Utflukter – Bentota

Opplev mer i ferien – bli med på utflukt! Vil du være sikker på å få plass på akkurat den utflukten du ønsker, så kan du bestille her og nå. Eller du kan vente til du er vel fremme på reisemålet og bestille via reiseapp'en.

Alle kan bestille utflukter hos oss – det er ingen forutsetning at du reiser med oss.

Last ned app'en


Hvalsafari og Galle Dutch-fortet

Går fra: 

Sørg for å få med deg en hvalsafari mens du er på Sri Lanka. Vi går om bord i båten i Mirissa Fisheries Harbour, og setter kursen ut i Det indiske osean. Er vi heldige, vil vi få se både blåhval, bardehval, spekkhuggere og delfiner, hvalhai og havskilpadder.
Etter noen timer på sjøen går vi tilbake til havn og kjører med buss til Galle for lunsj og besøk på Galle Dutch Fort.

Inkludert: Lunsj og inngangsbillett til fortet.

Voksne (12+ år): 1573 NOK
Barn (2-11 år): 787 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag
Bestill

Safari i Yala nasjonalpark – 2 dager

Går fra: 

Bli med på en to dagers utflukt til Yala nasjonalpark ligger i den sydøstre delen av Sri Lanka. Den er på ca. 1 000 km² og rommer både skog, stepper og laguner, i tillegg til å være oppholdssted for mer enn 40 ulike arter av pattedyr og mer enn 200 fuglearter. Spesielt viktig er imidlertid arbeidet med bevaringen av den lankesiske elefanten og enkelte sjøfuglarter. Forøvrig er denne parken kjent for å være ett av de beste stedene for å se leoparder.

Dag 1

Første ettermiddagen drar vi på jeepsafari på fotojakt etter elefanter, vannbøffel og leoparder. Middag og overnatting i parken.

Dag 2
Tidlig neste morgen velger du selv om du vil være med på safari, eller slappe av etter frokost. Så drar vi til Galle, kolonibyen som står på verdensarvlisten for en byrundtur, før returen til våre respektive hoteller.

Inkludert: Inngang til nasjonalparken Yala, sightseeing i Galle og transport i luftkondisjonert kjøretøy. Én overnatting med middag og frokost. Engelsktalende guide.

Ikke inkludert: Morgensafari dag 2 og betales på stedet.Voksne (12+ år): 2490 NOK
Barn (2-11 år): 1249 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Overnatting
Dag(er): Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag, Mandag
Bestill

Udawalawe nasjonalpark

Går fra: 

Bli med på en hyggelig heldagstur som passer for hele familien: tidlig på morgenen drar vi til Udawalawe nasjonalpark for en liten safari og et besøk på The Elephant Transit Home. Senteret tar imot skadde og foreldreløse elefantbarn fra hele landet og pleier dem til de er friske nok til å klare seg selv. Da slippes de ut i parken, som også rommer flere rådyrarter, villsvin bøfler og de sjeldne leopardene. Lunsj før retur til hotellene.

Inkludert: Inngang til nasjonalparken og lunsj. Engelsktalende guide.

Voksne (12+ år): 1966 NOK
Barn (2-11 år): 987 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag
Bestill

Dagsutflukt til Kandy

Går fra: 

Vi tilbringer dagen i Kandy, Sri Lankas nest største by. Allerede på vei dit får vi de vakre vyene over landsbygda. Vi besøker den berømte botaniske hagen Royal Botanical Garden i Peradeniya med orkidéhus og tusentalls plantearter. Her hadde Lord Louis Mountbatten sitt høykvarter under andre verdenskrig. Han var det britiske Indias siste visekonge og broren til Sveriges daværende dronning Louise.

Vi besøker også Sri Dalada Maligawa, tempelet der hjørnetannen som antas ha tilhørt Buddha oppbevares. Når det er på tide å spise lunsj begir vi oss til en lokal restaurant. Vi kommer også til å se den vakre sjøen i sentrum, et utsiktspunkt og på hjemveien stopper vi til ved Giragama tefabrikk. Vi kommer hjem sent på kvelden.

Inkludert: Lunsj, engelsktalende guide samt inngang til tempelet og den botaniske hagen.

I tempelet anbefales knelange bukser eller skjørt samt tildekte skuldre. Husk å vise respekt for lokale regler vedrørende fotografering i tempelet.

Shopping i Colombo

Går fra: 

Colombo  er Sri Lankas komersielle hovedstad og er rik på både historiske  bygninger og templer, kirker og moskéer i en herlig blanding med  myldrende storbyliv og shopping.

I Cinnamon Gardens hjar sitt  navn fra de tidligere kanelplantasjene som lå her. Nå er parken fylt med  luksusvillaer, ambassader og muséer – bl.a. ligger Nasjonalmuséet her.  De shoppingglade må til Galle Road og parallellgaten R A de Mel Mawatha,  særlig om smykker, suvenirer og keramikk står på handlelisten. Litt  større utvalg finner man i kjøpesenteret Odel.

