Utflukter – Phan Thiet

Opplev mer i ferien – bli med på utflukt! Vil du være sikker på å få plass på akkurat den utflukten du ønsker, så kan du bestille her og nå. Eller du kan vente til du er vel fremme på reisemålet og bestille via reiseapp'en.

Alle kan bestille utflukter hos oss – det er ingen forutsetning at du reiser med oss.

Last ned app'en


Byrundtur i Phan Thiet

Går fra: 

Phan Thiet er en kystby med genuin vietnamesisk atmosfære. Vi tar noen av byens severdigheter nærmere i øyesyn, som f. eks. fisketemplet Thuy Tu, der Vietnams største hvalskjelett oppbevares. Hvalen anses å være et hellig dyr blant sjømenn og vi besøker også Lang Ong, en gravplass for dette mektige dyret.

Vi tar en titt på et skipsverk som produserer tradisjonelle fiskebåter og vi ser den eldste kinesiske pagoden i provinsen – Ong Pagoda. Det blir mulighet for shopping på Phan Thiets marked.

Inkludert: En flask vann. Ikke inkludert: Mat og øvrig drikke.

Engelsktalende guide.     

Voksne (12+ år): 332 NOK
Barn (2-11 år): 166 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Halvdag - formiddag
Dag(er): Mandag
Bestill

Chamfolkets by

Går fra: 

Vil du lære deg mer om andre kulturer og måter å leve på, skal du bli med på denne utflukten som tar deg med til Chamfolkets by. Chamfolket er en folkegruppe i Vietnam som er etterkommere etter befolkningen i kongeriket Champa. I dag bor det ca. 160 000 cham i Vietnam, og den dag i dag opprettholder de sin kultur som symboliseres av deres tradisjonelle håndverksbyer. På utflukten får vi et innblikk i chamfolkets hverdagsliv og lærer oss mer om deres kultur og tradisjonelle produkter. Vi avslutter med middag hos en av familiene i byen.

Utflukten kjøres med engelsktalende guide.

Voksne (12+ år): 656 NOK
Barn (2-11 år): 324 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Halvdag - ettermiddag
Dag(er): Søndag
Bestill

Da Lat – den evige vårens by

Går fra: 

Vi starter tidlig om morgenen og kjører gjennom den vakre passasjen Khanh Le. Her blir det tid til et fotostopp. Vel fremme i Da Lat, i Duc Trong-distriktet, besøker vi et vakkert og romantisk sted med områdets største fossefall.

Ferden går videre opp på en høyde mot Tuyen Lam-sjøen og det zen-buddhistiske templet Truc Lam. Vi tar taubane en del av veien. Da Lat er kjent for sine blomster- og grønnsaksplantasjer, og vi skal selvsagt besøke blomstermarkedet. Det blir etterpå mulighet til å se seg om i byen på egen hånd innen vi vender hjem.

Inkludert: Lunsj

Voksne (12+ år): 821 NOK
Barn (2-11 år): 411 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Fredag
Bestill

Den liggende Buddhaen – Taku Mountain

Går fra: 

Tre mil sørøst for Phan Thiet ligger Taku Mountain og Taku Pagod, som er en buddhistisk bygning. Vi tar taubanen opp til toppen av fjellet for herfra å ta beina fatt og ta trappen opp til pagoden og Vietnams største liggende Buddha. Vel oppe får vi en fantastisk utsikt over området. Omgivelsene er frodige og grønne hele året med klukkende bekker, kvitrende fugler og artige aper.

Ikke inkludert: Mat og drikke

Voksne (12+ år): 411 NOK
Barn (2-11 år): 210 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Halvdag - formiddag
Dag(er): Torsdag
Bestill

Kulinariske opplevelser

Går fra: 

Etter et kort besøk på det lokale markedet finner vi de ingrediensene vi trenger besøker vi en fabrikk som lager fiskesaus. Fiskesausen er en sentral ingredisens i det vietnamesiske kjøkkenet og produksjonen i Phan Thiet er viden kjent. Vi får et besøk i fabrikken og se hvordan den berømte sausen fremstilles. Det blir også tid til å beundre Fairy Streams kalksteinsformasjoner.

