Fakta – Fujairah

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

Språk:

Arabisk, engelsk

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer her.

Elektrisitet:

220/240 V. Adapter nødvendig.

Mat og drikke:

Gjennomsnittspris for en middag er ca. kr 200 pr. person. Alkoholprisene er omtrent som hjemme.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen i Dubai til hotellene i Fujairah tar det mellom 2,5 og 3 timer. Transfertiden kan variere sterkt, avhengig av trafikksituasjonen. Ved nyttår er det mange arrangementer i Dubai og man må påregne større forsinkelser i trafikken. Ankomst til hotellene kan bli ca. 1 time senere enn vanlig. Vanligvis er det ikke personale fra Apollo med på transfer.

Strender:

Fantastiske strender med klart vann. Det er forbudt å sole seg toppløs.

Betalingsmåter:

De fleste kredittkort aksepteres. Minibanker finnes.

Nyttig informasjon:

Depositum
De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis ca. 200 US$ pr. rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

Alkohol
Prisene i barer og restauranter tilsvarer omtrent norske priser. Alkoholholdig drikke fås i de aller fleste tilfeller bare kjøpt i hotellene; aldersgrensen er 21 år. Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen i Dubai både ved ankomst- og avreise. (Dersom ett av våre hoteller ikke selger alkohol, vil det framgå av hotellbeskrivelsen.) I Sharjah er det forbudt å drikke alkohol.

Ramadan
Rundt 6. mai 2019 begynner den muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for kommende år:
24. april 2020
13. april 2021
3. april 2022


Skikk og bruk

I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I utgangspunktet er det for øvrig ingen regler for klesdrakten, men man bør dekke til skuldre og knær.

For øvrig
Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.

Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.

Areal og innbyggertall:

De forente arabiske emirater er en føderasjon av sju sjeikdømmer  (emirater). Landet har et areal på 83 600 km² og har i underkant av 10 millioner innbyggere; de fleste er arbeidsinnvandrere. Fujairah er 1 150  km² og har ca. 150 000 innbyggere; ca. 50 000 bor i hovedstaden. Det er det eneste av emiratene som ikke ligger ved Persiabukta.