Cruiset har stopp i Hvar by

Reiserute for Desire, Bella, Freedom & Kleopatra

Split - Bol (Brac), Hvar, Korčula, Dubrovnik, Mljet, Pučišća (Brac), Omiš (Makarska Riviera) – Split

På denne ruten reiser du med M/S Desire, M/S Bella, M/S Freedom eller M/S Kleopatra.

Dag 1: Split
Ombordstigning i havna, sentrum av Split. Velkomstmiddag kl. 19.30; for de som ankommer senere vil det bli servert kald rett. Kommer du tidlig på dagen, kan du sette fra deg bagasjen om bord, og utforske havneområdet og den sjarmerende havnebyen i Split, som byr på en herlig blanding av gammelt og nytt, kultur og historie.

Dag 2: Split – Brač – Hvar
Tidlig morgen setter vi kursen mot Brač og byen Bol. Her ligger en av Kroatias fineste strender, Zlatni Rat. Denne ligger langs en landtunge ut fra kysten og spissen endrer retning avhengig av vindretning og strøm. Formiddagen tilbringes på egen hånd i Bol og vi anbefaler et bad fra denne fine stranden. Vi treffes igjen til lunsj om bord i båten før vi kjører videre mot Hvar. Hvar by er et yndet reisemål for jetsetterne som nyter solen på dagtid for så å innta diskotekene og barene når kvelden kommer. 

I Hvar by treffer vi vår engelsktalende lokalguide og vi blir med på en byvandring i den sjarmerende byen med sine middelalderhus. Resten av ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon i Hvar by. Spis middag på en av de hyggelige restaurantene og bestill en "gregada" – en typisk rett fra Hvar som består av tilberedt fisk med poteter som tilbehør. Båten ligger til havn hele natten. 

Med båtene Desire, Bella, Freedom & Kleopatra kan du oppleve Hvar

Dag 3: Hvar – Korčula
Tidlig om morgenen forlater vi Hvar og reiser mot Korčula. Underveis tar vi et stopp i en bukt som ligger i ly. Vi spiser lunsj på båten. Om ettermiddagen kommer vi frem til Korčula by, som er en typisk dalmatisk middelalderby der steinhusene med sine røde teglsteinstak ligger tett langs brosteinsgatene. Her ligger også huset der Marco Polo ble født. Midt i byen ligger St. Markus-katedralen, bygd i kalkstein med fantastiske utsmykninger. Vår engelsktalende guide geleider oss gjennom byens severdigheter før vi tilbringer resten av ettermiddagen og kvelden på egen hånd. Båten vår ligger til havn i Korčula by. 

Dag 4: Korčula by – Dubrovnik
Etter frokost forlater vi Korčula og styrer mot Dubrovnik. Reisen tar noen timer og vi stopper for bading, spiser lunsj om bord og nyter den vakre skjærgården fra en solstol på dekk. 

Skjærgårdscruiset stopper innom Dubrovnik

I Dubrovnik: vi møtes av vår engelsktalende lokalguide, og kjører buss opp i fjellet over Dubrovnik hvor det blir fotostopp før turen går ned til bymuren. Innenfor muren får vi en guidet rundtur til fots. Her venter spennende historier om byens turbulente fortid og en innføring i byens arkitektoniske mesterverk. Etterpå er det satt av tid til å oppleve byen på egen hånd. Bussen går tilbake til havnen igjen kl 18.00, men ønsker du å bli i byen for å spise middag kan du selv ta en taxi ut til havnen senere. Båten ligger til havn hele natten. 

Dag 5: Dubrovnik – Elphiti Island – Mljet nasjonalpark 
I dag ferdes vi mot Mljet Nasjonalpark. På veien passerer vi Elphiti Islands vakre kyst som ligger nordvest for Dubrovnik. Det blir badestopp og en god lunsj om bord før vi kommer frem til Mljet nasjonalpark. Besøket i parken gjør du på egen hånd (inngang er inkludert for alle båtene med unntak for Kleopatra). Vi foreslår en spasertur til de vakre innsjøene og en fergetur over til benediktinerklosteret som ligger på en øy. Om kvelden inviterer kapteinen til middag om bord. Båten ligger i Mljet nasjonalpark hele natten. 

Dra på utflukt i Mjlet Nasjonalpark

Dag 6: Mljet nasjonalpark – Pučisča
Reisen vår går videre til Brač størst by Pučisča som ligger på motsatt side av Bol, hvor vi var for noen dager siden. I Pučisča møtes tre smale daler og skaper en ramme av vakker natur rundt den lille byen med sine tradisjonelle hus. Her brøt de stein allerede i romertiden og steinbruddene er fremdeles aktive. Steinen de tar ut her finner vi igjen i bl. a Det hvite hus i Washington DC og parlamentet i Wien. Kroatias eneste skole for steinhugging finner vi her og elevene lærer seg kunsten med samme type redskap som er blitt brukt i århundrer. Besøket er på egen hånd og båten ligger i Pučisča hele natten.  

Dag 7: Pučisča - Omiš - Split
På denne siste dagen kjører vi fra Pučisča til Omiš via Brač kanalen. Omiš ligger på Makarska Rivieraen og er omgitt av en fin bymur og på innsiden ligger fortet og flere gamle kirker. Historiene fra Omiš handler om pirater, mot og styrke.

Vakre Omis by har en spennende historie

I Omiš blir det tid til en utflukt (ikke inkl.) og et deilig bad før siste etappe mot Split. Vi tar en spasertur her før vi går om bord og spiser lunsj. Etter lunsj drar vi tilbake til Split, som siden 1979 har stått på UNESCOs verdensarvliste og byr på kultur og historie. Her finner vi bl. a Diokletians palass, som er en demonstrasjon i kroatenes byggekunst. Palasset ble bygd for 1700 år siden og utgjør i dag Splits sentrum. Den engelsktalende guiden tar oss med på en historisk vandring i palasset. På innsiden av muren kan du se den spesielle katedralen. Båten ligger til havn i Split hele natten. 

Dag 8: Split – Norge
Etter frokost er det på tide å si adjø til nye venner, sjekke ut fra båten og fly hjem til Norge. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med badeferie, fortsetter du bare til ditt nye hotell når du kommer i land.

Siste dagen vil det bli tid til å utforske Split!