Opplev vingårdene på elvecruise i Frankrike
Reiserute for elvecruise i Bordeaux

Reiserute

Bordeaux – Pauillac – Blaye – St. Emilion – Cadillac – Arachonbukta/Cognac – Bordeaux 

Om du ønsker å kombinere cruiset med et ekstraopphold i Frankrike, kan du kontakte oss for mer informasjon/pris.


Dag 1: Norge – Bordeaux

Flyreise til Bordeaux og transport til båten. Velkomstcocktail og en velsmakende middag serveres.
 

Dag 2: Bordeaux – Pauillac

Vi seiler på Garonne-elva inn i Gironde og passerer øyene Cazeau og Patiras før ankomst i Pauillac. Byen har vært utskipningshavn for vinhandlerne i distriktet fra gammelt av, noe somme kommer frem i den gamle arkitekturen. Ettermiddagsutflukt (må forhåndsbestilles) til Médoc – verdens kanskje best kjente vinområde. Turen går forbi vingårder som Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc og avsluttes langs Route des Châteaux med vinslottene Lafite-Rothschild, Latour og Mouton Rothschild.

Vindruer
 

Dag 3: Pauillac – Våtmarkene i Gironde – Blaye

Etter ankomst til middelalderbyen Blaye arrangeres det en utflukt langs ”La Corniche” – den smale veien som bukter seg langs klippene ved Dordogne mot våtmarkene ved Gironde. På veien passerer vi sjarmerende hager, gamle fiskelandsbyer og "carrelets" – fiskernes små hus som står på påler i sjøkanten.

Vi stopper i sjarmerende Bourg, som er omgitt av festningsmurer fra middelalderen. Retur til Blaye, hvor vi ser Citadellet som kneiser over våtmarkene og byr på en enestående utsikt over Gironde.
 

Dag 4: Blaye – Libourne/Bourg – Saint-Émilion

Etter en herlig formiddagsseilas ankommer vi Libourne, hvor det arrangeres utflukt til Saint-Émilion om ettermiddagen. Vi får høre om byens spennende historie og besøker hulen til byens grunnlegger, munken Émilion; kapellet viet Den hellige treenighet, bygget til hans minne; katakombene og til sist den enestående kirken som er hogget ut av harde fjellet. Neste punkt på programmet er et besøk på en familiedrevet vingård, hvor eieren selv forteller om pleien av de verdifulle vinstokkene og foredlingen av druene som til slutt blir verdensberømte viner. Besøket avsluttes med vinsmaking, før retur til båten.

Saint Émilion

Dag 5: Libourne/Bourg – Cadillac

Nyt en avslappende morgenstund på soldekket mens vi seiler på Gironde og Garonne, forbi Bordeaux og til vakre Cadillac. Ettermiddagen er viet en utflukt til det storslagne middelalderslottet Roquetaillade som har vært eid av samme familie gjennom generasjoner og er fremdeles i drift med blant annet vinproduksjon. Det unike interiøret ble restaurert på 1800-tallet av Viollet-le-Duc, og er i dag en del av Frankrikes historiske kulturarv.

Utflukten inkluderer også Cadillac. Byen ble grunnlagt av Grailly-familien; siden oppførte hertugene av Épernon monumentale slott og forsterket byen med tykke mur- og vanngraver. Båten ligger ved kai i Cadillac natten over.
 

Dag 6: Cadillac – Bordeaux

Formiddagsseiling tilbake til Bordeaux. Her kan du følge med på byrundtur. Utflukten gir et godt bilde av byens mange sider, fra 1920-tallets brede avenyer og Grand Théâtre til de smale smugene i Saint-Pierre. Nettopp dette spennet i arkitektur har vært med på å sette Bordeaux på UNESCOs verdensarvliste.

Bordeaux

Dag 7: Bordeaux – Arcachon – Bordeaux

I dag er det utflukt til Arcachon, en times bussreise vest for Bordeaux. Byen ligger ved en stor bukt som er berømt for sine fine strender og gode østers. Første stopp er ved Europas største sanddyne, den enorme Dune de la Pyla: 107 meter høy, 3 km lang og 500 meter bred. Herfra er det en fantastisk utsikt over bukta, havet og skogsområdene. Så er det båttur i Arcachon-bukta og lunsj på restaurant, før turen fortsetter til Gujan-Mestras. Her besøker vi en kombinert østersfarm og museum der vi får en innføring i østersproduksjonen gjennom tidene. Vi skal selvsagt også smake på denne delikatessen.

Arachon-bukta

Vel tilbake ombord kan du gjerne pynte deg litt ekstra – i kveld er det avskjedsmiddag.
 

Dag 8: Bordeaux – Norge

Utsjekking etter frokost og retur til Norge.


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.