Inkludert: Lunsj, inngang til buddhist-templet Gangaramaya og engelsktalende sjåfør/guide.
                                                                                    

Voksne (12+ år): 743 NOK
Barn (2-11 år): 376 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Heldag
Dag(er): Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag
Bestill

Elefanter, safari og Galle Dutch Fort (2 dager)

Går fra: 

Dag 1
Tidlig avreise til Udawalawe, med stopp underveis på en gummiplantasje. Gummi er en av Sri Lankas viktigste inntekstkilder. Vel fremme besøker vi The Elefant Transit Home – et barnehjem for skadde og foreldreløse elefantunger der de får pleie og stell til de er friske og voksne nok til å klare seg på egen hånd i Udawalawe nasjonalpark. Utpå ettermiddagen fortsetter vi til Tissamaharam og tar en titt på det vakre templet før innsjekking på hotellet.

Dag 2
Vi starter med et besøk i Yala National Park. Parken er stor, hele 1 300 km², og omfatter skog, stepper og havbukter med 44 ulike arter av pattedyr – blant annet elefanter, jaguarer og hjort – og 215 fuglearter. Etter safarien reiser vi til Galle for å se fortet som er med på verdensarvlisten, før returen til våre respektive hoteller.

Inkludert: Inngang til nasjonalparkene Udawalawe og Yala, sightseeing i Galle og transport i luftkondisjonert kjøretøy. Én overnatting med middag og frokost. Engelsktalende guide.

Ikke inkludert: Lunsj

Voksne (12+ år): 3625 NOK
Barn (2-11 år): 1817 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Overnatting
Dag(er): Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag, Mandag
Bestill

Kandy og Sigiriya (2 dager)

Går fra: 

Velkommen på en todagersutflukt som starter med at vi reiser til byen Kandy.

Dag 1

Om formiddagen besøker vi blant annet Giragama te-fabrikk og den botaniske hagen i Peradeniya, der Lord Louis Mountbattens høykvarter lå. Mountbatten var høyeste befal for de allierte styrkene i Sør-Øst Asia og ledet det fremgangsrike felttoget. Om ettermiddagen blir det en guidet byvandring som inkluderer både oppvisning av Sri Lankas tradisjonelle dans og et besøk i Tannen tempel. Vi overnatter i Kandy.

Dag 2

Vi starter dag to med frokost og deretter begir vi oss til byen Sigiriya – Løveklippen. Vi går til fots opp til Sigiriya Rock Fort, som ble oppført av Kasyapa allerede på 400-tallet e. Kr. I tillegg til det flotte utsikten er det 18 godt bevarte Sigiriya-fresker her. Vi drar tilbake til hotellene om ettermiddagen.

Inkludert: Luftkondisjonert transport og inngangsbillett til tempelet, den botaniske hagen og Sigiriya. Hotellovernatting med halvpensjon i Kandy.

Ikke inkludert: Lunsj.

Under besøket i tempelet anbefales knelange bukser eller skjørt samt tildekte skuldre.

Voksne (12+ år): 2577 NOK
Barn (2-11 år): 1284 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Overnatting
Dag(er): Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag, Mandag, Tirsdag
Bestill

Nuwara Eliya og Horton Plains - 2 dager

Går fra: 

To dager med besøk i Nuwara Eliya og nasjonalparken Horton Plains.

Dag 1:

Etter frokost drar vi til Nuwara Eliya. På veien passerer vi Kithulgala der den britiske filmen Broen over Kwai ble spilt inn. På veien dit ser vi de spektakulære fossefallene St. Clair's Falls og Devon Falls. Vi besøker en teplantasje der vi får en kopp ekte

Ceylon te. Vel fremme blir det sightseeing i Nuwara Eliya og deretter innsjekking på overnattingshotellet og middag.

Dag 2:
Denne dagen starter med tidlig frokost. Vi begir vi oss mot nasjonalparken Horton Plains. Parken er et beskyttet område i Sri Lankas sentrale høyland og er dekket av gressletter og tåkeskog, der skyene eller tåken ofte ligger på høyde med trærne. Vi befinner oss på mellom 2 100 til 2 300 meters høyde med et rikt botanisk mangfold. Vi skal gå ca. 9 kilometer i fantastiske omgivelser med flott utsikt og fossefall. På sørsiden av parken kommer vi det berømte stupet som kalles World's End og vi ser også et mindre stup som kalles Lesser World's End.

Etter besøket i Horton Plains er det på tide å vende tilbake og vi er på hotellet igjen om ettermiddagen.

Inkludert:
Transport med luftkondisjonering og engelsktalende guide, inngangsbillett til Horton Plains Nationalpark, sightseeing i Nuwara Eliya samt hotellovernatting med halvpensjon.
Ikke inkludert: Lunsj

Voksne (12+ år): 2795 NOK
Barn (2-11 år): 1398 NOK
Spedbarn (0-2 år): 0 NOK
Språk: Engelsk
Varighet: Overnatting
Dag(er): Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag, Mandag
Bestill