Fakta – Karon Beach

Mat og drikke:

2-retters middag på thailandsk restaurant inkl. drikke koster ca. 40 kroner pr. person. På internasjonal restaurant, ca. 70-140 kroner pr. person.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen i Phuket til Karon Beach tar det ca. 1-1,5 time med buss. Transfer skjer vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Fantastiske strender med finkornet, lys sand. Noen strender er langgrunne. Sterke undervannsstrømmer kan forekomme. Stor forskjell på flo og fjære.

For å bevare Thailands natur og strender tillater myndighetene kun en begrenset kommersiell virksomhet på strendene. Utleie av solsenger og parasoller foregår derfor kun i liten skala på noen strender. Flere av filmene og bildene fra reisemålene er tatt for en stund siden og viser hvordan det så ut før loven trådte i kraft, men strendene er like vakre som før – med herlig sand og vidunderlig badevann.

Mange strender i Thailand er røykfrie og det er røykeforbud på Patong Beach.

Uteliv:

Karon Beach har et roligere fornøyelsesliv, men med flere restauranter og barer.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser. Tuk tuk-taxi og moped-taxi. Transport mellom Patong- og Karon Beach koster ca. 250-300 baht. Noen hotell har egen busservice. Thailand har venstrekjøring.

Aktiviteter:

Phuket og omegn er utmerket for dykking. Similian Island regnes for å være et av verdens beste steder å dykke. Apollo samarbeider med et dykkesenter som tilbyr dykketurer og kurs av alle slag, også snorkletur til Sør-Thailands vakreste strender. Mange vannsportsaktiviteter og fem golfbaner.

Nyttig informasjon:

Vær oppmerksom på at det er vanlig at hotellene ber om depositum for minibaren ved innsjekking.