Reisetips - Gdansk og Sopot

På utkikk etter tips til ting å gjøre i Gdansk, Sopot eller Gdynia? Vi gir deg våre beste reisetips for disse byene, enten du reiser kun for en langhelg eller om du skal være her i flere dager. Med våre idéer vil du ikke gå tom for ting å gjøre! Uansett om du vil reise til Gdansk, Sopot eller Gdynia må du bestille flybillettene til Gdansk, og reise videre til Sopot og Gdynia derifra. Byene ligger omtrent 20 minutter unna hverandre med tog, så her er det enkelt å komme seg mellom byene.


Artikler og reisetips for Gdansk & Sopot

Malbork slott - Ordensburg Marienburg

Dagstur til Malbork

I Malbrok finner du verdens største mursteinsslott – Ordensburg Marienburg. Slottet er skrevet inn i UNESCOs liste over verdens kulturarv. Fra Gdansk tar det ca. 30 min med tog.

Mariacka, en gate i Gamlebyen i Gdansk

Gamlebyen i gdansk

Dlugi Targ, eller Trakt Kroleski som den også heter, er hovedgaten i gamlebyen. Her kan man traske i gatene og se de flotte husene som gir et preg av en middelalderby. Ulitsa Mariacka er også en sjarmerende gate du bør få med deg.

Katedraler og kirker i Gdansk

Kirker og katedraler i gdansk

I enden av Ulitsa Mariacka ligger en av verdens største mursteinskatedraler, St. Mary’s Katedral. Det 82 meter høye klokketårnet vil gi deg en fantastisk utsikt over byen. St. Nikolas-kirken er byens eldste og kan pryde med flotte utsmykkinger.

Museum i Gdansk

Museum i Gdansk

I Gdansk finnes det mange museer å velge mellom. Sjekk ut Nasjonalmuseet, Gdansk Historiske Museum, Artus court, Central Maritime Museum og Uphagen-huset.

Trebrygga molo i Sopot

Trebrygga, Molo i Sopot

Molo, Europas lengste trebrygge, strekker seg hele 511 meter ut i havet. Her må man absolutt ta en spasertur dersom man er i Sopot. Fra brygga får du flott utsikt mot havet og den langstrakte strandpromenaden.

Shopping i Gdynia

Shopping i Gdynia

Den største shoppingbyen i Tricity er Gdynia. Klif og Riviera er kjøpesentrene du bør oppsøke for størst utvalg. Vi anbefaler at du sjekker ut de polske merkene Reserved, Mohito og House. Når det kommer til sko må du se etter merker som Rylko, Badura og Lasocki – disse gir deg god kvalitet til lav pris.

Festivalstemning i Gdynia

Festivalstemning i Gdynia

Skal du reise i månedsskifte juni/juli bør du samtidig få med deg festivalen Open’er som har blitt svært populær de siste årene. Her kan du oppleve flere verdenskjente artister og band.

Spa i Sopot

Luksus i Sopot

Ønsker du et par dager med skikkelig luksus er Sopot og Grand Hotel stedet for deg. Hotellet ligger helt ved strandpromenaden, tilbyr champagne til frokost og har en egen spa- og velværeavdeling. Prisen du må betale er fullt overkommelig for enhver som ønsker litt ekstra luksus for en rimelig penge.