Restaurang Shimmers i Dubai

Spise ute i Dubai

Det er ikke langt mellom gode spisesteder i Dubai – gourmetrestaurantene og hurtigmatkjedene slåss om plassen på så å si hvert hjørne. Vi har valgt ut noen av våre egne favoritter for å gjøre det lettere å navigere i Dubais store restaurantutvalg.

Shimmers – for den sofistikerte

Denne strandbaren (se bildet over), som har en herlig beliggenhet i sjøkanten, har førsteklasses retter som supper, wraps, pasta og andre godsaker på menyen. Vårt heteste tips er den kryddersterke tomatsuppen med sitrongress. Og hvorfor ikke avrunde måltidet med en shisha – en vannpipe – eller en god drink? Åpen daglig fra kl. 18.00 til 01.30.

Finne frem: Hotel Mina a'Salam, Jumeirah
Telefon: +971 4 366 6730

Zaatar W Zeit – fort og greit

Hos hurtigmatkjeden Zaatar W Zeit får man kjøpt lekre salater, pizza, wraps og sandwiches – utmerket når du er på farten. Utsalgene, som er best kjent for sine smakfulle kyllingwraps, finner du i de fleste shoppingsentrene og på Jumeirah Beach.

At.mosphere – Dinner with a View

Her kan du nyte en sigar og en signaturcocktail, høyt oppe i verdens høyeste bygning, Burj Khalifa. Giorgio Armani måtte helt opp på 122. etasje for å få utforme den eksklusive restauranten, hvor du kan nyte en bedre middag eller lunsj á la carte til en rimelig penge – beliggenheten og utsikten tatt i betraktning.

Bordbestilling: [email protected]
Telefon: +971 4 888 3828

Trader Vic’s – et snev av Tropene

En fargeglad cocktailbar i polynesisk stil med drinker med tropisk smak og deilig rom på kartet, og moderne asiatisk mat når sulten melder seg. Det var på Trader Vic's filial i California at Victor J. Bergeron "oppfant" den verdenskjente og populære drinken Mai Thai i 1944, så her kan du nyte Mai Thai som er mikset etter alle kunstens regler. Baren har også en hyggelig terrasse med fin utsikt over kanalen som slynger seg gjennom området. Bestill en Crispy duck, en Tika Tika Puka Puka og – selvsagt – en Mai Tai! Åpent daglig fra kl. 19.00 til kl. 01.30.

Finne fram: Souk Madinat Jumeirah 
Bordbestilling: http://tradervicsmadinat.com/
Telefon: +971 4 366 5646

Nasimi Beach Club

Brunch på Nasimi Beach – trendy på stranden

Deilig mat og fantastisk utsikt over stranden! Hver lørdag er det brunsj mellom kl. 13.00 og 16.00 på den trendy strandklubben Nasimi Beach ved det eksklusive hotellet Atlantis The Palm. Prisen ligger på cirka 250 dirham (rundt 600 kroner) pr. person og inkluderer også tilgang til den private stranden. Når mørket faller på, forvandler Nasimi Beach seg til en av Dubais "hotteste" strandklubber. Bordbestilling anbefales. Aldersgrense 21 år.

Finne fram: Palm Jumeirah 
Bordbestilling: https://www.atlantisthepalm.com/reservation/nasimi-beach/book-now
Telefon: +971 4 426 2626

Al Hallab Restaurant & Sweets – libanesisk i Dubai Mall

De fleste gode spisestedene i Dubai ligger i hotellene eller shoppingsentrene. Denne herlige libanesiske restauranten ligger i Dubai Mall og byr på en enestående utsikt over den vakre fontenen og Burj Khalifa. Når den i tillegg har førsteklasses mat på menyen – det være seg Baba ganoush og Fattoush eller kjenningen Mixed grill – så er den et godt alternativ. Det selges ikke alkohol på Al Hallab.

Finne fram: Dubai Mall, 3. etasje
Bordbestilling: http://www.alhallabrestaurant.com
Telefon: +971 4 330 8828