudebec til klosterruinene Jumièges – ett av de vakreste klostrene i Frankrike. På ettermiddagen fortsetter båten mot Honfleur.

Jumieges, ett av Frankrikes vakreste kloster

Dag 5: Honfleur

Ankomsten til Honfleur avhenger av tidevannet. Når skipet har lagt til kai, blir morgentimene viet en utflukt til ”Blomsterkysten” med et besøk i byene Trouville og Deauville. Vi får omvisning på et destilleri som lager Calvados – pærebrennevinet som er typisk for denne regionen. Etter lunsj er det utflukt til Pont l’Evêque, en sjarmerende landsby på Normandiekysten. Alternativt kan du bli med på en heldagstur til strendene i Normandie. (Denne må forhåndsbestilles). Du kan også benytte ettermiddagen til egne opplevelse i Honfleur – en liten landsby hvor kunstnere, musikere og sjømatelskere møtes. Besøk gjerne fiskehavnen, gamlebyen, saltloftene og St. Catherine-kirken, som i sin helhet er laget av tre. Båten ligger ved kai natten over.

Honfleur

Dag 6: Rouen

Formiddagen byr på en vakker strekning som har inspirert kunstnere opp gjennom tidene. Vi passerer under den spektakulære og moderne Normandie-broen før ankomsten i Rouen. Byen var tidligere hovedstad og landets femte største havneby – dette til tross for at den ligger 130 km fra kysten! Vi spaserer til attraksjoner som Notre Dame-katedralen, rettsbygningen og markedsplassen hvor Jeanne d’Arc ble brent i 1431. Båten ligger ved kai over natten.
 

Dag 7: Les Andelys

Nyt formiddagens flotte seiling med noen avslappende timer på soldekket før neste stopp i Les Andelys. Her kan du bli med på et slottsbesøk til Martinville-slottet, bygd på 1500-tallet av den rike forretningsmannen Jacques Pelletier, brukt som familiens feriested. I dag er slottet gjort om til et museum og byr på en vandring gjennom franske tradisjoner fra et stort utvalg av klesantrekk til møbler, inventar og kunsthåndverk. Avskjedsmiddag mens båten er på vei mot Paris.

Les Andelys

Dag 8: Paris – Norge

Utsjekking etter frokost og transfer til flyplassen for returreisen til Norge.


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.