Vi avslutter turen med å tilberede lunsjen vår på Pandanus Resort. Veiledet av en kyndig kokk lager vi tre lokale retter som vi nyter i fellesskap.

Inkludert: Lunsj

Voksne (12+ år): 577 NOK
Barn (2-11 år): 577 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Halvdag - formiddag
Dag(er): Onsdag
Bestill

Lokale fiskere, Fairy Stream og sanddyner

Går fra: 

Ettermiddagsutflukten vår starter i den lille fiskerbyen Mui Ne der vårt første stopp er ved Mui Ne Wharf. Deretter tar vi turen ut i naturen til Fairy Stream med dets fantastiske kalksteinformasjoner. Dagen avsluttes med et besøk i de imponerende sanddyynene. Solnedgangen gjør plassen helt magisk da solen gire dem en skimmer i flere farger.

Engelsktalende guide.
Inkludert: En flaske vann.
Ikke inkludert: Mat og øvrig drikke. Jeep eller firehjuling for kjøring i sanddynene.

Voksne (12+ år): 297 NOK
Barn (2-11 år): 149 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Skandinavisk
Varighet: Halvdag
Dag(er): Onsdag, Lørdag
Bestill

Matstreif i Phan Thiet

Går fra: 

Vil du bli kjent med den lokale kokekunsten og hverdagslivet i Vietnam? Phan Thiet er kjent for sine unike matretter som du finner i byens restauranter og de små matbodene. På denne utflukten får du se steder som den vanlige turist ikke kommer til, når vi med bil kjører gjennom Phan Thiet og oppdager hverdagslivet i byen. På veien blir det flere stopp der du får mulighet til å smake på lokale matretter og oppleve den genuine atmosfæren i den livlige byen.

Utflukten er med engelsktalende guide.

Voksne (12+ år): 437 NOK
Barn (2-11 år): 219 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Kveldsutflukt
Dag(er): Onsdag, Lørdag
Bestill

Phan Thiets natur og kultur

Går fra: 

Er du interessert i Phan Thiets kultur og natur er denne rundturen utflukten for deg. Phan Thiet er en kystby med genuin vietnamesisk atmosfære der spor av gamle tradisjoner fremdeles lever. Før i tiden anså sjømennene at hvalen var et hellig dyr og på denne utflukten besøker vi det hellige hvaltempelet Thuy Tu, der Vietnams største hvalskjelett oppbevares og kan besøkes. Deretter drar vi videre til Lang Ong, en gravplass for dette mektige dyret, og vi får se hvordan Vietnams tradisjonelle trebåter blir bygd. Etter besøket drar vi videre til Ong pagoden, den eldste pagoden i Phan Thiet, med et stopp ved byens marked.

Neste del av utflukten går til Ta Cu Mountain. Her kan du gå opp fjellsiden eller ta en gondol gjennom den vakre regnskogen opp til pagoden på fjelltoppen. Pagoden ble bygd i 1879 og står ca. 457 meter over havet. Året rundt er pagoden omgitt av frodige trær, klukkende bekker, fuglesang og apeskratt. Oppe på fjellet kan du også se den store  shakyamuni-statuen som forestiller Buddha som trer inn i Nirvana. Statuen er 49 meter lang og 6 meter høy, hvilket gjør den til den største i Vietnam. Et lite stykke fra statuen er det en gruppe med Buddha-statuer, som alle er ca. 7 meter høye.

Inkludert: En enkel lunsj samt kaffepause.

Voksne (12+ år): 594 NOK
Barn (2-11 år): 297 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Halvdag - formiddag
Dag(er): Onsdag
Bestill