Reiserute for MS Captain Bota

Split - Bol (Brac) - Hvar -  Mljet – Dubrovnik –Korčula – Makarska - Pučišća (Brac) - Split

På denne ruten reiser du med båten MS Captain Bota.

Dag 1: Split

Vi går om bord i båten i Splits havn og spiser velkomstmiddag sammen klokken 19.30. Ved senere ankomst vil det bli servert kaldrett. Når du ankommer fra flyplassen kan du legge fra deg bagasje på båten og oppleve Split før velkomstmiddag om bord. Ta en liten svømmetur, spis lunsj på en av de mange hyggelige uteserveringene i havna og bare la skuldrene senke seg – for det er nå ferien begynner!

 

Dag 2: Split - Brač – Hvar

Vi reiser fra Split på morgenen og setter kursen mot Brač og øyas eldste by, Bol. Her kan du bli bedre kjent med byen, eller du kan dra til den populære stranden Zlatni Rat som Kroatia er vel kjent for. Om bord på båten blir det lunsj mens vi reiser videre til en av de største øyene i Kroatia, Hvar.
Ved ankomst i 15-tiden kan man bli med på en byvandring med engelskspråklig lokalguide (valgfri utflukt) inne i Hvar by, og ellers på ettermiddagen/kvelden har man tid til å utforske byen på egen hånd. Gå langs de trange gatene og velg blant de mange sjarmerende restaurantene i byen. Båten ligger i havna over natten.

 

Dag 3: Hvar – Korčula

Tidlig om morgenen forlater vi Hvar og reiser mot Korčula. På veien tar vi et stopp i en bukt som ligger i le og vi får servert lunsj om bord. Vi ankommer Korčula på ettermiddagen, en middelalderby med sine karakteristiske, røde teglsteinstak og brosteinsgater. I Korčula kan du bli med på en guidet tur og bli kjent øyas historie, eller utforske øya selv. Gå ikke glipp av St. Markus-katedralen med sine vakre utsmykninger eller huset der Marco Polo ble født. Båten ligger til kai natten over.

 

Dag 4: Korčula by – Dubrovnik

På formiddagen kan du nyte den vakre skjærgården fra dekket, stupe uti det krystallklare vannet når vi stopper for et forfriskende bad og spise den deilige lunsjen vi får servert om bord mens vi seiler mot Dubrovnik. Vi blir møtt av en lokalguide i havnen av Dubrovnik og kjøres opp til fjellet som gir en fotoverdig utsikt over Dubrovnik. I Dubrovnik er det mulig å bli med på en rundtur i gamlebyen som er fylt av spennende historier fra fortiden. Det er arrangert transport tilbake til båten klokken 18.00, men da båten ligger i havn over natten, anbefaler vi at du blir igjen for middag i byen for selv å ta en taxi til havnen senere.

 

Dag 5: Dubrovnik – Elphiti Island – Mljet nasjonalpark

På vei til Mjlet Nasjonalpark passerer vi Elafitiøyene og dens vakre kyst, vi stopper opp underveis for en dukkert og spiser lunsj om bord før vi ankommer nasjonalparken. Mjlet Nasjonalpark utforsker den på egen hånd enten til sykkel eller fots. Ta turen rundt innsjøene, og bli med båten som går over til øya med det kjente Benediktinerklosteret. Det arrangeres middag om bord for de som ønsker å spise sammen, og båten ligger selvfølgelig til kai over natten.

 

Dag 6: Mljet nasjonalpark – Makarska

Nyt formiddagen om bord med badestopp underveis. Båten ligger i Makarskas havn over natten, så her vil du ha god tid til å oppdage de fine strendene, den gode maten og den spennende historien.

 

Dag 7: Makarska – Pučisča – Split

Båten kaster anker i 8-tiden og setter kurs over til Brač største by Pučisča som ligger på motsatt side av Bol, hvor vi var for noen dager siden. I Pučisča møtes tre smale daler og skaper en ramme av vakker natur rundt den lille byen med sine tradisjonelle hus. Her brøt de stein allerede på i romertiden og steinbruddene er fremdeles aktive. Steinen de tar ut her finner vi igjen i bl. a Det hvite hus i Washington DC og Riksdagsbygningen i Wien. Kroatias eneste skole for steinhugging finner vi her og elevene lærer seg kunsten med samme type redskap som er blitt brukt i århundrer. Det blir tid til å rusle rundt i byen før siste etappe til Split. Split har siden 1979 stått på UNESCOs verdensarvliste og byr på kultur og historie. I sentrum av Split ligger Diokletians palass som ble bygget for 1700 år siden. På ettermiddagen kan du bli med på historisk vandring med guide i palasset. Båten blir liggende i havnen hele natten.

 

Dag 8: Split – Norge

Vi sjekker ut av båten og sier farvel til nytt bekjentskap etter frokost og transport til flyplass eller eventuelt hotell dersom du har valgt å kombinere med badeferie.

kart over reiserute
Cruise med stopp i Korčula
På et skjærgårdscruise i Kroatia får du blant annet oppleve vakre Makarska
Opplev Brac på skjærgårdscruise
Reiseruta starter og stopper i Split

Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs.  juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.