Naxos er en av øyene i Kykladene

Drømmen om Middelhavet

– disse reisemålene kan du trygt bestille nå!

Varme solstråler og fregner på nesetippen. Lyden av barnelatter innsvøpt i bølgeskvulp. Kvalitetstid dyppet endeløse solnedganger. I over ett år har vi lengtet etter Middelhavets atmosfære, pittoreske utsikter og silkemyke strender, men nå kan vi endelig ta steget videre!

Parga Idylliske Parga på det greske fastlandet

Sommerferien

Sommerferien er like rundt hjørnet og reiselysten har sjeldent vært større. Heldigvis tyder alt på at det vil bli mulig å reise utenlands fra juli av, og Hellas utmerker seg som storfavoritt. For reiseekspertene kommer ikke det som noen stor overraskelse. Blant sommerens største reisetrender trekker globetrotter og kommunikasjonssjef i Apollo, Beatriz Rivera, nemlig frem kvalitetstid, genuine ferieopplevelser og ikke minst trygghet og som tre av de mest opplagte.

- Dette er ikke sommeren vi vil kaste oss ut i ukjent farvann, snarere tvert om. Vi vil dyrke kvalitetstid med våre nærmeste og fylle kofferten med unike opplevelser i trygge rammer – og Hellas er både et velkjent og godt etablert reisemål, forteller hun.

Trygghet

Behovet for trygghet ser derimot ikke bare ut til å påvirke nordmenns valg av reisemål, men også reiseform. Etter over ett år med usikkerhet, trekkes vi nå mot ekstra stabilitet, fleksibilitet og ikke minst det mest økonomisk gunstige. Rivera har derfor troen på at 2021 også vil bli charterreisens år.

- Med charterreiser er du alltid beskyttet av pakkereiseloven. I tillegg har vi utvidet alle vilkårene og økt fleksibiliteten for endringer underveis, slik at det skal være helt risikofritt for kundene å bestille en reise allerede nå. Skulle Apollo på grunn av smittesituasjonen se seg nødt til å kansellere reisen når den tid kommer, får man dessuten alltid pengene tilbake innen en uke, forklarer hun.

I stadig flere hjem planlegges sommerferien derfor nå rundt spisebordet, og det mest hyppige spørsmålet som stilles er: Hvilket reisemål kan vi trygt bestille?

Agios Nikolaos på Kreta Agios Nikolaos på Kreta

Opplevelsesrike Kreta

Med Hellas som storfavoritt er det ikke vanskelig å forstå at Kreta er reisemålet som skiller seg tydeligst ut. Nordmenn har for lengst lagt sin elsk på øya, som takket være sitt enorme mangfold innfrir enhver feriedrøm uansett preferanse. Her finnes det opplevelser og feriebyer for enhver smak – fra familievennlige Platanias og Agii Apostoli og allsidige Rethymnon med sine langstrakte strender og pittoreske gamleby til genuine perler som Plakias på øyas sørkyst.

- Det beste med Kreta er at øya bugner over av uberørte skatter og hemmeligheter. Visste du for eksempel at det er i en bitteliten sjappe i en bortgjemt sidegate i Chania by at du finner Hellas’ beste gyros? smiler reiseentusiasten.

For deg som drømmer om det virkelig autentiske Kreta, anbefaler Rivera feriebyer som Sitia, Makrigialos og Anissaras. Her både føler, smaker, lukter og ser du at du er på Kreta!

- De aller fleste som ferierer her er grekere selv og det skaper en helt unik atmosfære. Her venter familiedrevne hoteller og tavernaer – og det er langt mellom suvenirbutikkene. I tillegg er prisnivået lavere her enn i de mer populære feriebyene, forteller hun.

