Fakta – Nessebar & Pomorie

Mat og drikke:

En toretters middag koster ca. 100 kroner pr. person, en øl ca. 10 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen i Burgas til Pomorie tar det ca. 20 min, og til Nessebar ca. 30 min. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Fram til og med 18. juni er det veiarbeider langs Burgaskysten som vil påvirke transporttiden på dagtid. Fra flyplassen til Pomorie vil ta ca. 1 time og 20 minutter og til Nessebar ca. 1 time og 30 minutter.

Strender:

Stranden i Nessebar er langgrunn, med fin sand. Strendene er private og avgiftsbelagte. Pomorie har også en herlig sandstrand.

Uteliv:

I middelalderbyen Nessebar er det mange restauranter og barer. Pomorie har et mer begrenset tilbud, men restauranter og kafeer finnes. Sunny Beach kan tilby et nærmest ubegrenset fornøyelsestilbud.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser med Burgas og Sunny Beach. Taxi.

Aktiviteter:

Vannsport.

Nyttig informasjon:

– På hotellene er det vanlig at man må betale for solstoler og parasoller ved bassenget. – I månedsskiftet mai/juni kommer det mange bulgarske ungdommer til badebyene for å feire skoleavslutningen. Det kan da bli ekstra livlig på reisemålet. – Fra slutten av juni til begynnelsen av august kan det forekomme biller i store mengder. De er helt ufarlige, men kan være sjenerende.