Fakta – Dubai

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

Språk:

Arabisk, engelsk

Valuta:

AED = Emiratarabisk dirham

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer her.

Mat og drikke:

Pris for en middag er ca. 200 kr pr. person. Alkohol kan ikke kjøpes i vanlige butikker og serveres kun i hotellenes barer og restauranter. En flaske øl på restaurant koster ca. 80 kr og en flaske vin ca. 500 kr.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen i Dubai til de ulike feriestedene tar det ca. 30-60 minutter, bortsett fra til Jebel Ali som tar ca. 1-1,5 timer. Transfertidene kan variere sterkt, avhengig av trafikksituasjonen. Ved nyttår er det mange arrangementer i Dubai og man må påregne større forsinkelser i trafikken. Ankomst til hotellene kan bli opptil 2 timer senere enn vanlig. Transporten foregår vanligvis uten våre reiseledere.

Strender:

Dubai har fantastiske strender med krystallklart vann og god plass. Vanlig badetøy brukes; det er forbudt å bade toppløs. Samtlige bassenger har temperaturkontroll, noe som gjør at de alltid er herlig avkjølende.

Uteliv:

Dubai har shoppingmuligheter som få andre byer, med sine enorme shoppingsentre, med den iranske bydelen og de spennende krydder- og gullbasarene (Spice souq og Gold souq). Her kan du med fordel handle tepper, gull, krydder, klær, sko, barneklær, solbriller, sportsklær og elektronikk (ingen moms).

Utvalget av utesteder er stort, både når det gjelder puber, diskoteker, nattklubber og barer, med svært liberale åpningstider.

Offentlig kommunikasjon:

Trafikken er svært tett, med opptil sju kjørebaner i hver retning. Det anbefales ikke å leie bil; bruk taxi, som er langt billigere enn i Norge. Dessuten er det gratis transport fra hotellene til Dubai sentrum og til stranden.

Aktiviteter:

Vannsport flere steder på strendene, og flere golfbaner med ypperlig standard. Tennisbaner på de fleste hotellene. Innendørs slalåmbakke og skøytebane.

Nyttig informasjon:

Depositum De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis ca. 200 US$ pr. rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

Alkohol Prisene i barer og restauranter tilsvarer omtrent norske priser. Alkoholholdig drikke fås i de aller fleste tilfeller bare kjøpt i hotellene; aldersgrensen er 21 år. Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen i Dubai både ved ankomst- og avreise. (Dersom ett av våre hoteller ikke selger alkohol, vil det framgå av hotellbeskrivelsen.) Noen dager i løpet av året er det forbudt å selge og servere alkohol.

Ramadan Rundt 6. mai 2019 begynner den muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for kommende år: 24. april 2020 13. april 2021 3. april 2022

Skikk og bruk I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I utgangspunktet er det for øvrig ingen regler for klesdrakten, men man bør dekke til skuldre og knær.

For øvrig Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.

I Dubai er det store trafikkerte veier med mange kjørefelt. Dette gjør det vanskelig å spasere rundt i byen og oftest er det kun mulig å bevege seg rundt ved hjelp av kollektivtrafikk eller taxi.

Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.