M/S Swallow med stopp i Dubrovnik
reiserute for M/S Swallow

Reiserute for MS Swallow

Split – Bol – Hvar – Mljet Nasjonalpark – Dubrovnik – Korčula – Vis – Biševo Blue Cave – Split

På denne ruten reiser med båten MS Swallow.
 

Dag 1: Split
Yachten ligger til kai i havnen i Split, slik at du kan gå om bord akkurat når det passer deg. Ankommer du med et tidlig fly kan du legge fra deg bagasjen i båten før du nyter livet i Split. Besøk den vakre gamlebyen, hopp ut i det krystallklare vannet eller bare nyt en kaffe/lunsj fra en av de hyggelige uteserveringene i havna. Om bord blir det velkomstmøte klokken 19.00 etterfulgt av velkomstmiddag. Gjester som kommer med senere fly vil få servert middag når de ankommer. Båten ligger til kai natten over.

Dag 2: Split - Bol – Hvar
Tidlig om morgenen reiser båten mot Bol, som er godt kjent for en av Kroatias mest berømte strender, Zlatni Rat «Golden Cape». Vi stopper i Bol slik at du har mulighet til å dra ut til stranden, spasere rundt i byens gater eller bare nyte en forfriskende drink langs havnepromenaden. Lunsj blir servert om bord, og etter lunsj seiler vi videre mot Hvar – den mest solsikre øya i Kroatia.

Hvar er en livlig øy som har blitt et populært reisemål for turister, og har i lang tid mottatt jetsettere fra hele verden med åpne armer. Når vi ankommer øya har du mulighet til å bli med på en byvandring med en lokal engelskspråklig guide som vil fortelle mer om byens historie, kultur, øyas liv og lavendelproduksjonen øya er så kjent for. Ettermiddagen og kvelden til å utforske byens mange trange, sjarmerende gater og spis en deilig middag på en av de mange familieeide restaurantene i byen. Båten ligger i havnen natten over, så du trenger ikke å stresse med å komme deg tilbake om bord med det første.

Reiseruta med M/S Swallow har stopp i Hvar by

Dag 3: Hvar – Mljet Nasjonalpark
Vi seiler videre til Mljet Nasjonalpark og passerer den spektakulære kysten av øygruppen Korčula, med et badestopp underveis. Lunsj serveres om bord. Når båten ankommer Mljet på ettermiddagen kan du utforske nasjonalparken på egen hånd (inngangen er inkludert). Ta en tur rundt de små og store innsjøene i parken, og sørg for å få med deg turen over til den lille øya St. Mary med Benediktinerklosteret fra 1200-tallet. På kvelden inviterer kapteinen på middag om bord i båten.

Dag 4: Mljet – Dubrovnik
Båten setter kursen mot Dubrovniks tidlig morgen. Vi cruiser langs bymuren til Dubrovniks gamleby og spiser lunsj om bord i båten, med flott utsikt mot gamlebyens historiske sentrum.

Cruise med stopp i Mjlet Nasjonalpark

Etter en avslappende tid på båten med byen i bakgrunn kan man bli med i en mindre båt som tar dere i land i gamlebyens havn. Her venter en engelskspråklig guide som vil vise frem og fortelle interessante historier om Dubrovnik. Du velger selv om du ønsker å bli med på guidet tur eller gå rundt i byen selv. Det vil også bli nok av tid til utforskning på egen hånd etter guideturen. Gå langs toppen av bymuren, ta kabelbanen opp fjellet Srđ for fantastisk utsikt og middag eller nyt en drink på Buza Bar som ligger langs klippene på utsiden av bymuren – her kan du også hoppe rett ut i det fristende vannet om du føler for det mellom slurkene.

Båten ligger i havnen et stykke utenfor gamlebyen, og det vil bli arrangert transfer tilbake til båten, eller så kan man selvfølgelig ta taxi ut til havnen på egen hånd. Båten blir liggende til kai natten over.

Gamlebyen i Dubrovnik

Dag 5: Dubrovnik – Elafitiøyene – Korčula
På vei til Korčula seiler vi forbi øygruppen Elafiti nordvest for Dubrovnik. Her blir det et stopp for de som ønsker å bade og nyte det herlige vannet før lunsj om bord i båten. På ettermiddagen ankommer vi den lille byen Korčula – en by som er godt kjent for å være oppdagelsesreisende Marko Polos hjemsted. Her er det også mulig å bli med på en liten guidet tur langs de trange, brosteinsgatene i byen. Her finnes det mange sjarmerende, lokale familieeide restauranter å velge mellom for middag på kvelden. Du vil garantert finne noe som kan passe for deg. Båten seiler videre først på morgenen etter.

Bli med M/S Swallow til Korcula

Dag 6: Korčuola – Vis
I dag seiler vi videre til Mamma Mia øya Vis! Underveis blir det selvfølgelig tid til å bade fra båten og lunsjen inntas om bord. Vakre Vis er en fortsatt uberørt ferieøy som først har blitt kjent for turister de siste årene. I mange år ble denne øya brukt som en militærsone på grunn av sin strategiske plassering midt i det åpne havet. Øya preges nå av vakre strender, vel bevart natur, økologisk landbruk og tradisjonell arkitektur – det er ikke uten grunn at mye av innspillingen til den nye Mamma Mia øya er filmet på denne øya. Tips: når dere kommer i land, lei en bil og kjør rundt øya. Ta en tur innom den sjarmerende, lokale lille fiskerlandsbyen Komiža, som også er byen handlingen i Mamma Mia filmen er lagt til.

Skjærgårdscruise med stopp på Vis

Dag 7: Vis – Bisevo Blue Cave – Split
På vei tilbake til Split stopper båten innom øya Bisevo som er kjent for de blå grottene. Her kan man gå over i mindre båter som vil ta dere inn i grotten med det skinnende, dypblåe vannet som skaper en helt magisk stemning. På grunn av den lave inngangen til grotten, vil man først vite samme morgen om det er mulig å dra på denne utflukten. Ved for mye og høye bølger vil det ikke være mulig å ta seg inn i grotten. I de tilfellene vil det være arrangert en halvdags utflukt i stedet til WWII RAF Airport kombinert med en tur til byen Komiža.

Senere seiler båten tilbake til Split, Kroatias nest største by og listet på UNESCOS verdensarvliste. Inne på Diokletians palass vil man se de historiske bygningene byen er kjent for. For å lære mer om byen og Diokletans historie kan man være med på en byrundtur i Split med engelskspråklig guide.

Dag 8: Split
Utsjekk rundt 09.00 etter frokost med transfer til flyplassen. For de som har kombinert skjærgårdscruise med en ekstra uke sol og bad på et av våre hoteller bestiller transfer på egen hånd til det hotellet de har bestilt.

Opplev Split by med M/S Swallow

Apollo tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs.  juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.