Trå din egen vei på fastlandet

Vil du derimot oppleve en helt ny side ved Hellas i sommer, er det ifølge reiseentusiasten ingen ting som slår det greske fastlandet. I regionen Epirus utgjør de velkjente feriebyene Parga og Sivota et uimotståelig par, og hvert år stjeler de hjerter med sin idylliske småbyromantikk, genuine sjarm og vakre strender. Men Epirus gjemmer også en smellvakker hemmelighet. Et Hellas ytterst få kjenner til: fjellandsbyen Zagoria. Her møtes du av fjellvegger som strekker seg like bratt til værs som de stuper dypt ned i frodige raviner. For friluftsentusiastene er det lite som slår denne delen av Hellas, og det beste er at alle byene enkelt kan kombineres!

– Den kontrastfylte regionen er som et kinderegg som innfrir alle behov på én gang. Her kan du gå på skattejakt i Pargas fargerike smug, senke skuldrene i private badeviker med krystallklart vann i Sivota, eller la deg trollbinde av Zagorias majestetiske natur. Epirus er foreløpig mitt favorittområde i Hellas, og helt perfekt for deg som vil trå din egen vei i sommer, forteller hun.

Santorini Santorini er en av øyene i Kykladene

Lev ut drømmen på Kykladene

For de som foretrekker mindre øyer blir ofte Kykladene svaret. I flere tiår har denne øygruppen vært definisjonen på alt vi elsker og forbinder med Hellas: Hvitkalkede hus med kongeblå tak, tavernaer i vannkanten, pittoreske smug innsvøpt i lyden av gjestfrihet og krystallklart badevann. Postkortvakre Santorini er det største trekkplasteret, som årlig tiltrekker seg nyforelskede par fra alle verdens hjørner. For deg som derimot foretrekker færre trapper og en mer bohemsk atmosfære er det lite som slår naboøyene Paros og Naxos.

- Paros er en pastellfarget feriedrøm spekket med koselige smågater, uteserveringer, herlige strandbarer og en tilbakelent stemning. På Naxos venter mye av det samme, toppet med herlig natur og arkeologiske skatter. Med andre ord er dette de perfekte øyene for en avslappet kjærestetur, en ferie med vennegjengen eller på egenhånd, tipser Rivera.

Kykladene er også øyhoppernes storfavoritter, da det er korte avstander og hyppige fergeavganger mellom de ulike. Med Apollo kan du også enkelt kombinere to av øyene sammen, og unne deg en uke på hvert sted.

Nyt varmen i høst!

Rekordmange av oss planlegger å utsette årets ferie til høsten har malt sin ankomst, og da er det godt å vite at Middelhavet byr på flere reisemål med solgaranti. I år har Apollo valgt å utvide sesongen til både Kreta og Rhodos til oktober, men også Kroatia og Kypros er ypperlige alternativer. Sistnevnte byr på så herlige temperaturer at du kan reise hit helt til slutten av november!

- Ofte viser disse reisemålene seg fra sin beste side på sensommeren og høsten, for da er turistene færre og stemningen langt roligere. Hvor deilig er det ikke å kunne få favorittstranden helt for deg selv, eller å kunne nyte spektakulære severdigheter uten noe særlig kø? Sier Rivera.

I Kroatia er det den 53 kilometer lange Makarskas Riviera vi drømmer mest om. Her venter kritthvite strender, førsteklasses matopplevelser og koselige strandpromenader som knytter pittoreske feriebyer som Makarska, Tucepi og Podgora sammen. På Kypros stortrives både voksne og barnefamilier på populære Fig Tree Bay, der sandstrendene er like myke som de er lange og restaurantene ligger som perler på en snor.

- Jeg forstår godt hvorfor så mange av oss drømmer om å følge hjertet til Middelhavet i sommer. Vi savner varmen, gjestfriheten og opplevelsene kanskje mer nå enn noen gang. Jeg har selv bestilt sommerens ferie og må si det er ekstra godt å ha noe å glede seg til i år! sier Rivera.

 Lengter du også etter en sommer ved Middelhavet i år? Med Apollos trygghetspakke kan du sikre deg sommerferien helt risikofritt allerede nå. Les mer om trygghetspakken her. 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Reiser til Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på både kjente og ukjente steder.

Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her