MS Desire

Reiserute for Desire, Bella & Adriatic Queen 

Split – Bol (Brac) – Stari Grad (Hvar) – Hvar by – Korčula – Dubrovnik – Mljet – Pučišća (Brac) – Omiš (Makarska Riviera) – Split

På denne ruten reiser du med MS Desire, MS Bella eller MS Adriatic Queen

Dag 1: Split

Skjærgårdscruiset starter og avsluttes i den vakre havnebyen Split på Kroatias fastland. Ankommer du tidlig på dagen er det mulighet til å oppbevare bagasjen om bord i båten. Da kan du ta turen ned til havnepromenaden Rivan for en kaffe eller besøke Diocletianus palass som utgjør det sentrale Split. Kl. 19.00 er det velkomstmøte om bord på båten og kl. 19.30 serveres en velkomstmiddag. Kommer du til Split etter kl. 19.30 får du et kaldt måltid.

Dag 2: Split - Brač – Stari Grad (Hvar)

Om morgenen går båten fra havna tidlig om morgenen. Denne første dagen setter kapteinen kursen mot den populære badebyen Bol på øya Brač. Her får du tid til å på egen hånd gå rundt i de trange gatene, ta et bad i det krystallklare vannet eller bare ta en kopp kaffe i havna. I nærheten av Bol ligger bl.a. en av Kroatias beste strender, Zlatni Rat. Lunsjen serveres om bord mens cruiset fortsetter til Hvar, som også kalles lavendeløya og er en av skjærgårdens største øyer. Vi legger til i en av Europas eldste byer, Stari Grad og denne ettermiddagen/kvelden blir det mulig å utforske Stari Grad på egen hånd. Vi ligger til kai her natten over. 

Bol
Snorkling i Adriaterhavet - skjærgårdscruise med Apollo

Dag 3: Stari Grad – Hvar havn – Korčula

Vi letter anker og setter kursen mot Hvar by, som er et yndet sted for jet-settere. I Hvar by kan du beundre vakre middelalder bygninger og bare nyte den sjarmerende atmosfæren. I Hvar blir du møtt av en engelsktalende lokalguide for å ta deg med og vise deg byens kultur og historie. Turen går så videre til en ny øy – Korčula. På vei dit finner kapteinen en rolig vik der du får mulighet til å bade fra båten. Om ettermiddagen kommer vi Korčula by, som er en typisk dalmatisk middelalderby med karakteristiske steinhus som står tett langs brosteinsgatene. Korčula er også stedet der den berømte oppdagelsesreisende Marco Polo ble født!

Midt i Korčula by står Sankt Markus-katedralen, den er av kalkstein og har mange vakre utsmykninger. Her møter vi en engelsktalende lokalguide og viser oss rundt til de ulike severdighetene. Når det lir mot middag kan du se frem til lekre fiske- og skalldyrsretter, makaroni og ovnsstekt lam på en av de koselige restaurantene.

Dag 4: Korčula – Dubrovnik

I dag gå turen videre til Adriaterhavets Perle – Dubrovnik. Denne vakre byen som står på UNESCOs verdensarv liste. Det tar noen timer før vi ankommer så her kan du se frem til en deilig lunsj og forfriskende badestopp underveis. Når vi ankommer blir vi møtt av en engelsktalende guide som tar oss med på en lærerik omvisning. Med buss tar vi oss opp på en høyde og får se Gamlebyen i all sin prakt. Vi ser bl. a. Fransiskanerklosteret og Europas nest eldste apotek. Om kvelden får du utforske denne sagnomsuste byen på egen hånd. Du bør se nærmere på den kjente bymuren, ta taubanen til toppen av Mount Srđ og kanskje vil du gå på oppdagelsesferd etter steder som har vært med i tv-serien "Game of Thrones"? Vi ligger i Dubrovnik natten over. Bussen returnerer til havna kl. 18.00, men du kan også bli igjen i byen til middag, og ta en taxi tilbake til Gruz-havn på egen hånd.

Dubrovnik - skjærgårdscruise med Apollo
Mljet nasjonalpark - skjærgårdscruise med Apollo

Dag 5: Dubrovnik – Mljet nationalpark

Etter den herlige middelalderbyen Dubrovnik er det på tide med litt vakker natur i Mljet Nationalpark, som ligger på øya ved samme navn. På veien blir det også et badestopp ved de vakre Elafiti-øyene. Vel fremme på Mljet kan du gå rundt sjøene eller besøke den mindre øya St. Mary og Benediktinerklosteret fra 1200-tallet. Om kvelden inviterer kapteinen til middag på båten.

Dag 6: Mljet Nationalpark – Pučisča

Etter besøk i Mljet Nationalpark er det på tide å igjen krysse over til Brač – denne gangen er det Pučisča vi peiler oss inn på. Pučisča ligger nord på øya og akkurat der tre daler møtes. Byen har en rustikk atmosfære med skinnende hvite steinfasader. Pučisča er kjent for sine steinbrudd og her ligger Kroatias eneste skole for kalksteinsbryting. Herfra kommer steinen som til de ikke helt ukjente søylene som smykker Det hvite hus i Washington DC. Denne dagen og kvelden får du mulighet til å utforske Pučišća på egen hånd.

Dag 7: Pučisča – Omiš – Split

Siste dagen går turen videre, via Brackim kanal, mot Omiš på Makarskas riviera. Omiš er en vakker by med bymur, et gammelt fort og steinkirker. Her kan du kjøpe en guidet rundtur om du vil. Eller så kan du ta turen rundt i gatene på egen hånd.

Reisens siste dag og havn er Split. Byen er Kroatias tredje største og er over 1700 år gammel. Siden 1979 er Splits historiske sentrum med på Unescos liste over verdensarv. Midt i sentrum ligger Diocletianus palass og havnepromenaden Rivan med alle uteserveringene. Her møter vi en engelsktalende lokalguide og tar deg med på en rundtur i byen til noen av Splits historiske severdigheter. Split har har et stort utvalg av restauranter så det er bare å velge og vrake denne siste kvelden i Kroatia. Denne natten ligger ligger båten i havna i Split.

Etter frokost dagen etter er tiden kommet til å forlate båten og gå i land for siste gang. Er du så heldig at du har valgt å kombinere skjærgårdscruiset med en sol- og badeferie fortsetter ferien på ditt utvalgte hotell.

Siste dagen vil det bli tid til å utforske Split!

Dag 8: Hjemreise fra Split til Norge

Etter frokost er det på tide å si adjø til nye bekjentskap, sjekke ut fra båten og fly hjem til Norge. Merk at du forlater båten kl. 9.00 og har ikke tilgang på lugaren etter dette, har du sen avreise bør du planlegge de siste timene i Spilt selv. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med badeferie, fortsetter du bare til hotellet ditt når vi har gått i land.


Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs.  juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.