Reiserute for MS Afrodita og MS Eden

Reiserute for MS Eden

Split – Bol (Brač) – Stari Grad (Hvar) – Hvar by (Hvar) – Korčula – Dubrovnik – Mljet nasjonalpark – Makarska – Split

På denne ruten reiser du med båten MS Eden.

Dag 1: Split

Vi går om bord på båten som ligger ved havna i Split der vi får servert en velkomstmiddag klokken 19.30. For de med senere ankomst vil det bli servert en kaldrett. Er man i Split tidligere på dagen har man mulighet for å legge fra seg kofferter og bagasje på båten før man utforsker havnen og Split by.

Dag 2: Split – Bol (Brač) –  Stari Grad (Hvar)

Denne morgenen seiler vi mot byen Bol på øya Brač, her blir det mulig å bade fra den berømte stranda Zlatni Rat, Det gylne hornet. Denne 530 meter lange stranda som skal være Kroatias beste. Det spesielle er at formen på stranda aldri er den samme – den skifter utseende og peker i ulik retning avhengig av vind og vær. Vi fortsetter så videre til Stari Grad hvor vi overnatter i denne gamle byen, som er en av Europas eldste.

Snorkling i Adriaterhavet - skjærgårdscruise med Apollo
Turen går innom øya Korcula

Dag 3: Stari Grad – Hvar by – Korčula by

I dag går turen videre til Hvar by hvor du har mulighet for å bestille en guidet rundtur. Etter rundturen reiser vi videre mot øya Korčula og den godt bevarte middelalderbyen ved samme navn. Steinhusene med de røde teglsteinstakene som ligger tett i tett langs de trange brosteinsgatene er svært karakteristisk for byen. Her kan du bli med på byvandring med en lokal guide (engelskspråklig) for å lære mer om historien, eller du kan utforske byen på egen hånd med sykkel. Besøk den vakre St. Markus-katedralen med sine flotte utsmykninger eller ta en tur til huset der Marco Polo ble født. Man har også mulighet til å dra ut til vinområdene rett utenfor sentrum om man ønsker å dra på vinsmaking.

Dag 4: Korčula by – Dubrovnik

Neste stopp er vakre Dubrovnik. Veien dit tar flere timer og det blir tid til både badestopp og lunsj. Om ettermiddagen legger kapteinen til i Grauz-havn rett utenfor Dubrovnik. Langs hovedgata Stradun, som strekker seg fra Pileporten til Ploceporten, står de hvite kalksteinshusene med terrakottafargede tak. Om kvelden kan du utforske på egen hånd. Besøk bymuren, ta taubanen til toppen av Mount Srđ eller se om du kan finne noen steder du kjenner igjen fra tv-serien Game of Thrones.

Dag 5: Dubrovnik – Mljet nasjonalpark 

Vi fortsetter ferden videre mot nasjonalparken Mljet som ligger på øya ved samme navn. På veien blir det et badestopp og vi spiser lunsj underveis før vi kommer frem til nasjonalparken hvor båten vil ligge natten over. Du må betale inngang til parken – men du bør definitivt ta en tur inn når du har muligheten. Gå en runde rundt en av de vakre innsjøene og bli med båten som går over til øya med det kjente benediktinerklosteret. Denne kvelden er det kapteinens middag om bord i båten. Vi ligger i Mljet natten over. 

Dag 6: Mljet nasjonalpark – Makarska by

Fra Mljet går vi videre mot Makarska by, kanskje Makarskarivieraens mest populære by. Her finner du fine strender, god mat og en rik historie i en by som har mye å fortelle. Båten ligger til havn i Makarska over natten.  

Hvar
Split - skjærgårdscruise med Apollo

Dag 7: Makarska by – Split

Denne siste morgenen av cruiset setter vi igjen kursen for Split, som siden 1979 har stått på UNESCOs verdensarvliste og byr på kultur og historie. Her kan du bli med på utflukt med engelsktalende guide til Diokletians palass, bygd for 1700 år siden og som i dag utgjør hjertet av Splits gamleby (utflukten kan bestilles om bord). Båten ligger til kai i Split hele natten.  

Dag 8: Hjemreise fra Split til Norge

Etter frokost er det på tide å si adjø til nye bekjentskap, sjekke ut fra båten og fly hjem til Norge. Merk at du forlater båten kl. 9.00 og har ikke tilgang på lugaren etter dette, har du sen avreise bør du planlegge de siste timene i Spilt selv. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med badeferie, fortsetter du bare til hotellet ditt når vi har gått i land.


Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs.  juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.