Fakta – Bali

Språk:

Bahasa indonesia er det offisielle språket. På Bali snakkes det også balinesisk. I feriebyene er det mange som behersker engelsk.

Valuta:

Indonesiske Rupier (IDR)

Elektrisitet:

220 V / 230 V, 50 Hz. Adapter nødvendig.

Mat og drikke:

En treretters middag koster ca. 100 kroner, lokalt øl ca. 20 kroner

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til hotellene tar det ca. en halvtime. Transporten foregår vanligvis uten reiseledelse.

Strender:

Sanurstranden er ca. 6 km lang, og har grovkornet sand. Pga. det nærliggende korallrevet, anbefaler vi badesko. Tanjung Benoa har en fin, hvit sandstrand, flotte Kuta har større bølger som gir ideelle forhold for brettseiling, mens herlige Nusa Dua har mindre bølger. Flo, fjære og vind kan røre opp sandbunnen og gjør vannet vannet grumsete.

Uteliv:

Kuta har et variert uteliv med en rekke barer og diskoteker, shopping, kafeer og Hard Rock Cafe. Nattelivet i Sanur og Nusa Dua foregår i en mindre skala.

Offentlig kommunikasjon:

Det finnes et rikt tilbud av taxier, som er et billig transportmiddel. Bali har lokalbusser, dog uten tidtabell.

Aktiviteter:

Dykking, snorkling, surfing og seiling. Golf er også en populær aktivitet på Bali, som har tre 18-hulls og en 9-hulls golfbane. Flere hoteller har tennis- og squashbaner.

Betalingsmåter:

Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Minibanker finnes i Sanur. Kontanter i USD er nødvendig, sedlene kan dog ikke være eldre enn fra 1998. Euro kan også medbringes. Vanskelig å veksle skandinavisk valuta på Bali.

Nyttig informasjon:

Den 17. mars 2018 er det balinesisk nyttår. Ettersom dette er en dag for stillhet og ettertanke, er flyplassen  stengt og utendørsaktiviteter kun tillatt inne på hotellområdet. Om  kvelden får man kun ha belysning på hotellrommet.

Rundt begynner 16. mai 2018 den muslimske fastemåneden ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt.

Omtrentlige datoer for kommende år:
2019 6. mai
2020 24. april

Areal og innbyggertall:

Bali har ca. 3,5 millioner innbyggere. Areal: 5 600 km².