Elvecruise fra Lyon
Reiserute for elvecruise på Rhône & Saône

Reiserute

Lyon – Mâcon – Vienne – Avignon – Arles – Viviers – Tain L’Hermitage – Lyon 

Om du ønsker å kombinere cruiset med et ekstraopphold i Frankrike, kan du kontakte oss for mer informasjon/pris.


Dag 1: Norge – Lyon

Flyreise til Lyon, og transfer til båten i sentrum av Lyon. Velkomstmiddag.

Lyon, Frankrike

Dag 2: Lyon – Mâcon

Dagen starter med en rundtur i Lyon, byen som er kåret til ”Verdens kulinariske hovedstad”. Den ligger vakkert til der Saône og Rhône møter hverandre. Her starter også Rhône sitt 400 kilometer lange løp sørover til Middelhavet.

Etter lunsj setter vi kursen nordover – mot Mâcon – mens du kan sitte på dekk eller i salongen og glede deg over vakre landskaper i Burgund.
 

Dag 3: Mâcon – Vienne

Mâcon ligger vakkert til ved Saône sør i Burgund. Etter frokost arrangeres en utflukt til Benediktinerklosteret i Cluny. Det hadde stor innflytelse i større deler av Vest-Europa i middelalderen, og klosterkirken var den største kristne kirke frem til byggingen av Peters-kirken i Roma.

Vi returnerer til båten til lunsj, mens kursen blir satt sørover igjen, mot Vienne. Båten ligger ved kai over natten.
 

Dag 4: Vienne – Arles

Viennes historie strekker seg mer enn 2 000 år bakover. Der er det interessante funn fra romertiden å se på, i tillegg til den romersk-katolske St. Maurice-katedralen som det tok svært så lang tid å bygge – påbegynt i 1052 og avsluttet i 1533.

Det blir lunsj om bord mens båten setter kursen videre nedover Rhône. Nyt den flotte seilingen eller bli med på noen av de mange aktivitetene.

Elvecruise på Rhône

Dag 5: Arles

Etter frokost er det sightseeing i Arles. Byens romerske forhistorie og kunstnere som van Gogh og Paul Gauguin gjør det til et spennende møte.

Etter lunsj går utflukten til Camargue, dette enorme våtmarksområdet med sin store og unike fuglebestand. I sjarmerende lille Saintes-Maries de la Mer, best kjent som pilegrimsmål for romfolk fra hele Europa, blir det litt tid på egen hånd før returen til båten. Denne kvelden er det provençalsk aften om bord.

Arles, Frankrike

Dag 6: Arles – Avignon – Viviers

Båten kaster loss tidlig på morgenen for å begynne på returen nordover. Men det gjøres stopp for utflukt i "pavebyen" Avignon. Ved lunsjtid fortsetter cruiset til Viviers, byen som er som et friluftsmuseum. Vi tar også en titt på katedralen, den minste i hele Frankrike. Båten ligger ved kai natten over.
 

Dag 7: Viviers – Tournon

Frokost og lunsj om bord mens båten setter kursen mot Tournon. Vel fremme kan du være med på byvandring med besøk i slottsmuseet Tournon-sur-Rhône, som er et av de fineste slottene i Ardèche regionen. Vi avslutter med prøvesmaking av lokale produkter og vin i slottets kjeller, før vi rusler tilbake til båten. Mens vi nyter avskjedsmiddagen, dans og underholdning, fortsetter cruiset på siste etappe mot Lyon.

Tournon, Frankrike

Dag 8: Lyon – Norge

Frokost om bord, og utsjekking kl. 09.00. Transfer til flyplassen og retur til Oslo.

 


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.