Bilde av: Stranden Ksamil  i Albania

Fine strender i Albania

De fantastiske strendene er et av Albanias fremste trumfkort som feriested. Her er det både gylne sandstrender og hvite strender med rullesteiner eller småstein. Krystallklart turkist vann frister til herlige bad i sommervarmen. Langs den lange kysten kan du finne små skjulte perler eller nyt komforten på de større strendene med solsenger og restauranter.

Strendene på Den albanske rivieraen

Den sørlige delen av Albanias vakre kyst, fra Dhermi og sørover, er det som blir kalt Den albanske rivieraen. Her ligger tre av Apollos fire reisemål i Albania – Saranda, Himara og Dhermi. På rivieraen ligger mange av fine strender, fra små avsides badebukter til lange herlige sandstrender.

Bilde av: Gjipe Beach, Albania

Gjipe-stranden i Albania

På den nordre delen av Den albanske rivieraen ligger den lille byen Dhermi, med en av Albanias mest kjente strender. Stedet og stranden er meget populære, men takket være at den er så lang er det god plass. Stranden består av hvite rullesteiner og vannet er herlig krystallklart. Sør for stranden ligger små viker med grotter.

Rett nord for Dhermi ligger rivieraens to nordligste strender, Palasa og Drymades. På den vakre Palasastranden råder stillheten. Stranden består av hvit sand og klipper. Noen små kaféer der du kan få kjøpt drikke og enkel mat.

Sør for Dhermi, halvveis til Himara ligger de to fine strendene Gjipe og Jala. Gjipe er en liten perle av en strand, som ligger skjult mellom to klipper. For å komme hit må du gå i ca. 30 minutters i variert terreng. Et lite stykke lengre sør lokker den mer tilgjengelige Jalastranden med sin skjønnhet og asurblå vann.

Rolige strender rundt Himara

Den lille byen Himara har to vakre strender med deilig, klart vann, til dels Himarastranden inne i selve byen og til dels Potamistranden rett sør for byen. Begge strendene består av småstein, så badesko er å anbefale.

Rett nord for Himara finner du den lange hvite steinstranden Livadhi, som ligger vakkert plassert i det bølgete landskapet. Det er en rolig strand med noen små strandbarer, butikker og campingplasser.

Borsh er en av Albanias lengste strender – hele 7 kilometer lang. Stranden strekker seg langs et bølgende landskap med olivenlunder. Hit kommer du enkelt både fra Himara og Saranda.

Saranda og Ksamil

Populære Saranda er rivieraens største ferieby. Inne i byen ligger en smal hvit grusstrand med klart vann. Det er også flere fine strender i nærheten. Ksamil ligger en kort bussreise sør for Saranda og er den mest populære. Her strekker en fin hvit sandstrand seg ut langs den vakre bukta med turkist vann. Det ligger tre små øyer i bukta som du kan nå med båt. Solsenger og parasoller til leie samt et utvalg av vannsport på stranden.

På veien til Ksamil ligger den lille paradisstranden Pulebardha. Vil du ha ro og fred er dette stranden for deg – ettersom stranden ligger litt avsides er det betydelig færre som finner veien hit enn til Ksamil.

Bilde av: Ksamil-stranden utenfor Saranda

Ksamil utenfor Saranda

Durres riviera

Ved havnebyen Durres ligger Albanias lengste strand som strekker seg nesten 1 mil sørover. Den lange, brede stranden med myk, hvit sand er langgrunn og barnevennlig. Her er det nok av solsenger og parasoller og et stort utvalg av vannsport. En fin strandpromenade følge stranden. Den del av Durres Riviera der Apollos hotell ligger kalles også Golemstranden.