Fakta – Nord-Goa

Mat og drikke:

Gjennomsnittspris for en torettersmiddag med drikke, ca. 90 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til hotellene våre i Candolim, Calangute, Baga og Arpora ca. 1–1½ time. Til hotellene i Vagator tar det ca. 2-2½ time. Det er vanligvis ikke personale fra Apollo med på transferen.

Strender:

Nord-Goa er kjent for sine kilometerlange og brede sandstrender omgitt av palmer. Store bølger og undervannsstrømmer forekommer enkelte steder.

Betalingsmåter:

Vi anbefaler at du i tillegg til kredittkort tar med deg USD, EUR eller GBP for så å veksle på plass. Du kan veksle 5 000 rupier i uken i banken. Det er mulig å veksle i kiosker og i butikker også, men der er gebyrene høyere. Når du veksler til rupier så pass på at du mottar valørene 5, 10, 20, 50 eller 100.

Kredittkort aksepteres på enkelte større hotell, på noen restauranter og større butikker. Det er også minibanker i Goa med maksimumsuttak på 10 000 INR/dag og 24 000/uke samt maks fem uttak pr. måned. Det er ikke lov å innføre rupier til India eller ta med rupier ut av landet.

Minibanker finnes i Panaji, Margao, Colva, Candolim, Calangute og Baga.

Nyttig informasjon:

I store helger som jul, nyttår og Diwali kommer det mange indiske turister til Nord-Goa. Det er mye mennesker overalt, og trafikken kan oppfattes som forstyrrende.

Alkoholservering
Det vil være begrenset alkoholservering og -salg i Goa i fra og med januar 2017 frem til første halvdel av mars, dette pga. delstatsvalget i Goa. Selve valget er 3.-4. februar og opptellingen er 10.-11. mars 2017, og på disse dagene vil det overhodet ikke bli servert eller solgt alkohol i Goa.

Areal og innbyggertall:

Goa har ca. 1 million innbyggere og et areal på ca. 3.702 km2.